КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 892
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Всеки си има цели , ако маршрута ви е такъв , че всеки ден сте в пристанище (средиземноморските и гръцки острови , Кариби )в каютата се прибирате около полунощ и то каталясали и сутрин към 07 00 вече се готвите да тръгвате. Нито ми  липсва просторна каюта , нито басейни и СПА , нито пакети напитки и коктейли. Съвсем различно е ако имате дни само AT SEA , тогава може да се мисли за други развлечения , басейни , сауни , коктейли и т.н.

# 166
До Тенерифе ние сме летяли с Иберия, даваха най-удобни връзки от София. Другите опции са с нискотарифките през някое испанско летище, Лондон или Милано, но там ме напряга да няма закъснение на полет или нещо такова. А ако трябва да се добави нощувка в град, който иначе нямате интерес да посетите, става дори по-скъпо от с Иберия.

# 167
Аз искам да попитам за Палма де Майорка.
Интересува ме дали на пристанището идват и има достатъчно таксита, и горе долу какво е разстоянието до центъра и катедралата.
Някой ползвал ли ги е за турове - и какви цени горе долу предлагат.
Не искам да ползваме шатъли, автобуси и т.н., неща които предполагат да се редим на опашки, а да ни е лежерно и лесно, макар и една идея по-скъпо.

# 168
  • Враца
В Палма има два варианта за спиране на корабите.
Единият е на круизния терминал за по-големи кораби. Там е по-отдалечено и не помня да имаше таксита току-пред кораба. Има ходене и се стига до бариерата на пристанището, там вероятно има таксита, имаше и градски автобус на цената на билетче.
Второто място, на което спират круизи, е на пристанището за яхти, там ни спря по-малък круизен кораб. Това е в самия град, като ходенето до старата част и катедралата е по крайбрежна алея около 30 минути лека разходка без денивелация.

# 169
Вероятно ще сме на круизния терминал, защото ще сме с голям кораб. Освен разходка из центъра и катедралата, с какво друго може да се позапълни деня там?

# 170
Вероятно ще сме на круизния терминал, защото ще сме с голям кораб. Освен разходка из центъра и катедралата, с какво друго може да се позапълни деня там?

Ние сме ползвали Хоп он, когато бяхме в Палма де Майорка с круиз. За нас беше много добър вариант.
Може да посетите замъка Belver, от там има хубава панорама към града. А и самият замък е интересен, построен е 14 век и е като крепост.
Друго, за което се сещам е Испанското село. Там не сме влизали, само отвън го видяхме.

# 171
Друго, за което се сещам е Испанското село. Там не сме влизали, само отвън го видяхме.
[/quote]
Ние посетихме Испанското село- нищо интересно - направени сгради от различни части на Испания но ги глeдаш само от вън. Няма нито интериор нито занаяти или нещо интригуващо.
В центъра има много за разходка и гледане.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 22:47 от BOSS SAMORAI

# 172
Здравейте! Честит Великден на всички! Бъдете здрави!
Ще се качваме на Коста Тоскана на 24.05 ( ако е рекъл Бог 😆) и трябва до 24.04 да платя остатъка. Днес цял ден се мъча да намеря опция как да платя ,къде мк пише баланса и т.н. и не намирам. Някой да ми помогне ,моля ви да си дам парите или да чакам да ми изкочи бутон точно на датата? Исках да им пиша, но има само да им се обадя,а италианския не ми е баш силен.
Благодаря предварително!
П.п. и ако още някой се качва тогава от Рим може да се запознаем 😊

# 173
  • София
Аз вече си доплатих за 28.04 за Costa fascinosa, но доколкото имам спомен, влизаш си в резервацията и там на някаква стъпка даваше доплащане, май жълт бутон беше, един вид да финишираш процеса. Има ли някой да нашия кораб и дата? Качваме се от Барселона, първи круиз ни е. И ако някой помни каква сума се блокира в кредитната карта, ще ми е полезно.

# 174
  • Варна
[quote autbibi76 link=topic=1751946.msg49626692#msg49626692 date=1745258534]
И ако някой помни каква сума се блокира в кредитната карта, ще ми е полезно.
[/quote]
Различно е по компании и маршрути и е логично за 4 и 14 дневен маршрут. Носим винаги поне 2 карти - на два пъти имам премеждия с карти - около Виена ми я скимираха и банката разбра и я блокира , втори път направо ми я глътна. Разбира се винаги имаме и някакъв минимум в кеш.

# 175
Соня, и ние се бяхме обадили на Коста, за да платим остатъка на круиза. На английски си говорихме и се рабрахме много добре.

Аз исках да ви попитам, понеже ние купихме круиза директно през сайта на MSC, но не включихме застраховката, която предлагат те. Опитахме през SDI да сключим за отказа от пътуване, но те ни отрязаха, че не предлагат такива застраховки и 7те дена срок вече отминаха. Мислим да сключим поне медицински международни застраховки, но дали има някакъв проблем, че ще сме на круиз? Предполагам, ако не дай си Боже се наложи да се посети лекар на кораба, се взема фактура и се отправя претенция към застрахователя, нищо че не си бил на суша, нали така? Вие как процедирате със застраховките?
И ако бяхме взели застраховката към MSC, тя щеше ли да включва лекарско обслужване на борда?

# 176
  • Варна
Вие как процедирате със застраховките?
И ако бяхме взели застраховката към MSC, тя щеше ли да включва лекарско обслужване на борда?

Всеки застраховател е различен - иди при брокер който работи с много застрахователи да ти дадат различни оферти. Ние работим с Дженерали

# 177
  • София
Качвали ли сте се на круиз от Катания? Ще пътуваме с Коста и има полет същия ден, който пристига в 12:30 на обяд. Прекалено късно ли е? Трябва ли да сме там от предния ден? Видях, че летището не е далеч от порта, а заминаването на кораба е в 17 часа.

# 178
  • София
Качвали ли сте се на круиз от Катания? Ще пътуваме с Коста и има полет същия ден, който пристига в 12:30 на обяд. Прекалено късно ли е? Трябва ли да сме там от предния ден? Видях, че летището не е далеч от порта, а заминаването на кораба е в 17 часа.
Рисково е да летиш в деня на круиза - може да няма полет, да закъснее самолета и да изпуснете кораба. Измислете вариант "Б", ако рискувате - как ще се придвижите до следващия порт, къде ще спите и т.н. подробности.
Вижте с Луфтханза през Франкфурт, Мюнхен, или Виена има полети до Катания предния ден за около 300 евро двупосочен с 8 кг. куфар.

# 179
  • София
Резервирах за предния ден. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт