КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 562
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние сме били по гръцки острови  първата седмица на септември и беше перфектно времето. На плаж ходихме на Миконос - водата беше хладна /около 23-24 С°/ и на Родос - там беше 25-26 С°. Само в Хераклион на Кносос ми дойде в повече слънцето, въпреки че не беше повече от 27-28 градуса. В Атина сутринта минахме през Акропола, през деня в един парк, по кръчми, а вечерта още малко руини и не усетих неприятна жега. На Санторини тълпите бяха ужасяващи, но бяхме 3 кораба. Вижте разписанията по пристанищата, дали ще се засичате с други големи кораби.

Как се придвижихте в Атина до Пантеона?

# 256
  • Варна
Как се придвижихте в Атина до Пантеона?

Пирея - Атина = електричка , от/до нея може пеша.
Пред пристанище Пирея има спирка на автобуси с които не само до Партенона , но и до други интересни точки в Атина

# 257
https://crusit.bg/kruizi/7-dni-dania-norvegia-germania-cph07a2j? … AYASAAEgLFhvD_BwE
страхотна last minute оферта, ако някой има възможност да се възползва.

# 258
  • гр. София
Гледам круиза Гръцките острови, датите септември месец са с по-висока цена от тези за август, това ме навява на мисълта, че август може да не е много подходящо(т
опло)време. Моля някой с опит да каже края на август 24ти много ли е топло?
Ние сме били на Гръцки острови в началото на септември и умряхме от жега особено на Родос - едвам се дишаше на Линдос.

# 259
  • Пловдив
За съжаление, не помня на кой терминал бяхме, но имаше автобусна спирка на 200 метра и автобусът ни закара в центъра на Атина. Слязохме на спирката преди Арката на Адриан и след това пеша.

# 260
Блед, моля те, дай повече инфо за втория круиз- от Венеция. Кога е, с кой кораб, от къде си резервирала на тази цена.
Искам да проверя за нашето сем. колко би излязло.
Благодаря!

Здравей, това е круиза:
https://www.webcroisieres.com/cr-5583552-msc-msc-armonia-adriati … S0wNi0wMSxjYWJfMQ

Здравейте! Правили ли сте резервация през webcroisieres.com? Харесам си круиз,но не съм ги ползвала и ще се радвам да чуя мнение.

# 261
  • София
Здравейте,

Искам да организирам круиз в карибския регион през януари или февруари догодина. Попадали ли сте на интересни оферти? Всякаква информация ще ми бъде от полза. Трябва ли ми агенция или ще се справя и сама? И как намирате полети? Видях, че много кораби тръгват от Маями, това означава ли, че ще трябват визи за САЩ? Честно казано не ми се занимава в точно американски визи в момента.

# 262
Здравейте,

Искам да организирам круиз в карибския регион през януари или февруари догодина. Попадали ли сте на интересни оферти? Всякаква информация ще ми бъде от полза. Трябва ли ми агенция или ще се справя и сама? И как намирате полети? Видях, че много кораби тръгват от Маями, това означава ли, че ще трябват визи за САЩ? Честно казано не ми се занимава в точно американски визи в момента.
Круизи без визи с качване от Мартиника или Гваделупа, които са френски територии.
Билети до там с Air France  с прекачване в Париж  или с някаква друга комбинация - до Париж и Corsair
От Маями само с виза.
Круизи в Карибите има много и на различни компании изберете според бюджета.
Агенция не ви трябва.

# 263
  • Русе
Здравейте,
предстои ми избор на кабина на MSC Magnifica. Ще бъде каюта с балкон, защото сме с голямо дете.
Има ли някакви подводни камъни?
Шумни места?
Много клатене?
Коя част на кораба да предпочета?

# 264
Здравейте,
предстои ми избор на кабина на MSC Magnifica. Ще бъде каюта с балкон, защото сме с голямо дете.
Има ли някакви подводни камъни?
Шумни места?
Много клатене?
Коя част на кораба да предпочета?
Ние предпочитаме каюти по средата на кораба.
Избираме така, че над нас да няма общи части - ресторант, бар или нещо подобно.
Ако има вълнение мисля на всякъде се усеща и е добре да си взеете някакви таблетки - например Кокулин.

# 265
  • Пловдив
Може ли някой да каже ,дали има възможност преди да дойде времето за круиза да ти кажат в коя каюта ще бъдеш настанен?
Да се обадиш в агенцията и те да ти дадат тази информация.
Благодаря за отговорите!

# 266
Може ли някой да каже ,дали има възможност преди да дойде времето за круиза да ти кажат в коя каюта ще бъдеш настанен?
Благодаря за отговорите!
Ако сте в гарантирана каюта, номера ще разберете месец преди датата и ви се разпределя от круизната компания. В този случай е възможен ъпгрейт на каютата.
/На нас от две резервации гарнтирана  вътрешна имахме един ъпгрейт  - балкон/.
В останалите случаи, знаете номера още при закупуването на круиза, тъй като вие или агента избирате още в момента на резервацията.

# 267
  • Пловдив
Благодаря за отговорите!
Ако сте в гарантирана каюта, номера ще разберете месец преди датата и ви се разпределя от круизната компания. В този случай е възможен ъпгрейт на каютата.
/На нас от две резервации гарнтирана  вътрешна имахме един ъпгрейт  - балкон/.
В останалите случаи, знаете номера още при закупуването на круиза, тъй като вие или агента избирате още в момента на резервацията.
Благодаря за отговора!
Още днес ще се обадя и ще попитам. Не знаех, че когато правим резервация може да избираме. Ние сме с каюта с балкон.
А някой може ли да сподели как се сваля това приложение и откъде за кораба?
Ние сме на MCS Seaview.

# 268
  • Варна
Ако има вълнение мисля на всякъде се усеща и е добре да си вземете някакви таблетки - например Кокулин.

Кокулина е хомеопатично - може би на някой им действа , предимно на психиката , ама е твърде съмнително.
Истинското лекарство е дименхидринат - https://aptekamedea.bg/dimenkhidrinat-tb-50mg-kh-30-v1
Разгледайте подробното описание и схемата със разпределението на каютите и обектите на кораба (deckplan) на който ще избирате каюта ( https://www.cruisedeckplans.com/ships/MSC-Seaview) и там си направете избора по далече от асансьори и заведения -
https://crusit.bg/polezno/vsichki-vidove-kayuti-na-msc-na-edno-myasto
https://aviata.cruises/korabi/msc-seaside

# 269
Нашият круиз с MSC Seaview приключи.
Като цяло сме доволни, но имаме доста забележки - основно откъм храната и каютата.
Т.к. предишният ни круиз с Аида беше съвсем скоро, базата ми за сравнение е много прясна, и определено Аида печели по отношение на храна, напитки, обслужване и чистота.

MSC Seaview - храната доста посредствена, еднообразна, скучна. Евентуално ако се ъпгрейдне с пакета за специализираните ресторанти ще е добре, но ние не стигнахме до тях. Коктейлите - грозни и безвкусни.

В коридора с каютите имаше тежка миризма, която ми напомняше на влакова тоалетна. За щастие в каютата не се усещаше, само в банята имаше миризма на хлор, мухъл и канал едновременно. Понякога изчезваше, понякога много осезаема. Водата за душа и мивката силно хлорирана и гадна дори за миене на зъби. Чистотата в каютата - много зле. В чекмеджето със сешоара беше пълно с косми и пърхут, дистанционното и телефона бяха лепкави... Първия ден заминаха доста мокри кърпички. Най-фрапантното беше, когато единия ден заварихме тоалетната си чиния изцапана с нещо червеникаво и силно миришеща на хлор. Подозираме, че стюарда е лиснал кофата си вътре и е забравил да я почисти...

По отношение на забавленията - MSC Seaview определено ни допадна повече. Шоу програмите не бяха кой знае какво, но останалите активности на борда, както и партитата създават наистина забавна атмосфера.
Много ни хареса басейна на 7 палуба в задната част на кораба. Почти винаги успявахме да си намерим място там, за разлика от басейните на 16 палуба, музиката от бара беше приятна, и самият басейн беше дълбок, чист и добре затоплен.

Още нещо, което ми направи впечатление и на двата кораба, т.к. и двата са много големи с капацитет над 5000 души, съответно много високи, с много палуби - когато в морето има вятър, дори и съвсем лек и кораба застане напречно на посоката на вятъра, кораба много лесно и осезаемо се клати наляво надясно, дори и да няма никакво вълнение. При по-ниските кораби слабият вятър не оказва толкова силен ефект.

Общото ни впечатление е, че в круизната индустрия е настъпила голяма промяна в посока масовост и сваляне на нивото, но все още не сме пробвали по-високия клас компании, така че имам надежда за тях.

Ще помоля и по-опитните в темата, които имате много повече круизи с различни компании, да споделите в кои други круизни компании забавленията са подобни на MSC (с подчертано латино парти атмосфера, салса, меренге, бачата, регетон музика)

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 10:08 от танита

Общи условия

Активация на акаунт