КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 354
  • 768
  •   2
Отговори
# 345
Ако избирате между Aida Cosma и MCS Magnifica, кой кораб/круиз компания бихте предпочели?
Маршрутът е западно Средиземноморие. Били сме на повечето места, където спира кораба, така че спирките не са решаващи за избора. По-скоро, хубав ли е корабът, организацията на хранене и качеството на храната, забавленията пр. Кабината и в двата случая ще е с балкон, но без избор. На круиз ще бъдем за първи път, семейство с двама възрастни и двама пре-тийна. Четох доста из интернет и тук в темите, не можах да преценя.

За първи круиз се качих на MSC Maginifica. Бяхме на Бахамите предната година и малко ме притесняваше дали ще има какво да се прави на кораба, понеже имахме 2 дни във водата само. Е, имаше. храна, забавление, чистота и всичко останало беше добре. Бях със сестра ми,  която преди това е била само с Royal и също беше малко резервирана, но бяхме решили да пробваме нещо ново, а и малко се съобразихме с датите заради опциите за полети до щатите. Та.. на Aida Cosma не съм бил, но за MSC съм очарован (след това имахме и още един круиз, та имам база за сравнение, малка)

# 346
  • Пловдив
Ние утре се качваме на кораба MSC Seview.
Ами не очаквам ,чак уау да е ,но се вълнуваме от предстоящото пътешествие .Били сме само на гръцките острови и ни хареса .Мечта ни беше да се качим и на по-голям кораб.Дано да ни хареса.Круиза е Италия,Франция и Испания.

# 347
  • Пловдив
Ами не очаквам ,чак уау да е ,но се вълнуваме от предстоящото пътешествие .Били сме само на гръцките острови и ни хареса .Мечта ни беше да се качим и на по-голям кораб.Дано да ни хареса.Круиза е Италия,Франция и Испания.

# 348
  • Варна
Колко се радвам, че темите все още се поддържат Simple Smile
Както казват- веднъж като се качиш на круиз все натам те дърпа (абе има по-нецензурна версия ама и така става).

Та, аз отново планирам круиз. Загледала съм много хубава оферта за началото на Ноември в западна Европа с MSC Poesia. Обаче се чудя дали няма да е бурничко морето. Иначе сме правили средиземноморие пак през Ноември (MSC Meraviglia) и единствено ни клати покрай Сицилия- през останалото плаване времето беше прекрасно.
Виждам, че Poesia е старичък, ама аз търся по-скоро дестинация, отколкото супер лукс.

# 349
 MSC Poesia е старичък, но е чист и поддържан,  по някога забравяха да ни оставят дневната програма, но приложението MSC Me работи.  Бяхме с Poesia на Балтийско море и нямам забележки. В момента от персонала има и перуанец/Дейвид/ женен за българка, говори български , зарадва ни се.

# 350
Някой ходил ли е Януари на Канарите? Дали е подходящо времето? Как е морето, спокойно ли е?

# 351
Някой ходил ли е Януари на Канарите? Дали е подходящо времето? Как е морето, спокойно ли е?
Ние бяхме преди 2 години. Може би имахме късмет с времето, но беше слънчево през цялото време и доста приятно за разходки и обикаляне.
Морето на моменти не беше от най-спокойните, защото някои от дните духаше доста вятър .... Дори не успяхме да акустираме на Фуертевентура, поради тази причина, и тази спирка я пропуснахме.
Но като цяло пазим страхотни впечатления и спомени от тогава, и с удоволствие бихме се върнали някой ден!

# 352
  • Варна
Споделям за супер оферта (поне на мен така ми се струва) - последна останала каюта с балкон за 675GBP  на човек- 7 nights,  MSC Fantasia , 29 Oct- 05 Nov 2025.
Day 1:
Trieste (Venice) Italy
Wed 29 Oct 2025 | Depart 06:00 PM

Day 2:
Zadar Croatia
Thu 30 Oct 2025 | 08:00 AM To 05:00 PM

Day 3:
Dubrovnik Croatia
Fri 31 Oct 2025 | 08:00 AM To 07:00 PM

Day 4:
Bari Italy
Sat 1 Nov 2025 | 09:00 AM To 06:00 PM

Day 5:
Corfu Greece
Sun 2 Nov 2025 | 09:00 AM To 06:00 PM

Day 6:
At Sea
Mon 3 Nov 2025

Day 7:
La Valletta Malta
Tue 4 Nov 2025 | 09:00 AM To 06:00 PM

Day 8:
Messina (Taormina) Italy
Wed 5 Nov 2025 | Arrive 07:00 AM

https://res.vivavoyage.co.uk/swift/cruise/package/1568712--medit … iid=344963&lang=7

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:01 от //Герито//

# 353
  • Русе
Уважаеми знаещи,
въпреки че редовно летим цялото семейство, аз изглежда съм изпуснала събитията и се престаравам.
Продължаваме чинно да си изхвърляме бутилките с вода преди секюрити и да даваме пликче с течности до 100 мл при проверката.
А това май е отпаднало?

# 354
  • София
Уважаеми знаещи,
въпреки че редовно летим цялото семейство, аз изглежда съм изпуснала събитията и се престаравам.
Продължаваме чинно да си изхвърляме бутилките с вода преди секюрити и да даваме пликче с течности до 100 мл при проверката.
А това май е отпаднало?

На терминал 2 вече има контейнери да си излеете водата и в тях и може да минете с празни или еднократни или многократни шишета. След това има автомати за вода да си налеете. На Т1 има от къде да налеете, но не видях място за изливане. Аз винаги нося празни шишчета и ги пълним след проверката. За течностите няма промяна 100мл. В пликчета.

# 355
  • Пловдив
В самолета дават вода на входа .Поне на нас ни дадоха с България Ер пътувахме.Утре ще летим с ITA AIRWAYS да видя дали ще дадат вода.

# 356

От коя агенция закупихте круиза? Имам интерес, но не знам къде да търся и как да закупя. Има ли възможност директно през MSC ?

# 357

От коя агенция закупихте круиза? Имам интерес, но не знам къде да търся и как да закупя. Има ли възможност директно през MSC ?

аз съм купувал през сайта на MSC? рядко ползвам агенции, да не кажа хич Simple Smile

# 358
  • Пловдив

Ние  го закупихме от Океан Травел.
За втори път ни е .Не сме заявявали екскурзии по време на пътуването.Сами си ходехме ,като предварително си правихме маршрут.

# 359
Когато се запазва през сайтовете са сравнение на цени, като seascanner, и избереш резервация за 4-ма възрастни, в една каюта ли ще бъдат настанени? Има ли достатъчно големи каюти за 4-ма?

Общи условия

Активация на акаунт