КРУИЗИ /Тема 20/

• 51 032
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
uber е по-евтино от такси и цената може да се провери (приблизително) от сайта им
предвид багажа, най-вероятно ще излезе най-лесния начин и не много скъп. А иначе ще има прекачване и плащане на два транспорта, по няколко човека, става много.

# 511
  • София
Да се включа и аз с нещо реално най-сетне 🙂

Благодарение на информацията и помощта предимно от постовете и насоките на yav4e_mrav4e букнахме първия си круиз – Карибски, с Celebrity Beyond през май 2026 г.

Цената излезе за 4-ма 2191 паунда за базовия пакет (без напитки и интернет), защото с включени беше почти двойна сума. Угодихме си обаче със стая на носа на кораба – с прозорец напред и малка верандичка с два стола на 9-ти дек.

Не съм гледала другаде, само viva voyage, много ми харесаха сайтът и функционалностите му. За съжаление нямаше как да направим 2 последователни круиза, както препоръчвате тук, все още сме обвързани с много учебни и работни ангажименти.

Поне имаме визи, за които няма да мисля, а билети най-изгодно гледам е с Луфханза, но ще ги следя още, че ми се искаше с Търкиш да летим.

Сега гледам за априлската ваканция нещо по-близко, напр. Западно средиземноморие, но понеже съвпада с Великден цените на самолетните билети до Рим са 300 лв в едната посока, т.е. 1000 евро само билетите с лоу кост....

# 512
Здравейте!
Има ли пътували с MSС Виртуоза по този маршрут?
Бихте ли споделили  мнения, впечатления и препоръки например, освен в Англия виза необходима ли е някъде другаде и други важни подробности за които не бихме се сетили?
Много благодаря!

Да, бяхме миналата година април-май. Какво по-точно те интересува? Виза не е необходима за никъде другаде. Все пак сте в Европейския съюз.
Каква виза е необходима за Саутхемптън? Доколкото разбрах е нужен само паспорт? Трябва ли да вадим нещо друго и ще е нужен ли изобщо този паспорт в случая, ако се искат визи 🙄

# 513
не виза, всеки си му вика като му дойде
трябва да си платите онлайн такса за влизане във Великобритания

# 514
  • София
...
Сега гледам за априлската ваканция нещо по-близко, напр. Западно средиземноморие, но понеже съвпада с Великден цените на самолетните билети до Рим са 300 лв в едната посока, т.е. 1000 евро само билетите с лоу кост....
Честито! Ще си прекарате страхотно и ще ти дам инфо от първа ръка, защото а тогава вече ще съм била на Бийонд, живот и здраве!:laughing:
За априлската ваканция ти предлагам да видиш един круиз със Сън Принцес от Барселона до Рим (4-11 април) - около 2000м паунда за 3-ма, а билетите с Луфтханза са по 590 лв. на човек двупосочни с ръчен багаж 8кг. и чанта, в удобни часове - ден преди круиза до Барселона и в деня на слизане следобед от Рим.
Нов, хубав кораб - помисли го!

# 515
не виза, всеки си му вика като му дойде
трябва да си платите онлайн такса за влизане във Великобритания
А паспорт ще ни е нужен ли в такъв случай? И тази "виза" предварително ли се вади или на кораба?

# 516
да, като плащаш си въвеждаш номера на паспорта и после показваш само паспорта, тя си е вързана
в смисъл ако смениш паспорта, трябва пак да платиш

# 517
  • гр. София
Здравейте!
Има ли пътували с MSС Виртуоза по този маршрут?
Бихте ли споделили  мнения, впечатления и препоръки например, освен в Англия виза необходима ли е някъде другаде и други важни подробности за които не бихме се сетили?
Много благодаря!

Да, бяхме миналата година април-май. Какво по-точно те интересува? Виза не е необходима за никъде другаде. Все пак сте в Европейския съюз.
Каква виза е необходима за Саутхемптън? Доколкото разбрах е нужен само паспорт? Трябва ли да вадим нещо друго и ще е нужен ли изобщо този паспорт в случая, ако се искат визи 🙄
Тогава нямаше изискване за такъв документ, така че не мога да помогна.

Ние току-що резервирахме с MSC Virtuosa Grand voyage за 16 дни от Париж до Пойнт а Питр,  Гуадалупе. Цената беше 790 $/човек - ок. 1340лв - за вътрешна кабина, без напитки. Допълнително ще са и задължителните бакшиши за персонала към 376 лв/човек. Сега остават самолетните билети.

# 518
  • гр. София
Във връзка с горния пост и резервирания от нас круиз до Кариби бихте ми споделили откъде е най-изгодна покупката на самолетни билети до там, ако имате наблюдения?

# 519
Никога няма една рецепта за всеки възможен случай, търси конкретно. Най-изгодни до тези острови са френските компании от/до Париж.
От сайта flightconnections.com можете да намерите кои компании летят по отсечката и после да търсите в сайта на компанията или направо в търсачка като Скайсканер или Гугъл флайтс.

# 520
  • гр. София
Благодаря!
Да, през Париж ще е полета на връщане. Разбрах и авиокомпаниите. Въпросът е как стоят нещата с покупката на билет в тази посока? Нямам опит. Рових из разни сайтове и се ориентирах за цената към момента, но още търся някаква възможност за намаляването й.

# 521
  • София
Летим и ние днес към Барселона и на 12-ти започва първият ни круиз. Сигурна съм, че поне на мен ще ми хареса Simple Smile

# 522
Момичета, къде мога да открия информация за алкохолните пакети на MSC SEA SCAPE, по-скоро въпросът ми е може ли две каюти да си поделят пакети за алкохол, едната каюта да го плати и да се ползва от двете?

# 523
Момичета, къде мога да открия информация за алкохолните пакети на MSC SEA SCAPE, по-скоро въпросът ми е може ли две каюти да си поделят пакети за алкохол, едната каюта да го плати и да се ползва от двете?
Не, защото на картите на всеки пише дали има и какъв пакет има. Когато отидете в ресторанта ви взимат картите и виждат какво е отбелязано на тях. Ако всички поръчват алкохол, той се начислява на сметката на тези с карти без пакет. А иначе вечер може да почерпите някой с питие от някой бар.
Ние пътуваме в две каюти с децата, за да ни е по-комфортно и взимаме пакети само за едната, но на децата не им е необходим, от баровете им взимаме по някое безалкохолно, не е имало проблем.

# 524
Не, защото на картите на всеки пише дали има и какъв пакет има. Когато отидете в ресторанта ви взимат картите и виждат какво е отбелязано на тях. Ако всички поръчват алкохол, той се начислява на сметката на тези с карти без пакет. А иначе вечер може да почерпите някой с питие от някой бар.
Ние пътуваме в две каюти с децата, за да ни е по-комфортно и взимаме пакети само за едната, но на децата не им е необходим, от баровете им взимаме по някое безалкохолно, не е имало проблем.
Мисълта ми беше, че мога с картата на единия от другата каюта да взема алкохол, за 5 дни 700 лева ми се струват много, не се наливаме с алкохол и мислех да се разберем с другото семейство.

Общи условия

Активация на акаунт