КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 817
  • 769
  •   2
Отговори
# 540
Това не го знаех! Благодаря, танита!

Как стои въпроса с нета на Аида? Там имат ли вътрешна мрежа?

На Аида се плаща 7 евро на седмица за съобщения, но приложението им е абсолютно безполезно. Не само, че не праща нотификация, абсолютно нищо не показва, докато не влезеш директно в чат функцията да видиш дали някой ти е писал.
При тях е най-добре да се вземе най-евтиния пакет (мисля че 35 или 49 евро беше), с който вървят социалните мрежи и съобщенията.
Aila в момента е на Аида, като се върне може да даде по-точна и нова информация за цената на пакетите.

# 541
  • София
Тук съм, но не взехме никакъв пакет нет и затова не мога да споделя повече.
За сметка на това на деня по вода едната близначка се беше вързала към сателитен нет и беше натрупала към 70 лв сметка Simple Smile
Дотук на всички много ни харесва, тъкмо слизаме да разглеждаме в Cagliari.

# 542
  • Sofia
Някой има ли опит с круиз Южна Африка, Намибия?
Портове, екскурзии, безопасност?

# 543
Здравейте,приятели ще ходят на круиз февруари месец по Средиземно море с MCS World Europe с тръгване от Рим. Имам няколко въпроса - много ли е лошо времето този период/ знам че няма как да се предположи от сега какво ще е времето/ но ако някой е бил по това време, ако може да сподели впечатления. И другия въпрос относно кабината - 10 дек ок ли е като местоположение в кораба. Ще избера каюта с балкон Фантазия, но мога ли да очаквам на този дек някакви изненади/ предлагат ми каюти 10120 или 10136 и се чудя коя да избера или да търся нещо на по- висок дек. От години не съм била на круиз и ми е тудно да реша какво да избера.

# 544
Февруари в Барселона сме били и по къси ръкави и купувахме по спешност слънцезащита, а пък друга година във Флоренция купувахме вълнени шапки, тъй че времето никой не може да предвиди. Има обаче достатъчно интересни места за посещение на закрито, тъй че не бих се разколебала.

# 545
Извинявам се, ако е коментирано.
Резервиран круиз с Costa Toscana. Изпратиха имейл да потвърдят boarding time - 12:30, но пътниците няма да успеят да са по това време на пристанището, по график ще са там в 14:30. Трябва ли да уведомят Коста за закъснението и да поискат по късен бординг интервал или може просто да закъснеят?

# 546
Извинявам се, ако е коментирано.
Резервиран круиз с Costa Toscana. Изпратиха имейл да потвърдят boarding time - 12:30, но пътниците няма да успеят да са по това време на пристанището, по график ще са там в 14:30. Трябва ли да уведомят Коста за закъснението и да поискат по късен бординг интервал или може просто да закъснеят?
Няма проблем. Не е необходимо да уведомявате Коста и няма нужда от друг boarding time. Важно е да бъдат там поне 2 часа преди отплаване.

# 547
  • varna
Здравейте , поради здравословни причини продавам :

АРАБСКИ КРУИЗ -ОАЕ, Катар и Бахрейн

Начална дата 21.11.2025 ,
Крайна дата на пътуването 30.11.2025
Продължителност на пътуването : 10 дни / 9 нощувки
Двама възрастни в каюта без прозорец  .
Договора е сключен с туроператор МАРБРО ТУРС ООД.
В сайта им е качена програмата ,  мога и на лично да изпратя.

# 548

Уважаема г-жо Мария Атанасова, този круиз с MSC Euribia мисля, че ще бъде отменен, ако вече не е! Просто проверете в круизната компания или туристическият агент от който сте го закупили за подробности!

# 549

Круизи в ОАЕ няма да има, искайте от туроператора възстановяване на платената сума.

# 550
  • varna
В сайта на MSC се  предлага круиза , не е свален .Тур оператора също потвърди ,че няма да бъде отменен .

# 551
  • Враца
В сайта на MSC се  предлага круиза , не е свален .Тур оператора също потвърди ,че няма да бъде отменен .

Ако имате здравословни причини за отказа, пишете на MSC. Доколкото помня, имаше някакви проценти, които се връщаха, и колкото по-рано ги уведомите, толкова по-добре.
Да продадете круиза е малко трудно, при положение, че май за смяна на имената се иска не малка такса. Трябва така или иначе да намалите цената, за да покриете този разход, ако случайно се намери купувач.
И може и на някой близък да предложите да отиде, поне да е по-лесно всичко.

# 552
Добре, да предположим, че туроператора не иска да избързва с информацията с която разполага, за което имам обяснение. Но едно е сигурно-препозиционирането на кораба от Норвежките фиорди до Дубай е отменено, както и връщането. Как тогава кораба ще се озове на новото си място? Никак! Освен ако не е предвиден заобиколният маршрут през Африка, но той пък щеше да бъде пуснат в продажба, защото не вярвам да оставят кораба да плава празен.

# 553
И ние отиваме на Карибски круиз през януари.Билети купихме сами от офиц.Сайт на Луфт.Турците са двойно по-скъпи.Прекрасно да си изкарате! [quote author=Leila link=topic=1751946.msg50185149#msg50185149 date=1757443761]
Във връзка с горния пост и резервирания от нас круиз до Кариби бихте ми споделили откъде е най-изгодна покупката на самолетни билети до там, ако имате наблюдения?
[/quote]

# 554
  • гр. София
Благодаря, letka73. Ще пътуваме с Corsair и после с Transavia до София. Някой пътувал ли е вече с Corsair? Плащали ли сте за места в самолета? Опасявам се да не ни разпределят произволно в самолета, ако не платим. Все пак полета е 8 часа... Не намерих никъде информация .

Общи условия

Активация на акаунт