КРУИЗИ /Тема 20/

• 35 880
  • 573
  •   2
Отговори
# 555
Да пътувала съм.Не си заслужава да се купуват места.Почти винаги на чекинга дават места един до друг,ако не на всички,то поне двама по двама.Може и да помолите,на кисели и несговорчиви служители не съм попадала.Дебнете и за промоции за закупени места.Имате доста време да случите на такива,поне за презокеанския полет
Цитат на: Leila link=[i
[/i]topic=1751946.msg50249218#msg50249218 date=1758743467]
Благодаря, letka73. Ще пътуваме с Corsair и после с Transavia до София. Някой пътувал ли е вече с Corsair? Плащали ли сте за места в самолета? Опасявам се да не ни разпределят произволно в самолета, ако не платим. Все пак полета е 8 часа... Не намерих никъде информация .

# 556
Здравейте! И ние плануваме карибски /Доминикана /круиз през януари. Имам следното питане: къде може да се оставим багажа в деня на качване на кораба, и в деня на слизане, за да може да си използваме тези дни за някоя екскурзия ?

# 557
Здравейте! И ние плануваме карибски /Доминикана /круиз през януари. Имам следното питане: къде може да се оставим багажа в деня на качване на кораба, и в деня на слизане, за да може да си използваме тези дни за някоя екскурзия ?
За кое пристанище става въпрос? И аз се интересувам за Маями..

# 558

Да, правилен въпрос - става въпрос за La Romana.

# 559
  • София
Има хубави екскурзии в Евърглейдс(с лодка из блатата, крокодили) и Маями(кубински квартал, даунтаун, маями бийч) с дроп оф на летището - препоръчвам!
Иначе има места за багаж - погледнете в гугъл.

# 560
  • гр. София
Да пътувала съм.Не си заслужава да се купуват места.Почти винаги на чекинга дават места един до друг,ако не на всички,то поне двама по двама.Може и да помолите,на кисели и несговорчиви служители не съм попадала.Дебнете и за промоции за закупени места.Имате доста време да случите на такива,поне за презокеанския полет
Цитат на: Leila link=[i
[/i]topic=1751946.msg50249218#msg50249218 date=1758743467]
Благодаря, letka73. Ще пътуваме с Corsair и после с Transavia до София. Някой пътувал ли е вече с Corsair? Плащали ли сте за места в самолета? Опасявам се да не ни разпределят произволно в самолета, ако не платим. Все пак полета е 8 часа... Не намерих никъде информация .
Не разбрах с Corsair ли сте пътували или говорите по принцип? Презокеанския ще е с тази компания и нямаме много време - полета ще е на 7.12. от Гуаделупе до Париж.
А да попитам и някой има ли представа/опит с времето в открито море - Атлантическия океан - в края на ноември? Круизен ни е репозиционен и след Азорските острови сме 5 дни в морето, докато стигнем Барбадос. Та за тези дни питам - каква е горе-долу температурата на въздуха?

# 561
  • София
И аз да се похваля запазих единия круиз за Февруари с NCL Encore с тръгване от Маями. Направиха ми много добра оферта и взех и билетите от тях с Turkish. Само е малко тъпо, че с тях пътуването се удължава допълнително. Но пък и двете посоки са нощни полетите и се надявам да поспим. Сега остана да запазя и втория круиз и да броя дните. Ще следя с интерес темата, защото доста пътуващи ще има за Карибите като гледам.

# 562
И аз да се похваля запазих единия круиз за Февруари с NCL Encore с тръгване от Маями. Направиха ми много добра оферта и взех и билетите от тях с Turkish. Само е малко тъпо, че с тях пътуването се удължава допълнително. Но пък и двете посоки са нощни полетите и се надявам да поспим. Сега остана да запазя и втория круиз и да броя дните. Ще следя с интерес темата, защото доста пътуващи ще има за Карибите като гледам.
От къде резервирахте?

# 563
  • USA
в края на ноември круиза ни е репозиционен
Удобно ли е да питам кой е круиза?

# 564
  • гр. София
в края на ноември круиза ни е репозиционен
Удобно ли е да питам кой е круиза?
Да, не знам дали се предлага още...
Корабът е Virtuosa на MSC. Ние се качваме от Le Havre на 21.11., но началното пристанище всъщност е Ротердам на 19.11., после Саутхемптън на 20.11. Следващите няколко дни е на море, после Понта Делгада, море, Барбадос, ден море, Сейнт Китс & Невис, Барбуда, Доминика, Мартиника, Гуаделупе. Последният ден е 7.12.
Предлагаха го crusit.bg. Ние резервирахме през MSC.

# 565
  • София
От къде резервирахте?

Запазвам директно от NCL като имам “персонален” асистент. Реално като лоялен клиент ти разпределят техен агент и той ти движи резервацията. Попаднах на много точна мацка с доста опит, успях да си ползвам кредити cruise next, взех more at sea на половин цена и самолетните билети се вързаха по 535€ на човек с Турците. Като цяло съм много доволна. Чета пл разни групи, че връщали хора от летищата в щатите на случаен принцип. Някой има ли впечатления?

# 566
  • Русе
Скоро ще сме на круиз Тенерифе и Азорски  острови.
Ако някой може да даде насоки за придвижване от пристанището до центъра на градовете за тези пристанища  -Пуерто дел Росарио  /Фуертевентура/, Аресифе /Лансароте/, Лас Палмас /Гран Канария/  и  Фуншал /Мадейра/ много ще ми помогне.
Интересува ме основно дали се ходи пеша или има някакви трансфери . Ако някой е ползвал  рента кар за 1 ден моля да сподели координати на агенцията.
Всяко информация за самостоятелно придвижване ще ми е от полза. Благодаря!

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:00 от BOSS SAMORAI

# 567
Ние взехме кола на Фуертавентура, има опции и за Лансароте, но бяхме закъснели и нямаше коли. Там взехме екскурзия.
В мадейра взехме шофьор който за 100 евро (ние му оставихме 150) ни вози из целия остров, а маршрута си бяхме начертали заедно с него предварително.
Вижте мое мнение от 10 април - там подробно съм обяснила за колите.
Гран Канария е пеша.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 10:44 от танита

# 568
През месец април бяхме за пръв път на круиз с Коста Тоскана и много ни хареса. Обсъждаме вариантите да направим пак Средиземно море, но този път ще сме 3 семейства и е малко трудно да си съчетаем отпуските. Възможните варианти са края на януари, първата половина на февруари. Има ли някой плавал по това време на годината и как ви се струва? Все още разглежам офертите, но към момента съм се спряла на два кораба - Коста Смералда и MSC World Europe, като MSC е малко по-скъп. Какво ще кажете за тях? Кой бихте ми препоръчали? Как са като изхранване, забавления?

# 569
През месец април бяхме за пръв път на круиз с Коста Тоскана и много ни хареса. Обсъждаме вариантите да направим пак Средиземно море, но този път ще сме 3 семейства и е малко трудно да си съчетаем отпуските. Възможните варианти са края на януари, първата половина на февруари. Има ли някой плавал по това време на годината и как ви се струва? Все още разглежам офертите, но към момента съм се спряла на два кораба - Коста Смералда и MSC World Europe, като MSC е малко по-скъп. Какво ще кажете за тях? Кой бихте ми препоръчали? Как са като изхранване, забавления?

[/quote Смералда е като Тоскана, щом ви е харесало с Тоскана, значи и тук ще ви е ОК, докато МСЦ е по-висок клас и кораба е от най-новите на компанията. Вие си изберете с кой според бюджета, но месеците са студени и няма да е толкова ефективна почивката както предишната през април, най-малко няма да можете да ползвате външните басейни.

Общи условия

Активация на акаунт