КРУИЗИ /Тема 20/

• 42 415
  • 656
  •   2
Отговори
# 645
  • На зелено
Здравейте! Отново се включвам в групата, защото децата пеят само "sailaway" и питат кога ще се качваме пак на кораб. А аз се бях зарекла с малки деца да не си причинявам за пореден път подобно пътуване. Но опциите ни за едната ваканция се изчерпват и май все пак клоним към круиз.Но този път няма да е Аида, а на маршрут и време отговаря само Коста - кораба е Тоскана.  За нас е важен комфорта, избор на храна от блок маса, достатъчно и интересни занимания за деца по възрасти. Този път се очертава още по-голямя детска банда да бъдем и затова бих се радвала на споделен опит от пътували с малки деца, особено ако може да направите паралел между двете компании (в посока предложения/активности  за деца). По немските форуми ги смазват от критика и лоши оценки, заради лоша организация на кораба, некачествена и неразнообразна храна, програми само на италиански и т.н.

# 646
  • гр. София
Здравейте,
Къде мога да намеря инфо за придвижване от терминала до градовете по Средиземноморието( Рим, Месина,Валета,Барселона,Марсилия) ,не желая да ползвам организираните екскурзии.
За Рим пристанището е Чивитавекия. Пътят до Рим е с влак - можете да видите разписанието из сайтове и приложения за транспорт, както и цената. Пътят е към 2 часа май беше, в посока, така че си преценете времето.
Барселона спира близо до града, пеша не може да ходите, извозват с шатъли. Цената беше различна за различните компании. Не знам вие с коя пътувате.
Марсилия също спира близо до града, има безплатен шатъл, с много дълга опашка. Може и с градски транспорт да отидете до където сте решили. Ние така направихме. Само за връщането внимавайте. Рейса, който ходеше до пристанището вървеше до 17ч и замалко да изпуснем кораба баш на рождения ми ден преди 2 години. Така не бях тичала в живота си! Бях пред припадък!

# 647
  • София
Само да допълна за Марсилия, за всеки случай проверете дали франсетата не са решили баш когато акостирате да стачкуват Simple Smile Аз бях пропуснала тази информация, изненадах се когато нямаше безплатен шатъл, но още по-изненадани останахме и петимата, когато си купихме билети за градски транспорт от автомат и чакахме над половин час, докато схванем, че има нещо гнило. Оказа се че и градският транспорт не работи. Накрая си взехме такси до Марсилия за 35-40 евро и същото такси за същата сума наобратно Simple Smile

# 648
Здравейте,
Къде мога да намеря инфо за придвижване от терминала до градовете по Средиземноморието( Рим, Месина,Валета,Барселона,Марсилия) ,не желая да ползвам организираните екскурзии.
Допълвам за Рим, че в Чивитавекия от кораба докато излезеш от круизния порт, извозват задължително с автобус, и от там до гарата има около 25-30 минути ходене по спомен.
Месина  -корабите акустират почти в центъра на града  😉
Любима Валета - също пеша се стига до центъра, или с асансьора също.
Барселона  - допълвам,  че освен с трансфер от кораба, има круизен автобус, който вози близо до статуята на Колумб, струва 3 евро еднопосочно, 5 евро двупосочно.
Марсилия - ходи се около 1 км до безплатния автобус и обикновено има голяма опашка и се чака доста. Има и трансфери от кораба разбира се.

# 649
Здравейте! Отново се включвам в групата, защото децата пеят само "sailaway" и питат кога ще се качваме пак на кораб. А аз се бях зарекла с малки деца да не си причинявам за пореден път подобно пътуване. Но опциите ни за едната ваканция се изчерпват и май все пак клоним към круиз.Но този път няма да е Аида, а на маршрут и време отговаря само Коста - кораба е Тоскана.  За нас е важен комфорта, избор на храна от блок маса, достатъчно и интересни занимания за деца по възрасти. Този път се очертава още по-голямя детска банда да бъдем и затова бих се радвала на споделен опит от пътували с малки деца, особено ако може да направите паралел между двете компании (в посока предложения/активности  за деца). По немските форуми ги смазват от критика и лоши оценки, заради лоша организация на кораба, некачествена и неразнообразна храна, програми само на италиански и т.н.

Rovaniemi,
По отношение на пътуване с малки деца и активности за тях няма да мога да споделя опит, тъй като моите деца са по-големи. Но пък те когато са с други деца си изкарват най-добре и не им трябват много-много корабни занимания.
Само веднъж сме пътували с Коста /Коста Фашиноза/ и много пъти с Аида. Нашето семейство категорично предпочита Аида. Скромният ни опит с Коста ни е достатъчен, за да избягваме тази компания, при все хубавия маршрут, по който плавахме с Фашинозата. А и като цяло се получи не лош круиз.
На нас също не ни допадна организацията по време на хранене, писала съм и преди за невероятните опашки, които се виеха по време на обяд в бюфет-ресторанта. Самият бюфет беше много зле организиран, на малко пространство. Възможно е, това да е било така, защото кораба е бил по-малък, но и на Аида сме били с малки кораби и изобщо не е било така. В ала-карт ресторанта пък се чакаше толкова много време, че децата си носеха карти да играят.
Според мен не е лошо човек да опитва круизи с различни компании, все пак е някакъв опит, а и ще си състави мнение от първо лице.

# 650
Здравейте,
Ако крайна спирка е Марсилия после откъде си взимате полет за София?
Благодаря🫶🏻

# 651
Лион, Ница ми идват в главата

# 652

Само веднъж сме пътували с Коста /Коста Фашиноза/ и много пъти с Аида. Нашето семейство категорично предпочита Аида. Скромният ни опит с Коста ни е достатъчен, за да избягваме тази компания, при все хубавия маршрут, по който плавахме с Фашинозата. А и като цяло се получи не лош круиз.
На нас също не ни допадна организацията по време на хранене, писала съм и преди за невероятните опашки, които се виеха по време на обяд в бюфет-ресторанта. Самият бюфет беше много зле организиран, на малко пространство. Възможно е, това да е било така, защото кораба е бил по-малък, но и на Аида сме били с малки кораби и изобщо не е било така. В ала-карт ресторанта пък се чакаше толкова много време, че децата си носеха карти да играят.
Според мен не е лошо човек да опитва круизи с различни компании, все пак е някакъв опит, а и ще си състави мнение от първо лице.
Да разбирам ли, че не препоръване Коста за първи круиз?

# 653

Да разбирам ли, че не препоръване Коста за първи круиз?

Препоръчвам да се отиде на круиз, все с някоя компания трябва да се започне. После вече ще сравнявате.
Нашият първи круиз беше с MSC, скромен кораб, маршрут Средиземноморие, но въпреки всичко разбрахме, че на нас този тип пътуване ни допада и ще има и следващи круизи.

# 654
И нашият първи круиз беше с MSC Armonia, но като нямаш база за сравнение е страхотно, още повече, че е несравнимо преживяване круиза като цяло. Били сме още с MSC Seascape, Aida Prima, Celestyal Journey, Celebrity Equinox, и разбира се всеки кораб има по- хубави и по- нехубави неща, но не помня някъде храната да не е била добре. Но на Селебрити най- много ни хареса. Сега, ни предстои с NCL Gateway и се надявам и там да останем доволни.

# 655
  • София
И аз скачам смело в темата. Много ме съблазниха сините дни и реших да си подаря круиз за рождения ден (Май 2026). Предвид датите само Costa имаше хубав за нас маршрут. Критиките са много, но ако ни хареса там, ще ни хареса на всякъде. Истанбул. Измир, Санторини, Миконос, Атина с ден по море. Винаги съм искала да видя Санторини и Миконос, но не искам да им отделям повече от ден и това съчетава всичко чудесно. Като за първи път взехме и пакет с 3 екскурзии от техните. Всичко е 2200 евро за 2ма възрасни и дете (12+), all inclusive , такси на ферито и т.н. Цената ми се вижда добра и се готвя за бой за храна, каквото прочетох.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 14:54 от rainy...

# 656
И аз скачам смело в темата. Много ме съблазниха сините дни и реших да си подаря круиз за рождения ден (Май 2026). Предвид датите само Costa имаше хубав за нас маршрут. Критиките са много, но ако ни хареса там, ще ни хареса на всякъде. Истанбул. Измир, Санторини, Миконос, Атина с ден по море. Винаги съм искала да видя Санторини и Миконос, но не искам да им отделям повече от ден и това съчетава всичко чудесно. Като за първи път взехме и пакет с 3 екскурзии от техните. Всичко е 2200 евро за 2ма възрасни и дете (12+), all inclusive , такси на ферито и т.н. Цената ми се вижда добра и се готвя за бой за храна, каквото прочетох.
Е, не е чак толкова зле. За кой кораб става въпрос

Общи условия

Активация на акаунт