КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 146
  • 766
  •   3
Отговори
# 660
Бях писала за средиземноморски Новогодишен круиз ,но се отказахме ,защото искаме по-топла дестинация. Предлагат ни такъв в ОАЕ на кораб Celestial Journey. Разглеждам кораба, но нещо не ми допада, въпреки,че обясняват ,че в реновиран наскоро. Не ми изглежда да има много забавления за децата. Правилна ли е преценката ми?Гледам бг сайтове засега, може ли малко помощ къде другаде да търся ,понеже нямаме опит с круизи,целта е топла дестинация ,но все пак не особено далечна заради полета.

Не знам за кораба, но погледнете Канарските острови ако искате на по-топло и близо. Ако не ви се ходи до Карибите Grinning

# 661
  • София
GM, Коста Фортуна е корабът. Знам, че е стар и Септември 2026та излиза в пенсия. Предвид, че ще е първият круиз, не ми се искаше да стреляме с някой много уау кораб.

dete2 - Не съм сигурна до колко е позволено да се цитират агенции, но да пробвам така U*it Col*rs Simple Smile

# 662
  • София
Здравейте и от мен!
Прибрахме се от поредния ни круиз - Селебрити Солстис - Сингапур, Тайланд, Виетнам и Хонг Конг - 12 нощи. Ще го кажа кратко - няма да повторим вероятно, няколко неща не ни харесаха. Има какво да се види, не съжалявам, но не се чувствам комфортно в Азия - за пореден път се убедих! Освен сегашните дестинации съм била в Индия, Шри Ланка, Мазайзия - и там и на този круиз за мен нивото на хигиена (във всичко) е притеснително ниско. Бяхме в 5 звезден хотел в Ханой, ядохме в реномирани ресторанти и дори и там не бях напълно спокойна. Най-зле е Виетнам, след това Тайланд и Хонг Конг, а за Сингапур - само суперлативи! Друго неприятно е, че портовете са доста далеч от големите градове и екскурзиите са скъпи, а и се губи време - по 2 часа в посока до Бангкок, Хошимин, Хой Ан и Ханой. На този кораб сме за пръв път и имам забележки към десертите и разядките. Струва ми се недопустимо за Селебрити! Но си отядох на маракуя, манго, мангустин, драконов плод и папая. Донесохме си сушен джак фрут - страхотен, виетнамско кашу и макадамия.
Гледам към 2027, има вече програма и за лятото. От 2026 членовете на лоялните програми на Селебрити, Роял карибиан и Силвърсийс трябва да изберат една от 3-те компании, в която ще трупат точки, докато пътуват в една от 3-те. С която и компания да пътуваш точките ще се трупат в избраната от теб - така по-бързо ще се стига до по-високи нива. Реципрочността остава - нивото, което си достигнал се признава в другите компании и ползваш техните лоялни екстри.

# 663
Здравейте, може ли някой да ме ориентира за един круиз.
Никога до сега не съм се качвала на кораб. Планувам първия си круиз. Става въпрос за Коста. Корабът е Costa Deliziosa, 18 април 2026. Мисля да резервирам каюта с прозорец, но няма как да избера пауба или разположение. Малко не ми се рискува на случайно настаняване, защото съм адски чувствителна на шум и нощите могат да се превърнат в кошмар.
Отделно мисля да резервирам Drinks пакет от черния петък, но се чудя дали да е този който включва три екскурзии он шор или само с напитки(разликата е 260 евро). Също така никъде не видях да се предлага wi-fi пакет, а ще ми е необходим.
И последно, резервирам директно на сайта на Коста, не през агенция.
Изобщо не знам дали правилно съм се ориентирала за първи круиз, но искам да бъде приятно преживяване, което да повторим и потретим, а не да остана разочарована
понеже още никой не ти е отговорил веднага ще го направя-върнахме се тази събота от същият кораб и маршрут. Той сега отиде на околосветско, но като се върне за вас през април всичко ще е ок. Интернета ще си го добавите и екскурзиите след като имате вече запазен круиз с номер от менюта на сайта. Можете да си изберете каюта освен ако не е опция гарантирана, пакета напитки в момента е много изгоден-препоръчвам.

# 664
Каква дестинация сте си избрали?
Ние използваме същата схема ,която е написа BOSS SAMORAI
Весело и приятно плаване !

Ла Специя, Неапол, Валета, Палермо,  Барселона, Марсилия, Ла Специя

Предстои ни круиз с MSC World Europa през март 2026. Почти същия като вашия маршрут. Дали бихте споделили, за Марсилия сами ли се разхаждахте или по организираните от кораба програми? И ака сте били самосиндикално, в Марсилия как се придвижихте от круизния терминал до старото пристанище например? Гледам маршрутите в нета, но ме притеснява, че като се юрнат тези хиляди души към автобусната спирка, ще изгубим много време дакато се доберем до място в превозно средство😄
Приемам всякакви съвети! Благодаря предварително!

# 665
Каква дестинация сте си избрали?
Ние използваме същата схема ,която е написа BOSS SAMORAI
Весело и приятно плаване !

Ла Специя, Неапол, Валета, Палермо,  Барселона, Марсилия, Ла Специя

Предстои ни круиз с MSC World Europa през март 2026. Почти същия като вашия маршрут. Дали бихте споделили, за Марсилия сами ли се разхаждахте или по организираните от кораба програми? И ака сте били самосиндикално, в Марсилия как се придвижихте от круизния терминал до старото пристанище например? Гледам маршрутите в нета, но ме притеснява, че като се юрнат тези хиляди души към автобусната спирка, ще изгубим много време дакато се доберем до място в превозно средство😄
Приемам всякакви съвети! Благодаря предварително!
В Марсилия сме били 2 пъти. Това поне за мен е най-некомуникативното пристанище на което сме акостирали.
Безплатния автобус започва да се движи от 9.00 часа, но попаднахме на огромна опашка още в 8.30 ч.
Извикахме убър, но ни скрои номер - уж дошъл, а нас ни нямало и заминал, като ни таксува цяла сума на пътуването.
До спирката на градския автобус се върви още  много след безплатния, чакахме доста и пак се натъпкахме като сардели.
Ако сте повече хора може би с такси ще е най-лесно,  макар и по-скъпо.

Нека и някой друг да даде насоки, но аз на Марсилия не искам да попадам повече.

# 666
  • гр. София
Здравейте и от мен!
Прибрахме се от поредния ни круиз - Селебрити Солстис - Сингапур, Тайланд, Виетнам и Хонг Конг - 12 нощи. Ще го кажа кратко - няма да повторим вероятно, няколко неща не ни харесаха. Има какво да се види, не съжалявам, но не се чувствам комфортно в Азия - за пореден път се убедих! Освен сегашните дестинации съм била в Индия, Шри Ланка, Мазайзия - и там и на този круиз за мен нивото на хигиена (във всичко) е притеснително ниско. Бяхме в 5 звезден хотел в Ханой, ядохме в реномирани ресторанти и дори и там не бях напълно спокойна. Най-зле е Виетнам, след това Тайланд и Хонг Конг, а за Сингапур - само суперлативи! Друго неприятно е, че портовете са доста далеч от големите градове и екскурзиите са скъпи, а и се губи време - по 2 часа в посока до Бангкок, Хошимин, Хой Ан и Ханой. На този кораб сме за пръв път и имам забележки към десертите и разядките. Струва ми се недопустимо за Селебрити! Но си отядох на маракуя, манго, мангустин, драконов плод и папая. Донесохме си сушен джак фрут - страхотен, виетнамско кашу и макадамия.
Гледам към 2027, има вече програма и за лятото. От 2026 членовете на лоялните програми на Селебрити, Роял карибиан и Силвърсийс трябва да изберат една от 3-те компании, в която ще трупат точки, докато пътуват в една от 3-те. С която и компания да пътуваш точките ще се трупат в избраната от теб - така по-бързо ще се стига до по-високи нива. Реципрочността остава - нивото, което си достигнал се признава в другите компании и ползваш техните лоялни екстри.

Много мерси, явче-мравче, много полезно мнение, и ние гледаме тамошни круизи и харесваме Селебрити и РК.

Като гледам новините за рекордни валежи и наводнения в Тайланд и Малайзия, май сте имали голям късмет, че сте ги избегнали.

# 667
  • София
Много мерси, явче-мравче, много полезно мнение, и ние гледаме тамошни круизи и харесваме Селебрити и РК.
Kато гледам новините за рекордни валежи и наводнения в Тайланд и Малайзия, май сте имали голям късмет, че сте ги избегнали.
Да, извадихме късмет - само веднъж валя в Хошимин, докато бяхме в закрития пазар Бен Тан, но такъв проливен дъжд не бях виждала! Това е другото неприятно на тази дестинация - нестабилно време с валежи, особено в среден Виетнам!

# 668
Някой празнувал ли е Нова Година на круиз ? Ако да, на кой ? Може ли да споделите мнение ?

# 669
  • Варна
за нас европейците е съвсем друга бира и относно хигиената и относно навиците - разликите са повече от огромни между Близкия Изток , Индия и Бангладеш/Сингапур и Япония , а и в самите държави вътре има огромни разлики. Населението на Азия е над 4 милиарда души, което представлява приблизително 60% от общото население на Земята. Азия е най-населеният континент в света.
Друга особеност са напитките , интернета и корабните екскурзии - много зависи и от маршрута и от навиците ви и от способностите ви за адаптация - примерно при цена за корабна екскурзия до Ейрусалим от 200 Е с брегови средства може да излезе 80. Можете да си набавите доволно количество всякакви напитки без корабния пакет и на 1/3 от цената му.

# 670
Wizz air  от днес е с промоцията PINK FRIDAY до 30% отстъпки за двупосочни полети до 26.03.2026г. Хайде ако някой ще има круиз до тогава да грабва и полетите.

# 671
  • София
Някой празнувал ли е Нова Година на круиз ? Ако да, на кой ? Може ли да споделите мнение ?
Празнувах на Емералд Принцес Коледа и Нова година - круиз Панамски канал. Всички много се стараят в обслужването и храната, украса, партита - хубаво и тържествено е! Бяхме на топло и затова ми хареса. Често споменавам, че за мен круиз през зимата е пари на вятъра, защото не можеш да ползваш изцяло екстрите на кораба. А обичайно по празници и цената е по-висока.
Не бих отишла на круиз зимата Средиземноморие, ако цената е по-висока от 500 евра на човек за не по-малко от 7 дни и то на добър кораб.

# 672
Хайде и аз тук,за Коста Фортуна от 18,05,2026

# 673
Здравейте! Запазих круиз с Коста Диадема Норвежки Фиорди за 22 до 29 Май. Запазих с оферта Super All Inclusive, която включва пакет напитки и Му exploration пакет с 4 включени екскурзии. Но не мога да намеря кои екскурзии са включени, за да ги запазя. Дали е твърде рано или аз правя нещо грешно? Ако някой знае ще съм много благодарна!

# 674
Здравейте! Запазих круиз с Коста Диадема Норвежки Фиорди за 22 до 29 Май. Запазих с оферта Super All Inclusive, която включва пакет напитки и Му exploration пакет с 4 включени екскурзии. Но не мога да намеря кои екскурзии са включени, за да ги запазя. Дали е твърде рано или аз правя нещо грешно? Ако някой знае ще съм много благодарна!
просто си влез с номера на резервацията в менюто от сайта на Коста, влез м секция екскурзии и има отделен бутон Му exploration  - ще ти ги зареди само тях и си избираш

Общи условия

Активация на акаунт