Данъчни облекчения за деца - 2

• 4 478
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
днес са ми превели 1199 лв. За детето ми, което стана на 18гпрез 2024, не превеждат. Макар че друго беше написано в декларацията, явно важи това, което автоматично се поправя от сайта. Здраве да е.

# 46
Dimeto1995, не сте получила  данък за възстановяване, за това не иска банкова сметка
rumkata833, колко данък имате удържан през годината?

# 47
ЗориБ как така в случая какво трябва да направя

# 48
Трябва да имаш попълнени приложение 1, приложение 10 и декларацията по чл.22в.
В приложение 10 какво си отбелязала?

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 23:09 от ЗориБ

# 49
много ви благодаря за помощта подадох сега ще чакам потвърждение

# 50
Ако всичко е наред, утре парите ще са по сметката, пък ако има проблем някой ще се обади и ще оправите грешките

# 51
надвишавам лимита, проверих. Заплатата ми е по-виска от миналогодишната, но разликата е че през предното лято едното ми момче стана на 18. Иначе, има какво да се върне,но.

Dimeto1995, не сте получила  данък за възстановяване, за това не иска банкова сметка
rumkata833, колко данък имате удържан през годината?

# 52
В такъв случай имате грешка в декларацията, ако искате ми пишете на лично или отидете на място в офис на НАП някой да погледне

# 53
Точка 7 трябва да има отрицателна величина ( например -600 ) и тогава поле 12 ще се попълни само със сумата 600....
Още някъде има грешка при вас - имате ли попълнени приложение 1, приложение 10 и прил.2005 декларацията по чл.22в (това е доходи от трудови правоотн., данъчно облекчение и конкретно данъчно облекчение за деца)
Прочетох този полезен коментар и пак не се справям. Стигам до тук. Как да попълня полетата в синьо, някой би ли съдействал?
И също приложение 10 не съм го видяла и попълниЛа, но то е заключено,какво пропускам..
Пп:с едно дете съм

# 54
Погледнете вляво, точно под "Данни за декларатора" имате "Част III", влизате в нея и слагате отметка и на Приложение 10....бутон Потвърди натискате и тогава същото е отключено. Влизате и НЕ ПОПЪЛВАТЕ първата таблица (тя е за ползвани облекчения при работодател) скролвате надолу до част VI и отбелязвате първото квадратче с 6000 лв за едно дете....продължавате надолу до последната таблица - там срещу въпросното облекчение в първата колона ще се е попълнила сумата 6000лв и вие си я пишете във втората колона отново...пак бутон ПОТВЪРДИ най-отдолу и тогава ще ви се получат нещата в скрийншота....Sunglasses

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 18:10 от ЗориБ

# 55
  • София
Както ЗориБ го е описала само едно допълнение: в "Част III" трябва да сложите и отметка на Спаравка 2005 за Декларацията по чл.22в от ЗДДФЛ - в тази Декларация попълвате данните на детето и на бащата.
#BGMлоялнапрограма

# 56
Както ЗориБ го е описала само едно допълнение: в "Част III" трябва да сложите и отметка на Спаравка 2005 за Декларацията по чл.22в от ЗДДФЛ - в тази Декларация попълвате данните на детето и на бащата.
#BGMлоялнапрограма
Този хаштаг #BGMлоялнапрограма се използва само когато е пуснат лично като мнение за Лоялната програма и така използван не ви носи точки 🙂.

# 57
  • Бургас
В понеделник подадох, днес имам преведени пари. Учудвам се на бързината им тази година, по спомен миналата чаках поне две седмици, звъняха ми и по телефона за някакво потвърждение на имейл...

# 58
  • Ланкър, планините Овнерог
Някой тук подавал ли е и за ТЕЛК, и за дете? От декември 2024 съм със 100% ТЕЛК и в понеделник подадох декларацията и за двете облекчения. Имам сумата за двете, но не са ми превели парите. Не че толкова ги бързам, но ви чета, че на следващия ден ги получавате още. В платежното пише ли от кой са ви парите (какво основание пише)? Декларацията ми е на статус приета, след плащането какъв е статусът?

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 07:53 от Гита Ог

# 59
При вас няма да стане по бързата процедура,.ще ви връчват Акт за възнановяване, очаквайте обаждане или следете и-мейла

Общи условия

Активация на акаунт