Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 786
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Отностно козметиката и аз се спрях на Mustela.в Galen  има отстъпка от 22% на мустела.Взех измиващ гел за коса и тяло,лосион за тяло,крем против подсичане,балсам с авокадо, крем за лице и възстановяващ крем за тяло(мисля ,че е за зачервяване и раздразнена кожа) нз дали е всичко което ми трябва .
Genome ,ако си спомняш подробности за твоята приятелка която е раждала в болница Надежда ,би ли споделила повече тъй като аз ще раждам там

# 541
За козметика - аз съм се насочила също към Мустела, имам и няколко мостри на Hipp. Мисля, че в Токуда ги мажат с Hipp. От прочетеното до сега, ще взема и на Uriage продукти, а каквото остане - аз ще го използвам Grinning
Аз се мажа от самото начало с олиото на Мустела против стрии и съм много доволна от него.

Минах и през офтамолог и метода на Голдман, за да ми изследват ретината - оказа се, че имам ранички по роговицата, не били притеснителни, ама и от клиниката се застраховаха и дадоха препоръка за секцио.

ПРегледът в понеделник мина много добре, бебчо вече е 2300гр. Тоновете бяха в норма.

Амбулаторна карта взех от Офис1. Личният лекар ми я завери за всеки случай и оттогава ми вписват всички болнични в Токуда, които ми издават.

# 542
Ох момичета. Малко ще сменя темата, и вас ще ви поразпитам какво мислите за моя тъп казус ..
Сменихме подматрачната рамка с друга (и нов размер) и сега ми ръби (боли ме гъза буквално), а матрака е същия. И с топ матрак не стана по-добре. Старата я няма вече.
Разни продавач консултанти ме убеждават как нямало смисъл да сменяме сега матрак преди да родя (което принципно беше идеята от самото начало). Отделно,  видяхме общо взето същата като старата ни подматрачна рамка в магазина и е значително по-мека, нищо че новата се регулира. Да де ама тук ми разправят, че няма гаранция, че усещането ще е същото,  щото старата беше доста стара и поизползвана. И колко хубава била новата щото на Нани и се регулирала, ама е осезаемо по-твърда...
Та дайте малко акъл,  че много мозъчни клетки ми умряха напоследък, а трябва да оцелея още кажи речи месец. Просто се вкарахме в голяма галимация...

# 543
И ние от около 2-3седмици сме с нов матрак. Пробвахме матраци докато бях в 7месец, още тогава ми казаха "абе, те сега усещанията ти са различни и като родиш ще ти е много мек този матрак". Приятелят ми също каза, че му е прекалено меко за спане, но ще се примири и не му е такъв проблем. В крайна сметка взехме такъв, който уж беше супер мек на мострите, ама като оправихме спалнята и сложихме новия матрак - еми чак на него му идва леко твърд и нямаше общо с това, което пробвахме в магазина. С такъв на isleep сме, липсва ми стария и вече няколко седмици се пробвам да свикна на този, но на мен ми крампират бедра и прасци през 5минути и вече не знам наистина ли е от матрака, или просто на мен ми е неудобно по принцип.
Руби, малко по-късно ще прегледам и тя какво ми е писала като беше в болницата и след това, и ще ти пратя на лично, че да не споделям чужди изживявания тук. Каквото успея да събера.

# 544
Ние сме с матрак Bambi (турски) от 2-3 години и се преродих - спя спокойно , не ме боли кръста и се събуждам отпочинала. Дори сега по време на бременноста не съм имала оплаквания от спането на него, а и не го заменям за нищо на света😂 . Случвало ми се е да спя на дивана и след това съм като парцал - крака, кръст, рамене - всичко боли. Sad

# 545
Много добре разбирам ситуацията. Според мен - ако имате възможност, вземете същата като старата рамка, а пуснете онази, която не ви върши работа, в olx или bazar.bg, със сигурност ще се намери кой да я вземе. Аз така се преродих с нова рамка и матрак от 7-и месец насам, преди бедра и дупе изтръпваха постоянно. Та никога не е късно за промяна, стига наистина да имате финансовата възможност.

Успех!

Ох момичета. Малко ще сменя темата, и вас ще ви поразпитам какво мислите за моя тъп казус ..
Сменихме подматрачната рамка с друга (и нов размер) и сега ми ръби (боли ме гъза буквално), а матрака е същия. И с топ матрак не стана по-добре. Старата я няма вече.
Разни продавач консултанти ме убеждават как нямало смисъл да сменяме сега матрак преди да родя (което принципно беше идеята от самото начало). Отделно,  видяхме общо взето същата като старата ни подматрачна рамка в магазина и е значително по-мека, нищо че новата се регулира. Да де ама тук ми разправят, че няма гаранция, че усещането ще е същото,  щото старата беше доста стара и поизползвана. И колко хубава била новата щото на Нани и се регулирала, ама е осезаемо по-твърда...
Та дайте малко акъл,  че много мозъчни клетки ми умряха напоследък, а трябва да оцелея още кажи речи месец. Просто се вкарахме в голяма галимация...

# 546
На мен на ФМ в 32+1 бебето беше 1550гр., което ми казаха, че е изцяло в норма. Онлайн за тази седмица някъде пише, че ще стигне до 1700, другаде до 2000гр. Аз малко се притесних дали не е малко, но ме увериха, че не е.

Между другото за 45-дневния болничен откъде взехте лична амбулаторна карта?

Аз започвам с тонове от следващата седмица, 33+4, като ще са всяка седмица. Доста по-спокойно ще ми е.

Иначе за козметиката знам, че доста дерматолози препоръчват Адерма. Но не съм проучвала, от другата седм. почвам с пазара, че още нямам нищо освен подареното😀

Мерси, че споделихте за намалението на Филипс Авент в Айко! Ще се възползвам за стерилизатора с опция за сушене и нагревателя. Друго хубаво имат ли? Помпа май на Медела ще взема.  Видеофона на Филипс близки не харесват, бързо му падала батерията и ми препоръчаха камера. Та гледам в амазон и емаг камерки с отделен дисплей и приложение за тел.

При мен в тази седмица бебето е същите размери на ФМ. Малко ме напрегна доктора, който ме прегледа, моята следяща си ме успокои, че всичко е ОК, просто както има бебета над норма т.е. растежа им по параметрите е по-напред, така има и другия вариант, но и в двата случая не е повод за тревоги. Коремът ми също е малък.

Все пак пуснах едни допълнителни изследвания по препоръка на ФМ - Torch. Резултатите са добри и се поуспокоих....

Ако се притеснявате и ви се говори с някой в същото положение, можете да ми пишете на ЛС Blush

# 547
Аз пак се включвам с някакви промоции. В Sopharmacy имат от 10-27% намаления на някои неща от категория "за бебе". Не знам колко изгодно е спрямо други места, но го пускам тук. Не са само марките на банера им, гледам на Uriage бебешките са намалени също. Аз защото имам Sopharmacy до нас и основно от там купувам неща, та доста работи, които излизат изчерпани в сайта/приложението им, си ги има на място в аптеката.

https://sopharmacy.bg/bg/category/ZM00000000?pageselect=24&q=:sa … 0000:inPromo:true

Edit: Добавям и това

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 16:08 от genome

# 548
  • София
Здравейте!
Не съм се включвала отдавна, но чета темата редовно.
Възхищавам се на тези от вас, които са качили под 10 килограма, аз съм в 32 седмица и вече съм 15 отгоре, но и започнах бременността малко под нормата, тъй че може би си е в реда на нещата.

Излязохте ли вече в 45 дневния преди термин? Аз вече от 2 месеца съм болничен и започва доста да ми доскучава. Подготвям се малко по малко за бебето, купила съм почти всичко и вече се чудя какво да правя по цял ден.
Вашият ден как минава? Излизате ли често, или предпочитате повече да почивате?

# 549
Здравейте!
Възхищавам се на тези от вас, които са качили под 10 килограма, аз съм в 32 седмица и вече съм 15 отгоре, но и започнах бременността малко под нормата, тъй че може би си е в реда на нещата.

Излязохте ли вече в 45 дневния преди термин? Аз вече от 2 месеца съм болничен и започва доста да ми доскучава. Подготвям се малко по малко за бебето, купила съм почти всичко и вече се чудя какво да правя по цял ден.

Аз съм болничен от януари🤣, но иначе 45-дневния ми го издадоха на 25.04.
Не ми е скучно, всеки ден си намерим нещо да правя - чета, уча, разчиствам вкъщи. Излизам редовно на разходка с кучето, но гледам да не се умарям много. Като е хубаво времето минавам около 7-8 км.🤭
Ние сме готови с покупките, сега започвам да пера дрешките на бебо и броя дните до голямото събитие. ❤

# 550
Здравейте!

Аз съм около 11-12кг нагоре, не ме притеснява качването на килограми. От около седмица в 45-дневен болничен, като точно с цел да не ми доскучава, тези последни дни, си оставих пазаруването около бебето за този момент и си разглеждам намаления, правя списъци, пазарувам,  занимавам се.🤗 Кратките разходки са ми любими, при по-дълги получавам контракции и по препоръка на АГ съм ги ограничила.

# 551
Ох, хора, аз съм в болничен от 1 октомври и вече не знам къде се намирам Joy Първата седмица вкъщи щях да се побъркам и си казах "как 10дена ще изтърпя да съм в нас" Grinning 45-дневният ми започна преди около 2 седмици. Вече буквално нямам нищо за правене. Дрехите са изпрани, изгладени и прибрани по органайзери, бебешки неща за купуване не останаха. Следващото е чашка с лъжичка за захранване Grinning до него период е презапасено с всичко. Почти не мога да излизам, защото не мога да вървя, влача си краката, имам много силни болки в срамната кост и то от едната страна само. Да си обуя чорапите е мираж, обува ми ги таткото, но лошото е, че от седмица така ме боли, че дори не мога да си вдигна крака и той да ми обуе чорапа. 11кг съм качила, вече съм в 36г.с. Като броя, че ми остават двайсетина дни до раждането, мозъкът ми пробва да осъзнае, че преди края на месеца вече ще имаме бебе и хем нямам търпение, хем се паникьосвам до степен, че ми причернява. Иначе се хванах да чета книгата на Хедра за кърменето.

# 552
И аз се настройвам за новия режим, имам още 2 работни дни преди болничния🎉 е, повече ще работя де, ама от вкъщи. Но съм разредила ангажиментите и ставам час по-късно, следобедите - фитнес, йога, сладолед. Не бързам в трафика. Абе - много е добре! Опитвам се да се наслаждавам на това време за мен, не е било така от години! И след месец няма да е хаха.

Започвам пазаруването този уикенд, та ме обзема лека паника, че се забавих, ама ще съм стегната.

Днес задачка ми е книгата на Хедра за кърменето.

А неволите ми са сравнително леки, но досадни😀 хич не мога да пия кафе сутрин, то е едно сърцебиене. А пък безкофеиновото нищо не прави и ходя като зомби до обяд. Като хапвам, изключително бързо се ‘надувам’ от много малко и го осъзнавам късно. И после ми е супер зле! Трябва много да намаля вече порциите, а не съм свикнала… и мен ме боли срамната кост и тазът.

# 553
Аз от 17 април съм в 45-дневния болничен, не че правя кой знае какво, но чак скучно не ми е. Почивам повече, прах и гладих дрешките и още се занимавам с разни покупки. Иначе разходките са ми доста кратки, около 5000 крачки ми е оптималното, за да се чувствам добре. Доста тежка съм станала (мислех, че съм +10 кг, но вчера се претеглих и съм по-скоро +11-12 кг вече). Хем ми се излиза с приятели, хем толкова съм бавна, че ми става малко тегаво да се съобразявам с тяхното темпо или само да напомням, че не мога бързо да ходя.

# 554
Момичета, мен пък ме болят кокалчетата на пръстите, едва ги свивам, особено сутрин, когато стана.
Иначе по цял ден съм в движение, ходя в офиса, там има доста задачи всекидневно, които си ме чакат. У дома е ясно - готвене, чистене, пране и тн. Занимавам се и с една магистратура в Испания. Чета книги, но не са свързани с състоянието ми. От няколко дни в 17:00ч. вече съм брутално изморена и не мога да функционирам адекватно! Освен това съм силно раздразнителна привечер.
Всичко за бебето съм купила, но все още не е изпрано. Може би следващата седмица ще го свърша това.
Стана ми тегаво и с шофирането, усещам дупките и карам като мравка, за да не ми е дискомфортно. Но онзи ден на бензионастанцията показах на всички "мъже", които чакаха да им заредят колата, как една бременна жена може да се оправи и с това. Служителят на колонка направо се изкефи максимално! ахахах
Космите на краката ми засилиха растежа си, точно сега ли намериха...????
През нощта едва се въртя от ляво на дясно и обратно, направо е болезнено.
Наложи се да си купя нови обувки, с 1 номер по-големи, че ми станаха малки моите.
И така... Още малко... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт