Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 737
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Ехее, супер! Значи слагам последни неща в кошницата и чакам до петък. 😊
За болницата и аз ще си взема подплънки за кърмачки за всеки случай, поръчах си и едни компреси, които стават студени и топли.
https://visvitalis.bg/product/lansinoh-terapiya-za-gardi-therape … =28704&rlv_rpos=1

# 631
Значи може и бельо от там да взема от вика. Коланът със сигурност ще ми е добре на размер, а откога да се носи е хубаво да се говори с лекаря.
Аз си имам и компактен сгъваем сешоар, та съм му на чуденка. Досега косата ми се омазняваше много бавно - за 5-6дена седеше с обем и все едно сега е мита, но в последно време на 3я ден си плаче за измиване.
За гърдите и аз съм взела и компресите, и подложки за протичане. Отсега едната гърда ме боли доста.
Аз също от Хипо мисля да взема още неща Joy
За болницата ни казаха да е нощница, а не пижама, че ако се наложи вагинален преглед да нямало събличане Expressionless аз все пак си имам пижами с къс ръкав и копчета, та една такава ще си нося, че са ми по-удобни, а и на секцио май не правят така прегледи.

# 632
И аз имам на Лансинох компреси и подложки за протичане, не се бях сетила, че е добре и тях да сложа в багажа за всеки случай,  ще си ги добавя. Иначе сешоар имам и малък сгъваем за пътуване и него ще взимам. Моята коса също цяла бременност изобщо не се омазняваше, на 5-6 дни я миех, от две седмици и при мен започна да се омазнява по-бързо и на третия ден вече е за миене.

# 633
Много благодаря за инфото за Хиполенд! И аз имам да купувам някакви дреболии. Вие на какви шишета се спряхте? Аз бях поръчала един комплект на Nuk Perfect Match, но се чудя дали да не взема и друга марка за всеки случай.

Момичета, а имате ли крампи в прасците? Rolling Eyes През нощта се събудих от прорязваща болка в прасеца, за пръв път ми се случва и малко се стреснах. Аз по принцип не приемам Магнерот, но четох, че може да е от липса на магнезий. Случвало ли ви се е и как се борите с това?

# 634
Шишета аз взех едни на НУК, но другата серия First Choice, но за всеки случай взех и на Philips Avent Natural Response.
Крампи имам ужасяващи и аз в пръсците, всяка нощ от около месец, а пия по 1000мг магнезий дневно заради контракциите. Къде отива този магнезий наистина не знам. 😆 Едната нощ беше такава болка, че се колебаех дали не получавам някаква тромбоза и се чудех до последно да будя ли мъжа ми. 😆😆

# 635
Шишенца взех на NUK стартовия пакет - мисля се водят First Choice + едно шишенце на Tommee Tippee.
И аз не пия магнезий, крампи в прасците и бедрата имам от около 32г.с, а след два дена влизам в 37г.с.. Сънят последните две седмици ми е мираж, накъдето и да легна крампирам вече на 10мин, а отделно бебето решава, че от 2 до 7 е време за активна гимнастика и застава от страната, на която съм легнала, почва да се разтяга все едно "под мен" и аз несъзнателно се завъртам така да не съм върху него, та още по-бързо се схващам. А като се обърна на другата страна и той се размества, цели ми мехура и трябва да стана. Но все пак ми е приятно и се успокоявам като го усещам. От всичко най-ме мъчи костта отдолу, при всяко завъртане в леглото "изпуква", а като се изправя ми е пареща болка пак там и едвам стъпвам, но малко остана.

# 636
Genome ,беше казала за промоция на помпа на Медела соло около 300 беше ,ама немога да си спомня къде😅или от коя дата ти беше коментара не го намирам😅Защото гледам в хиполенд гледам е 450 мисля ,че същата.Само немога да разбера каква е разликата м/у повечето освен ,че едните са и за 2те гърди  и ,че едните са със шишенца а др д чашка за сутиен ли?Дори от хиполенд след 25% пак ми се вижда по-скъпа от предишната промоция която постна

Отностно крампите аз съм с крампи от доста време ,пия магнерот 3х2 и алеракт(тоест доста магнезии)

# 637
Тук май беше. В "И за мама", но до 30април.

Има електрически двуфазни, ръчни, двойни, hands free.
Приятелката с Медела е с единична двуфазна - Solo и каза, че после си е взела само чашки. Не съм я питала подробно, не разбрах и много, но май си я е ползвала и в последствие е решила, че иска hands free и е взела само чашките и е било съвместимо с помпата.
https://www.ozone.bg/product/medela-chashki-za-karma-hands-free/

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 14:21 от genome

# 638
Аз само 3 пъти имах крампи, АГ каза да кача от 2 на 3 таблетките магнерот, т.е. 1500 мг. Оттогава не съм имала. Но ако имате често, масажирайте прасците преди лягане, може и с магнезиево олио.
Много е неприятно, съчувствам Sad

Аз имам 3 шишенца Филипс, но онлайн акушерки масово казват, че не са ок, много големи били за новородени. Чудя се какво още да взема.

Аз нали съм много назад с покупките Grinning сега поръчвам дрешки, но по колко броя от размер взимате? Също - масово дълги бодита откривам, ама за лятно бебе искам късички неща. Вие какви имате?

За помпа - чудя се дали да не взема освен на Медела и някаква базова ръчна евтина само за болницата. Някак не искам да не се стерилизира няколко дни, да не мога да я измия като хората ...

Пластири силиконови за белега след секцио дали планирате?
А за колан - аз много се чудя дали да ползвам изобщо, със сигурност ще дам поне 2 седмици на тялото си само да започне да се възстановява, после евентуално.. чудя се много!

# 639
Ние сме с мнооого бодита - средно по 20 за малък размер с дълъг ръкав, още толкова с къс. Отделно пижамки/гащеризончета с дълъг. За първите седмици ще е с дълги основно.
Вече за 62 размер пак засега има около 20 с къс ръкав и няколко с дълъг.
След малко ще пробвам да направя на Медела пост за разликата в помпите им.

На мен магнезият изцяло ми е спрян, че правя бъбречни кризи от него Confounded

# 640
  • Пловдив
Много благодаря за инфото момичета. Heart Купих туко що на Reer дъждобран, даже успях да си го пробвам в магазина върху количката. Идеален ми е.
Бельото от Vikababy много му се чудих, но и там наклонихте везните и си поръчвам. Сега се чудя на нощницата с халат от Vienetta, тъй като имам две нощници за кърмачки и много се чудя да инвестирам ли в трета. Ще го помисля.
Мисля че по-рано се обсъждаха фуниите на Medela, аз успях да си поръчам от Kindermarket днес.
Шишетата са ми на Авент, стъклени. Знам че пластмасата е безвредна, но честно си казвам нямам доверие на никой производител Grinning - всеки със странностите си.
Моят колан за след раждане е от Vikababy, доволна бях, но не помня кога се слага след раждането та пак ще си питам, мисля че не беше веднага.
И при мен въпреки летния месец и жегата в Пловдив, бебчо ще си е с дълъг ръкав първия месец минимум. Мисля че съм взела 2-3 бодита с къс 56ца и другите летни са 62 и нагоре.
За пластирите и аз щях да ви питам тъй като скоро ми попадна реклама и много им се зачудих пишеше освен, че са за белези от секцио и за стрии Thinking
Крампи нямам болезнени, леко ми се посхващат краката през нощта, магнезиево олио мисля че би свършило чудна работа.

# 641
Момичета, а шезлонг или люлка взехте ли и на каква се спряхте. Аз още се чудя дали да вземам и не знам кое е по добре. Иначе и в рая тойс ще има намаления

# 642
Здравейте мами, колко сте напред с покупките........но сте ми доста полезни. И аз си поръчах от Vienetta  1 нощница с халат и една без, сега ще погледна бельото на Vika Baby. Аз имам проблем със сутиените за кърмене и по- точно с големите размери, ако може да ме насочите особено момичетата с по-големи бюстове. Гледали ли сте за ергономични раници и смятате ли да ползвате? Може ли за мамите от Пловдив, помня че едната беше раждала в Селена, да ме насочи какво трябва да носим като багаж, благодаря!

# 643
Доколкото им събрах информацията на Медела, ако забележите някоя грешка ме поправете и ще редактирам. Това са им основните разлики на моделите.
https://media-hosting.imagekit.io/81858f1b085048b0/pompite.png?E … vV9F~3TSbj78xGA__

За фуниите - Как да се избере правилна фуния
Видео
https://www.youtube.com/watch?v=Y-vK-PHBPiE
Таблицата
https://media-hosting.imagekit.io/bfeb69fc80de43db/funii.png?Exp … yUPJHd0lcDMSvHw__

Чашките могат да се ползват и с не "Hands-free" електрическите помпи.
Доколкото разбрах от информация за ръчната помпа - нейните фунии също са Flex

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 16:29 от genome

# 644
  • Пловдив
Ние имаме шезлонг/люлка, след първия месец се ползва най-рано. Детето много ми стоя в него, що колики изживяхме заедно Grinning Ергономична раница също съм си купила на ergobaby и първото обичаше да седи вътре, надявам се и това, а и за мен си беше доста удобно.
Greeny88 в самия сайт на Селена има списък с необходимите неща:

Осигуряват нощници, превръзки, има помпа за кърма на медела, храна, дрехи за бебето по време на престоя, АМ, кърпички и памперси за бебето, мисля че и хавлии имаше едно време, но аз съм си приготвила следния багаж, въпреки че ги има някой неща там. Последните години знам, че са доста натоварени и предпочитам да си имам необходимите неща отколкото да чакам да се освободи някой, за да ми донесе.
Багажът:
Нощница, превръзки, подплънки за гърди, помпа, още не съм измислила проблема със стерилизирането, препарат за бебешки шишета, мостра имам и нея ще взема. Залъгалка, ластик за коса, чехли, дрехи за бебе и мен за изписването, козметика и тоалетни принадлежности, хавлия, няколко памперса и мокри кърпички, лосион за зърната, бельо. Книга още се чудя дали да взимам, защото предния път бях два дни труп от преумора и превъзбуда, та не знам дали ще чета или спя, ако мога де Grinning

Общи условия

Активация на акаунт