Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 746
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
За ергономична раница или като цяло бебеносене ще изчакам раждането, тъй като имам желание да си бебенося,🤗 и евентуално тогава с бебето ще отида на консултация вероятно в Коала бейби или Сгушени за да имам по-добра преценка кое би било подходящо. То си е цяла наука от това, което прочетох.😂

# 646
Много благодаря за изчерпателния отговор, а може ли да ми изпратиш да видя какъв модел ерго раница имаш?
Ние имаме шезлонг/люлка, след първия месец се ползва най-рано. Детето много ми стоя в него, що колики изживяхме заедно Grinning Ергономична раница също съм си купила на ergobaby и първото обичаше да седи вътре, надявам се и това, а и за мен си беше доста удобно.
Greeny88 в самия сайт на Селена има списък с необходимите неща:

Осигуряват нощници, превръзки, има помпа за кърма на медела, храна, дрехи за бебето по време на престоя, АМ, кърпички и памперси за бебето, мисля че и хавлии имаше едно време, но аз съм си приготвила следния багаж, въпреки че ги има някой неща там. Последните години знам, че са доста натоварени и предпочитам да си имам необходимите неща отколкото да чакам да се освободи някой, за да ми донесе.
Багажът:
Нощница, превръзки, подплънки за гърди, помпа, още не съм измислила проблема със стерилизирането, препарат за бебешки шишета, мостра имам и нея ще взема. Залъгалка, ластик за коса, чехли, дрехи за бебе и мен за изписването, козметика и тоалетни принадлежности, хавлия, няколко памперса и мокри кърпички, лосион за зърната, бельо. Книга още се чудя дали да взимам, защото предния път бях два дни труп от преумора и превъзбуда, та не знам дали ще чета или спя, ако мога де Grinning

# 647
Genome,благодаря ти❤Както винаги си доста изчерпателна❤реално се вижда ,че разликата е  дали е за една или две гърди и шишета или за сутиен .Може би е вече въпрос на избор и бюджет

# 648
  • Пловдив
Ergobaby embrace Blush
Много благодаря за изчерпателния отговор, а може ли да ми изпратиш да видя какъв модел ерго раница имаш?
Ние имаме шезлонг/люлка, след първия месец се ползва най-рано. Детето много ми стоя в него, що колики изживяхме заедно Grinning Ергономична раница също съм си купила на ergobaby и първото обичаше да седи вътре, надявам се и това, а и за мен си беше доста удобно.
Greeny88 в самия сайт на Селена има списък с необходимите неща:

Осигуряват нощници, превръзки, има помпа за кърма на медела, храна, дрехи за бебето по време на престоя, АМ, кърпички и памперси за бебето, мисля че и хавлии имаше едно време, но аз съм си приготвила следния багаж, въпреки че ги има някой неща там. Последните години знам, че са доста натоварени и предпочитам да си имам необходимите неща отколкото да чакам да се освободи някой, за да ми донесе.
Багажът:
Нощница, превръзки, подплънки за гърди, помпа, още не съм измислила проблема със стерилизирането, препарат за бебешки шишета, мостра имам и нея ще взема. Залъгалка, ластик за коса, чехли, дрехи за бебе и мен за изписването, козметика и тоалетни принадлежности, хавлия, няколко памперса и мокри кърпички, лосион за зърната, бельо. Книга още се чудя дали да взимам, защото предния път бях два дни труп от преумора и превъзбуда, та не знам дали ще чета или спя, ако мога де Grinning

# 649
Здравейте, момичета! Аз отскачам от Октомврийската 2024-та група. Имам един голям син балон (около 80см) с цифрата 0 от изписването, който го пазех много месеци, но вече нямам място за него и искам да го подаря (жал ме е да го изхвърля..). Има ли някое момиче сред вас, която би се зарадвала да ѝ го подаря? Ще е супер ако живее близо до квартал Витоша, София (около Зоопарка, Парадайз мол), за да мога да ѝ го предам лично. Ще се радвам да ми пише. Пожелавам на всички момичета леко раждане и прекрасна първа среща с любовта, която расте във вас! ❤

# 650
Как сте мами
Аз след поредна почти безсънна нощ съм луднала да домакинствам. Почнаха да ме блъскат някакви нови емоции, една тревожност, едно раздразнение, едно, не мога да стоя на едно място. Все едно се побърквам леко Sad Киселините не спират да ме мъчат също. Гледам да пия кафе с някакви приятелки,  че да се разсейвам.
Иначе почти стегнах багаж за болницата, да взема и да изпера бебешките дрехи няма да е лошо... Притеснявам се обаче че съм взела от най-малките и незнам дали ще станат.. .А има доста. А и като гледам бебето ще е над 3 кг като се появи, ама живи и здрави

# 651
Как сте мами
Аз след поредна почти безсънна нощ съм луднала да домакинствам. Почнаха да ме блъскат някакви нови емоции, една тревожност, едно раздразнение, едно, не мога да стоя на едно място. Все едно се побърквам леко Sad Киселините не спират да ме мъчат също. Гледам да пия кафе с някакви приятелки,  че да се разсейвам.
Иначе почти стегнах багаж за болницата, да взема и да изпера бебешките дрехи няма да е лошо... Притеснявам се обаче че съм взела от най-малките и незнам дали ще станат.. .А има доста. А и като гледам бебето ще е над 3 кг като се появи, ама живи и здрави

Аз тръпна вече за СЪБИТИЕТО Grinning
Имам смесица от емоции - нетърпение, щастие, несигурност, притеснение, любов, но вярвам, че ще се справя с малкия човек.
Вече доста ми тежи корема и едвам се движа, не мога да си намеря място понеже никак не ми е удобно. Нощно време спя горе/долу добре.

Аз съм изпрала дрешките и са изгладени дори. Чудя се дали трябва да махам етикетите Rolling Eyes

Започнах да събирам и аз багажа малко по-малко.

Проблемът е , че след като и това свърша, вече няма да имам какво да правя 🤣🤣🤣.

# 652
И аз вече спя много лошо, ставам супер често до тоалетна, не мога да си намеря място...
Тези дни и мен ме обхвана една тревожност не толкова как ще се справям след раждането, а как ще мине самото раждане.
Дай Боже всичко да минава леко с всички ни!

# 653
и у мен се загнездва тревожност, все по-силна Grinning Главно защото от много умуване и чакане, сега чак се подготвям с покупки. Но реално добре стана, сега чак имам време, точно излязох в майчиство, предадох на колегите повече работа, отколкото възнамерявах. Днес избрахме дата за секцио и имам само месец за себе си, що пък да си давам зор и да работя! Спонтанно го реших. Може би само още 1 ден ще довърша  разни неща работни и това е Simple Smile)

Аз пък се чувствам чудесно, мисля, че най-накрая се вдигна хемоглобинът и съм себе си от няколко седмици. Толкова енергия имам, днес вече съм на 7.5км разходка, довечера още поне 3-4. Вчера пък работих 10 часа, после пазар, тежки торби, вкъщи чистих 2 ч., пекох бисквитки и си изкъпах косата. Откъде тея сили, не знам!

Коремчето ми расте стремглаво, за 2 дни 1 кг съм качила и днес за първи път едва си сложих халката. Годежния даже го пропуснах, толкова ми бяха подути пръстите, до онзи ден ми бяха хлабави. Но след разходката поспаднаха. Странно чувство

# 654
Леле момичета, благородно ви завиждам на енергията и ентусиазма. Аз съм точно обратното не знам каво ми стана. До преди 2 седмици имах много енергия, а сега се чувствам много зле. Постоянно ми е изморено, замаяно, ентусиазма ме е изоставил нещо, но се надявам скоро да премине този период, предвид всичко, което предстои да направим за кратко време. Днес съм на преглед и нямам търпение да видя бебка. Аз също съм с постоянни киселини, гадене .......................не спя много добре.

# 655
И аз също нямам енергия ,като някоя 100 годишна баба😅задъхвам се ,седалищен нерв се обажда докато ходя😅И картинката е съвсем трагична😅Аз също се будя през ноща и може би и затова от сутринта ми е изморено.Аз днес също съм на лекар и би тр да оточним секциото,но моя лекар ще е отпуска и нз как ще стане тази уговорка.Малко ми е притеснено🫣Хем искам да знам вече по-конкретно дата и какво ще се случва -хем ме е страх😅но май по-добре вече да се знае😀

# 656
  • Пловдив
Айде и аз с проблемния сън. Будя се на час и половина, два за тоалетна или болки от лежането на една страна и съвместявам обръщането с тоалетна. Като тюлен се чувствам. Тежи ми, все си търся къде да седна, но и хич не ми се бърза за раждането, носталгично си ми е, ще ми липсват после крачетата в ребрата. Аз все си намирам за чистене вкъщи, малко ни е жилището ама все не ми е чисто Grinning
Стоя си по час-два будна вечер и после успявам някак да заспя. Последно време все едно съм в критическа постоянно ми е жега и нервно. Охлаждам се и всичко е наред Grinning Боли ме таза докато се раздвижа като бабичка, но като хвана ритъм се получават нещата. Гледам да правя по 10000 крачки вече като не съм на работа. Даже почивните дни боядисвах - движение да има, но и все съм гладна. Поне изследванията са добре и съм спокойна за бебешока на този етап.
Раждането гледам да не го мисля, че нещо този път може би защото знам какво следва ми е по-напрегнато.

# 657
От тези дето са свършили всичко по подготовката съм и вече го отнася картата ми, защото не спирам да взимам излишни неща. Вече се чудя дали не трябваше и аз да оставя нещата за последно. След измислянето на всичко важно от толкова липса на какво да правя съм "ще погледна само нещо" и вече получавам известие за нова пратка за нещо, което дори не знам дали ще ни потрябва някога Joy
Като си знам датата на секциото не ми е по-спокойно, защото знам и че е крайна дата с голяма вероятност да се наложи преди нея. А датата е за след по-малко от 3седмици вече, т.е. до 2 седмици и нещо си очакваме бебето. Имам странно много енергия днес и нищо не ме боли, но и не ми се рискува да се товаря с какво и да е, че не искам да стане нещо по-рано и да тръгне естествено.
Иначе от 2-3дни си усещам пръстите на дясната ръка като отекли при свиване, а на другата нищо им няма. И другото, което забелязох вчера е, че пъпът ми е почнал съвсееем леко да изпъква, а винаги съм била с мнооооого вдлъбнато пъпче, което от втори триместър се "изглади" и седеше равно, но вече слабо почва да изпъква.

# 658
Аз започнах вече всяка вечер да сънувам бебето си, как я къпя, как я кърмя.. нямам търпение да се появи и да я гушкам. Още малко ни остана момичета. HeartHeartHeart

# 659
Здравейте, момичета,

На мен след прегледа днес (34 г.с.)  ми откриха на 70% изгладена шийка плюс 1 см разкритие, та леко съм в шок и се опитвам да си разсея мислите с пазаруване (ние сме точно доникъде с подготовката за малкия човек, основно аз ги движа нещата, та ако се налага влизане в болница предварително, ще е много забавно за всички). Засега още няма да ме приемат в болница, а ще следим ситуацията следващата седмица на прегледа.

Междувременно: какви столчета за автомобил сте си харесали/взели? С Dacia Duster (2018) сме, ще гледаме да хванем на Хиполенд намалението този уикенд. Нисък/среден клас столче си търсим, не сме фенове на кошниците.

Общи условия

Активация на акаунт