Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 710
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета,

На мен след прегледа днес (34 г.с.)  ми откриха на 70% изгладена шийка плюс 1 см разкритие, та леко съм в шок и се опитвам да си разсея мислите с пазаруване (ние сме точно доникъде с подготовката за малкия човек, основно аз ги движа нещата, та ако се налага влизане в болница предварително, ще е много забавно за всички). Засега още няма да ме приемат в болница, а ще следим ситуацията следващата седмица на прегледа.

Междувременно: какви столчета за автомобил сте си харесали/взели? С Dacia Duster (2018) сме, ще гледаме да хванем на Хиполенд намалението този уикенд. Нисък/среден клас столче си търсим, не сме фенове на кошниците.

С предната ми бременност бях в същата ситуация. Имах подготвителни контракции почти през цялата бременност, така в края на 8-ми месец влязох за задържане. Бях с 1см разкритие. Преди да вляза в болницата купувахме дрешки, каквито намерим дори и за момче(детето ми е момиче). Бях в голяма паника, нямах нищо готово, в нас правихме ремонт, общо взето бяхме на никъде, ноо успях да си избутам до датата за планово секцио. Бъди спокойна и при теб всичко ще е наред.

Днес бях на преглед при доктора, който ще ме изражда. Всичко е наред с бебчо, избрах дата за секцио. Сега съм много по-спокойна, че ако тръгне раждане вече имам уговорка, понеже отново съм с подготвителни контракции. С покупките не се изхвърлям особено, дори всичко ми се струва излишно или такова което може да изчака. Но аз имам почти всичко от първата бременност. Единствено купих дрешки за началото, понеже ще бъде момче и сега ще си приготвя багажа за болницата.

# 661
Пожелавам на всички, които имат още няколко седмици, бебенцата да си поседят на топло максимално дълго. Heartpulse С повече лежане и почивка. Да, хубаво е за наше спокойствие да сме приготвили и оправили всичко вкъщи, но в крайна сметка е по-важно да ни се родят здрави бебетата. Дрешките, ванички, легла все могат да се вземат и няма да избягат, важното е ние и малките да сме добре, а другото е все поправимо.
Ние взехме количката с кош/стол за кола + база, а после мислим да ъпгрейднем с BeSafe.
Иначе - baby.bg намалят някакви неща сега, защото имат рожден ден, гледам има намалени Медели, но не знам какви са им разликите спрямо промоциите на другите места. То и другите помпи май имат намаления де и като цяло доста неща са с някакви отстъпки в сайта им в момента.

# 662
  • София
Здравейте мами, колко сте напред с покупките........но сте ми доста полезни. И аз си поръчах от Vienetta  1 нощница с халат и една без, сега ще погледна бельото на Vika Baby. Аз имам проблем със сутиените за кърмене и по- точно с големите размери, ако може да ме насочите особено момичетата с по-големи бюстове.

Аз нося сутиени 40D на Victoria secret, успях да влезна в 95 D на Triumph от магазините немски център, а във HM ми станаха 95D и от безшевните ХЛ размер. По другите сайтове като съм гледала не мога да се класирам.

# 663
genome, благодаря ти за инфото за baby.bg! пълня количката там и в хополенд, много е вълнуващо! Вие на какъв шезлонг се спряхте? Някоя да е взимала този и да има наблюдения
https://www.hippoland.net/chipolino-shezlong-senso-bishkota-darvo?_gl=1*djz2dc*_up*MQ..&gbraid=0AAAAAC5EkG-0EYVP8_iyrDeaOD4OOvYim

# 664
Аз спечелих такава люлка безплатно от една група, една жена подаряваше. Само че по- стар модел.   https://kati-eshop.com/chipolino-elektricheska-lyulka-shezlong-nuks-humus
Чист късмет. Много се зарадвах, нищо че е за по-натам. С първото не притежавах такива екстри.

# 665
На мен ми подариха подобна люлка на тази на AirplaneMode, но пък др. вид който Rarina показа ми се струва по-удобна за местене из вкъщи. Подобна подарих на племенницата ми, ами те до последно я използваха. Много бяха доволни, дори не мисля че са ползвали музиката и авт. люляне.  Като цяло май зависи и от бебето, някои май неим допада чак толкова люлянето, а по-скоро друсането.
Аз тези неща съм ги сложила в списъка за погачата. Някой като пита какво - ето избери си😀 сложила съм и килимчето, столче за хранене, въртележката за леглото.. ей такива неща дето ще трябват след 1-2, няколко месеца 😁

# 666
Минавам да се разпиша след прегледа днес - 37+0г.с., бебето е към 3000гр +-200гр, плацентата вече дооооста застаряваща - 2-3степен, доближаваща 3та + намалели околоплодни води, следящият каза да се консултирам с израждащия за евентуално изместване на секциото за по-ранна дата т.е. до 2 седмици, но въпреки всичко тоновете и доплерът са добре, наддал е към 400гр за 10 дни, отговаря си на размери за термина, но просто да мина на консултация и с израждащия, ако трябва да се следят тоновете вече по-често, по няколко пъти на седмица. Като цяло въпреки обстоятелствата в тялото ми си наддава и расте добре, и тоновете му са добре.
За люлка/шезлонг ще ползваме от приятели тази:
https://kikkaboo.bg/elektricheska-lyulka-beemoove-grey
Май и преди споменах, че техният въобще не беше впечатлен от нея, броени пъти я е ползвал и то вече като стана време да го захранват, а иначе люлката никак не му беше на сърце. Бебето на техни познати пък като са им били на гости много е харесвало да е в нея, та си зависи от детето. Затова и няма да взимаме нова, а ще ползваме тяхната, че и без това за тези пари си седи неизползвана, а не се знае нашето дали ще се впечатли също.
Ще пусна и аз последни поръчки - за дъждобран, комарник и неща за количката сега от намаленията. Нещо все още не мога да се спра на дъждобрана и се чудя дали да не остане на оригиналния на сайбекс. Тези, които препоръчахте нещо не ги виждам налични в Хиполенд и Рая през телефона.

# 667
Минавам да се разпиша след прегледа днес - 37+0г.с., бебето е към 3000гр +-200гр, плацентата вече дооооста застаряваща - 2-3степен, доближаваща 3та + намалели околоплодни води, следящият каза да се консултирам с израждащия за евентуално изместване на секциото за по-ранна дата т.е. до 2 седмици, но въпреки всичко тоновете и доплерът са добре, наддал е към 400гр за 10 дни, отговаря си на размери за термина, но просто да мина на консултация и с израждащия, ако трябва да се следят тоновете вече по-често, по няколко пъти на седмица. Като цяло въпреки обстоятелствата в тялото ми си наддава и расте добре, и тоновете му са добре.
За люлка/шезлонг ще ползваме от приятели тази:
https://kikkaboo.bg/elektricheska-lyulka-beemoove-grey
Май и преди споменах, че техният въобще не беше впечатлен от нея, броени пъти я е ползвал и то вече като стана време да го захранват, а иначе люлката никак не му беше на сърце. Бебето на техни познати пък като са им били на гости много е харесвало да е в нея, та си зависи от детето. Затова и няма да взимаме нова, а ще ползваме тяхната, че и без това за тези пари си седи неизползвана, а не се знае нашето дали ще се впечатли също.
Ще пусна и аз последни поръчки - за дъждобран, комарник и неща за количката сега от намаленията. Нещо все още не мога да се спра на дъждобрана и се чудя дали да не остане на оригиналния на сайбекс. Тези, които препоръчахте нещо не ги виждам налични в Хиполенд и Рая през телефона.
Каква всъщност е причината да настояване за по-късно секцио?

# 668
Не настоявам. Бяха ми предложени няколко дати за секцио с оглед, че нямаше придружаващи проблеми - нито с води, нито с плацента или тонове + че секциото беше по мое желание, защото имам сърдечен дефект (става въпрос за аортната клапа в много ниска за момента степен), който беше случайно открит, бременността не му се беше отразила или влошила. Кардиоложката ми каза, че към момента всичко е наред и мога да родя естествено, но ако бъде по-тежко раждане има вероятност все пак да даде отражение на сърдечния проблем. Да говоря с АГ и да преценим какъв да е методът на раждане. С оглед, че бебето вървеше и малко по-едро и от притеснение, че не знаем колко леко би минало раждането (реално и сега няма как да знам как би протекло евентуално естествено раждане - може и без никакви проблеми да мине) то казах на следящия ме, че не искам да поема този риск и предпочитам да е секцио, с което той се съгласи. Израждащият ми предложи няколко дати в 38 и 39г.с. - отново с оглед, че нямаше медицински проблеми и е по мое желание, както и че и следящият, и специалист по фетална ми препоръчаха избор на датата най-близко до термин, за да бъде максимално износено бебето, то този при когото ще раждам се съгласи с нея дата, а в крайна сметка и той ми я предложи като вариант. Не съм настоявала аз да си избирам произволна дата спрямо харесването й, а се спрях на по-късната от предложените ми опции. Днес се свързах и с израждащия, който ми каза, че щом бебето не изостава, наддава си нормално по термин, то има шанс плацентата да си го дохрани щом и тоновете, и доплера са добри. Просто ще следим тонове по-често, по няколко пъти в седмицата, а отделно всяка седмица си имам редовен час и за ехограф. До датата на плановото секцио остават по-малко от 20дни така или иначе, а аз нямам проблем, ако се наложи да се извади по-рано, ако има опасност за него.

# 669
Не настоявам. Бяха ми предложени няколко дати за секцио с оглед, че нямаше придружаващи проблеми - нито с води, нито с плацента или тонове + че секциото беше по мое желание, защото имам сърдечен дефект (става въпрос за аортната клапа в много ниска за момента степен), който беше случайно открит, бременността не му се беше отразила или влошила. Кардиоложката ми каза, че към момента всичко е наред и мога да родя естествено, но ако бъде по-тежко раждане има вероятност все пак да даде отражение на сърдечния проблем. Да говоря с АГ и да преценим какъв да е методът на раждане. С оглед, че бебето вървеше и малко по-едро и от притеснение, че не знаем колко леко би минало раждането (реално и сега няма как да знам как би протекло евентуално естествено раждане - може и без никакви проблеми да мине) то казах на следящия ме, че не искам да поема този риск и предпочитам да е секцио, с което той се съгласи. Израждащият ми предложи няколко дати в 38 и 39г.с. - отново с оглед, че нямаше медицински проблеми и е по мое желание, както и че и следящият, и специалист по фетална ми препоръчаха избор на датата най-близко до термин, за да бъде максимално износено бебето, то този при когото ще раждам се съгласи с нея дата, а в крайна сметка и той ми я предложи като вариант. Не съм настоявала аз да си избирам произволна дата спрямо харесването й, а се спрях на по-късната от предложените ми опции. Днес се свързах и с израждащия, който ми каза, че щом бебето не изостава, наддава си нормално по термин, то има шанс плацентата да си го дохрани щом и тоновете, и доплера са добри. Просто ще следим тонове по-често, по няколко пъти в седмицата, а отделно всяка седмица си имам редовен час и за ехограф. До датата на плановото секцио остават по-малко от 20дни така или иначе, а аз нямам проблем, ако се наложи да се извади по-рано, ако има опасност за него.
Да,разбирам
Моето е планувано за между 37ма и 38ма седмица.Докторите твърдят,че детето ще е абсолютно готово.Дано при всички ни мине по план.

# 670
И на мен д-р ми предложи 37+6 или 38+2 за секцио. Попитах не е ли рано, той каза, че в моя случай не можем да рискуваме да тръгне естествено и затова 2 седмици преди термин е оптимално. (То риск винаги има де, но по-нисък.)

# 671
Да,разбирам
Моето е планувано за между 37ма и 38ма седмица.Докторите твърдят,че детето ще е абсолютно готово.Дано при всички ни мине по план.
Бебенцата дори в 37г.с. вече могат да си дишат самостоятелно. По стечение на обстоятелствата, както доста пъти споделих тук, две близки приятелки в последната година родиха в края на 36 и в 37 г.с. И при двете секцио, всъщност по спешност и при двете - имаха планово за по-късни седмици, но при едната бебето беше спряло да наддава, а другата разви тежка прееклампсия. И двете бебета си се родиха около 2700г, дишаха самостоятелно, нямаха нужда от обдишване. Едното имаше леко завишени кръвни показатели и го пуснаха на антибиотик и вместо 5дни ги задържаха 7. Другото бебе си го изписаха на 5я ден, та въпреки някои усложнения по време на секциото с майката заради високото кръвно, с което са я вкарали в операция. И двамата бяха кърмени още от болницата, бързо наддадоха първия месец. Действително нямаха никакви усложнения от ранното раждане, а просто не бяха доносени до термин. И двете майки много бързо си забравиха тревогите от бременностите.
Та, дано въпреки сегашните ни тревоги всичко мине успешно и бързо да забравим текущите притеснения, важно е сега просто да се следим, дотук сме я докарали, та няма да се предаваме последните седмици - ще си правим каквото зависи от нас да родим живи и здрави бебета.

# 672
Доколкото им събрах информацията на Медела, ако забележите някоя грешка ме поправете и ще редактирам. Това са им основните разлики на моделите.
https://media-hosting.imagekit.io/81858f1b085048b0/pompite.png?E … vV9F~3TSbj78xGA__

За фуниите - Как да се избере правилна фуния
Видео
https://www.youtube.com/watch?v=Y-vK-PHBPiE
Таблицата
https://media-hosting.imagekit.io/bfeb69fc80de43db/funii.png?Exp … yUPJHd0lcDMSvHw__

Чашките могат да се ползват и с не "Hands-free" електрическите помпи.
Доколкото разбрах от информация за ръчната помпа - нейните фунии също са Flex

Много благодаря за полезната информация, genome!

След всичко прочетено, а и събрана обратна връзка, наистина помпите на Medela са най-препоръчвани.

Вчера си поръчах ръчната Harmony от Amazon.de за 23 евро Grinning Страхотна оферта. Първоначално ще пробвам с нея да видя дали ще има кърма, достатъчно ли ще е и има ли смисъл да купувам електрическа.
Междудругото електрическата Solo hands free беше 100 евро в Amazon, а като се добави в babylist-a получавате допълнителни 15%.
Нищо общо с цените в България дори и при тези намаления, които ги има в момента.

# 673
Също съм забелязала големите им надценки тук, но така и не се осмелявам да поръчвам от чуждестранни, не знам защо. Иначе на мен вчера му дойдоха по-малките фунии за помпата и определено са моя размер. Като взимах помпата въобще не бях погледнала, че върви с М-ки и в инструкциите като видях "сложете правилния размер фуния за вас" се чудих, че и други ли има. Пробрах М и ми беше голямо, а сега S вече ми е добре по инструкциите. Поръчах и силиконови зърна/протектори, че моите като цяло са леко плоски, пробват от време на време и оформят прилично зърно, ама за всеки случай се подготвих и със силиконови.

# 674
Момичета, усещали ли сте някакво смъкване на корема? Аз днес съм точно в 34 г.с. и през последните няколко дни усетих смъкване на корема и някакво разместване като цяло в коремната област. Усещам движенията по-ниско вече. Дали е нормално това да се случи още в тази седмица?

АГ ми каза, че е нормално, но някак с пренебрежение и нещо не ме успокои, затова реших да попитам и вас тук...

Общи условия

Активация на акаунт