Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 748
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Момичета колко са активни бебчетата ви, при мен от вчера 36+5 не е толкова активен. Бяхме на преглед в сряда всичко беше наред. Нормално ли е да се кротне преди раждането?

# 691
Момичета колко са активни бебчетата ви, при мен от вчера 36+5 не е толкова активен. Бяхме на преглед в сряда всичко беше наред. Нормално ли е да се кротне преди раждането?
Моето бебче на прегледа в 35 +5 също се беше кротнала и при измерването на тоновете дори акушерката се учуди как нямам контракции или не усещам бебето, явно сме я хванали докато спи. 🤗Иначе в сравнение с предишните седмици наистина ми се струва по-спокойна и на мен.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 17:05 от Sal.fet.ka

# 692
Моят от много време си има някакъв режим 4-5дни е много активен почти цял ден, а после 2дни го усещам слабо, че се стряскам, защото на моменти е даже като лека вибрацийка, а не толкова движение. Свикнала съм му, но пак се плаша всеки път като е в такъв ден. В последно време като цяло е малко по-спокоен (37+2), но все пак активен доста. Преди 2дни като ми казаха за вече 2-3ст плацента, че и наближаваща 3та и намалящи води, и че трябва да почваме да го следим по-често на тонове, че може да спре да му стига кръвотока и да му следя движенията, защото вероятно около 2седмици още ще го храни плацентата, то влязох в нов филм. След прегледа се филмирах, че е спрял да мърда толкова (въпреки че на самия преглед бягаше от ехографа и се въртеше, а докато чаках едвам седях пред кабинета от врътките му Expressionless ), то вчера беше най-активен за цялата седмица и осъзнах, че само се филмирам, защото си го усещам това с пиковете и спадовете от седмици, но като ми пуснаха мухата и се вкарах във филм. А действително и на прегледа си беше добре, без отклонения в тонове и движения. Приех си го че вече в тези седмици и няма толкова място да се върти и обръща, че няма и как 24/7 да прави гимнастика и все пак в някакъв момент спи. Другото, което забелязох по време на феталната преди няколко седмици, защото тогава беше точно в ден, в който го усещах слабо - на прегледа спеше и беше обърнат с гръб напред, движенията на краката му бяха към гърба ми, хълцанията също. Лекарката искаше да се раздвижа, да ям, да се върна след това за прегледа, за да видим дали ще се завърти, че така не можеше да го прегледа обстойно. За 2-3часа опити да правя неща, които да го размърдат, то започнах да го усещам доста силно, върнах се при нея - е, беше се завъртял напред вече. Явно поне при мен, когато не го усещам силно активно основно спи и е обърнат назад и ме подритва натам, а като хълца също е назад към кръста ми повече. Плацентата ми е предна и вероятно също от време на време пообира силата на някои движения.

# 693
Какво стана, ходи ли на лекар?
Момичета,това на какво ви прилича?
Дали не е част от слузестата запушалка т.нар тапа? Извинявам се за снимката,не знам как да я скрия..

# 694
При мен движенията са по абсолютно същия начин. Има дни, в които е много активен и после няколко дни по-тихичък. На третата фетална ми казаха намаляващи води, засега трябва само по-често следене и като се вкарах в едни филми 🫣 Всеки път, когато го усещах по-слабо, пробвах всички изчетени трикове да го раздвижа-пиех студена вода, лягах на лявата страна, пиех няколко глътки кола. 😆
Та според мен също движенията си зависят и от разположението на бебето и от това колко спи, а и от нашата активност. При мен в дните, в които съм нон-стоп в движение, определено е по-слабо активен.

# 695
При мен движенията са по абсолютно същия начин. Има дни, в които е много активен и после няколко дни по-тихичък. На третата фетална ми казаха намаляващи води, засега трябва само по-често следене и като се вкарах в едни филми 🫣 Всеки път, когато го усещах по-слабо, пробвах всички изчетени трикове да го раздвижа-пиех студена вода, лягах на лявата страна, пиех няколко глътки кола. 😆
Та според мен също движенията си зависят и от разположението на бебето и от това колко спи, а и от нашата активност. При мен в дните, в които съм нон-стоп в движение, определено е по-слабо активен.
Моето е жива гимнастичка още от 16та седмица,въпреки че съм с предна плацента и денем и вечер.Онзи ден карам майка на преглед в една клиника и става 3 следобед,цял ден това дете не се обажда и викам в клиниката има гинеколог,ще питам на регистратура да ме прегледат.И в момента,в който питах..има ли свободен час за гинеколога,това бебе направи салто вътре.Мъжът ми се шегува,че е стисната и да не плащам чак скочи🤣🤣🤣🤣

# 696
Тони, на мен ми прилича на тапата, същото падна и от мен преди седмица. АГ ми каза, че е нормално и ако нямам контракции/болки, не е опасно.

Аз вчера за малко да тръгна към болницата и да я вадят заради високо кръвно. Изместиха ми датата за секцио отново, този път по-рано, няма да дочакам 39та седмица. Много се моля и надявам да се роди жива и здрава, както и аз да остана здрава.. Много стрес ни причини тази прееклампсия. Дори с приятели спирам да се виждам до секциото, за да не се приповдигам от емоции, като баба. Laughing

# 697
Момичета при мен успяхме да овладеем за момента кръвното. Пия допегит и меря по 3 пъти на ден кръвно.. Влизам в 36та седмица утре и съм една идея по-спокойна съм. Секциото ще е края на 37ма ако всичко е наред до тогава. Днес си стегнах чантата за родилното, защото при приема миналата седмица се оказах супер неподготвена..
И да кажа за тези, които са се насочили към Вита- аз съм много доволна от всичко. Чисто е и всички са много мили и грижовни! Дано всичко е така и за секциото.

# 698
Тони, на мен ми прилича на тапата, същото падна и от мен преди седмица. АГ ми каза, че е нормално и ако нямам контракции/болки, не е опасно.

Аз вчера за малко да тръгна към болницата и да я вадят заради високо кръвно. Изместиха ми датата за секцио отново, този път по-рано, няма да дочакам 39та седмица. Много се моля и надявам да се роди жива и здрава, както и аз да остана здрава.. Много стрес ни причини тази прееклампсия. Дори с приятели спирам да се виждам до секциото, за да не се приповдигам от емоции, като баба. Laughing
Всичко ще е наред. Heart Неслучайно разказвам на колежката историята. Приета беше към края на 35г.с. заради много високо кръвно, което вдигна вечерта след като едната ни шефка й звънна да я пита за един излязъл проблем на работа, който беше излязъл на дневен ред сега и тя с цялата си съобразителност й звънна да й търси сметка, следяха я в болницата около седмица, изследвания, правиха й няколко вливки. Беше ужасно притеснена, защото й казаха, че ще я задържат и ще изчакат първия ден на 37г.с. да извадят бебето. Трудно й овладяваха кръвното, беше притеснена малкият дали е качил достатъчно, тя как ще е, а докторът още в 36+6г.с. й каза директно да я оперират него ден, в операционната е влязла с кръвно 180/130. В крайна сметка и малкият беше наддал добре, нямаше и инфекции, тя час и нещо след операцията вече ни пишеше. От следващия ден успя и да го закърми, изписаха ги нормално, над 10кг свали само в болницата заради задържани течности от прееклампсията, кръвното й се позадържа леко завишено някъде до около втората седмица след раждането, после се нормализира напълно. Трудни са тези последни седмици в постоянно очакване ще си дочакат ли датите, наред ли е всичко в последния момент, много извънредни и динамични са, но веднъж да се родят и да си ги приберем вкъщи.

Днес докато чаках за вливка ме забавиха, защото приеха жена с изтекли води, а е имала насрочено секцио за 28.05. Викнаха лекаря й, секцио по спешност 40мин след приема й. Докато чаках в чакалнята пред отделението някъде 15мин след като беше влязъл докторът се чу такъв проглушителен плач, за целия етаж стана ясно, че бебето се е родило. По принцип не съм много емоционална, ама се разревах, много мило ми стана. След 10минути го изкараха, за да го покажат на таткото, който беше отвън. Едно вързопче, което не ми изглеждаше много малко и си представих как и нашите реално вероятно са толкова големи вече щом е бил за края на месец плануван и той със секцио.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 16:54 от genome

# 699
Благодаря ти за вдъхновяващата и позитивна история! Твоята приятелка е борец! HeartHeart Eyes

# 700
Здравейте момичета и при мен има дни, в които беба е много активна и такива, в които се чудя дали няма проблем, понеже не е усещам. Да се похваля вчера бяхме на пазар и на 90% взехме всичко, остана козметика и разни дреболии за мен и беба, които тези дни мисля да набавя и да съм спокойна, че всичко е налице. На момичетата с високо кръвно искам да им кажа да се успокоят преди тази бременност имам още 2, които бях с много високо кръвно и целите бременности на допегит. Първото ми дете е родено първите дни на 36 г.с., напълно развита си беше и на 3 ден ни изписаха от болницата, а второто ми дете се роди 38 г.с. без никакви проблеми също, единствено по - ниски килограми около 2,200 едната и 2,500 другата, но бързо си наваксаха, така че спокойно всичко ще е наред. Мен многооо ме тормози ниското кръвно като излезна навън и ми прилошава. Тази седмица ще пускам кръвни изследвания да видим как са. С киселини, повръщане, парене в хранопровода съм почти през целия ден и нощ от месеци насам, надявам се беба като слезе по ниско да се пооправят нещата.

# 701
Истории с хубав край, няма по-хубаво от това. Heart  И аз имам моменти в които не я усещам, но явно спи повече време тогава.

Иначе като цяло аз съм спокойна, само в покой се вдига високо, а съм на допегит 4х2 и небилет 2х1. За това и следящият лекар се притеснява, но вярвам, че всичко ще е наред. Blush

# 702
Геномче и аз си поплаках сега на твоя разказ 🥰Аз също взех от Хиполенд онзи ден въртележка на Tiny love - една за кошара по-голяма и една портативна за количка/кошче в колата, дават я за първите месеци като цяло.

# 703
Признавам, че като чух как проплака днес бебчето и ми се изпариха и страх, и притеснения. Сама не знам какво ми стана.
Иначе да се отчета с първите си 2-3 стрии, много ниско долу, където ми натежа коремът. И по прегледите се вижда, че на бебето главата му е там вече няколко седмици и откакто е надолу явно натежа доста на корема и разтяга повече кожата. Само от едната страна Grinning Не ми е много смешно де, ама ще ги преживея. Засега не са плачевно видими и дълбоки. Първо бяха 2 лилави черти, сега поизбледняват и са розовеещи.

# 704
Genome, мажи сега много! Вземи някой cica крем, докато са пресни да подхраниш, пък и да останат - долу е най-добрият вариант😊 аз в 6 месец някъде видях стрии горе и веднага зачестих мазането, нямам нови щети. Сега мажа по 3-4 пъти на ден, особено като не съм на работа е много по-лесно.

Последните дни страшно много ме сърби кожата, бебче расте и опъва. Трябва си мазно сега😀

И аз се отчетох в Хиполенд и Рая на намаленията, от големите неща останаха бебефон (от амазон май) и помпа за кърма, много се чудя, ама май ще е Медела или Momcozy с чашките..

Какви постелки за повиване взехте. По магазините тези твърдите са ми много грозни и не искам такова огромно да си пльосна вкъщи, не знам! Меките пък са големи пак и не виждам смисъл пак да стои все някъде, като е меко, та мисля да пробвам с мека ама сгъваема тип за пътуване. Може и да ми е неудобно, тогава ще взема голяма, амаа съл мн чувствителна появата на бебечето да ни ми се отрази негативно на естетиката вкъщи😀 и с дрешките изпитвам трудност да намеря възмпжно най-семплите без безброй щампи, че се побърквам!😀

Тези дни се будя в 6-7 от страшен глад! Просто не знам какво се случва. Вие? А иначе през деня ми е мн трудно, все по-бързо ми става тежко и порциите ми трябва да са много малки, за да нямам киселини и рефлукс, както и веднага трябва да се разходя или да шетам права вкъщи. Иначе - тегаво..

Общи условия

Активация на акаунт