Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 701
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, усещали ли сте някакво смъкване на корема? Аз днес съм точно в 34 г.с. и през последните няколко дни усетих смъкване на корема и някакво разместване като цяло в коремната област. Усещам движенията по-ниско вече. Дали е нормално това да се случи още в тази седмица?

АГ ми каза, че е нормално, но някак с пренебрежение и нещо не ме успокои, затова реших да попитам и вас тук...

Определено да, на прегледа като гледаха бебето, се оказа, че се е обърнало и главата му си подпира вече стабилно. Хълцанията да не казвам къде ги усещам чак Laughing Иначе е нормално за тези седмици, просто е хубаво да ограничите по-сериозната физическа активност.

# 676
Момичета, а избрахте ли музикални въртележки за легълцата? Аз сега покрай намаленията поръчах онлайн на Tiny Love една страхотна, в описанието на която  пишеше, че е съвместима с легла и кошари, но се оказва, че не може да се сложи на нашата некст-ту-ми кошара на Joie. Sweat Smile Търсихме адаптери, но няма. Явно е трябвало да търсим такава въртележка, която е със щипка за закачане, но въобще не бях съобразила и сега ме е яд. А много ми харесва въртележката и не искам да я връщаме. Sweat Smile Та ще разчитам на таткото да измисли някакъв workaround. Joy

# 677
  • София
Здравейте!
Относно темата за секциото - аз също ще раждам така и ми предложиха да си избера аз датата. Казаха ми да е около седмица до 5 дни преди термин, което ме изненада.
Родих първото си дете отново секцио, заради проблеми със сърцето и препоръка на кардиолог, но тогава го извадихме в 38 седмица и няколко дни (не помня вече с точност). Раждах при друг лекар, с друг екип. Сега се притеснявам да не започне раждане, тъй като и при мен е опасно да се стига до там. От друга страна съм съгласна, че колкото повече седи, толкова по-добре, но не знам...
Мисля да обсъдя нещата с АГ още веднъж.

Бих искала да повдигна и темата за дрешките. Първото ми детенце е зимно бебе и ми беше лесно - бодита, ританки, ромпери, дебели одеалца, но сега съм объркана.
Взела съм 3 бодита с дълаг ръкав, 5 с къс, 3 бр. къси гащеризончета и два с дълаг ръкав, връхна дрешка за всеки случай, някилко броя ританки и няколко къси панталонки, чорапки, ръкавички и шапчица. Според вас дали е достатъчно като за начало, или да взема още няколко броя летни?

# 678
При мен също положението със секциото е неясно…Както споменях моя АГ излиза отпуска и последният му ден в който може да се направи е 37г.с и 6дни ,но нещо се дърпа.Каза секцио 10/14 дни преди термин  и за 1 ден разлика не виждам логика.Разбирам го ,но все се чудя дали избягва защото е преди отпуска  и все пак ми се струва отговорен и не иска последния ден да оперира и да изчезне,но не зависи от мен.Доста е кофти чисто психически,да знаеш ,че ще си в непознати ръце,но няма какво да направя не зависи от мен.
Успяхте ли да хванете намаленията и да напазарувате стабилно😅Аз се уморих от обикаляне,но поне набавих повечето неща😀
genome ,намерих доста близка по цвят чанта за cybex и като размери е супер и като цвят доста се доближава,та ако имаш възможност да погледнеш на място -тази е https://rayatoys.com/chanta-za-kolichka-babyono-carmen-1571

# 679
Момичета,това на какво ви прилича?
Дали не е част от слузестата запушалка т.нар тапа? Извинявам се за снимката,не знам как да я скрия..

# 680
Тони, не знам как точно трябва да изглежда тапата, защото на различни описания съм попадала. Дано се включат момичетата, които са имали раждане или опит. А май имаше още една от нас, на която беше паднала част от тапата? Все пак и само секрет да е, то ми се струва доста и бих писала, или се свързала със следящия за всеки случай.
За въртележката на леглото на нас ни я дадоха с такава, която е за конкретния модел. Мисля, че не е музикална, а и не държа да е. Никак не съм фен на тези въртележки, но пък, ако бебето му се радва.
https://visvitalis.bg/product/snuz-vartelejka-za-bebeshka-koshar … by-mobile-natural
За дрешките си обмислям първия месец да е с дълъг ръкав основно и затова в най-малкия размер повечето са дълги, та било и по-тънички.
Руби, снощи тъкмо и аз я гледах в някой от сайтовете и ми хареса на окото Joy ама за количката повече няма да взимам. А така или иначе не обичам големи чанти и на рамо повече от мини чанта няма да сложа Grinning Като размер на нааай-голямата ми дамска чанта е нещо такова, че даже май е и по-малка:
Скрит текст:
А онези взетите ще ги ползвам за някакви багажи, но на количката май няма да изтърпя да ми виси. Обмислям вече по-скоро раница да погледна, че май ще е по-удобно, защото на гърба ще го преживея Grinning
От намаленията поръчах все пак дъждобрана на сайбекс, комарник някакъв, стойката за чаша за количката. Grinning Днес поръчахме неща и за при нашите Grinning сгъваема кошара, матраче, още чаршафи, неща за там кстп цяло. Основно майка ми де, мен само ме питаше някакви неща, та не съм сигурна в крайна сметка какви точно ги поръча.
Честно, искам вече да спрат с промоциите, защото вече съм хвърлила прекалено голяма сума за неща, които просто ми харесват и тъй като ми е за пръв път и бях прекалено ентусиазирана, че и още съм, от години набелязвам някакви неща за бебе някой ден.. и само харча неразумно. Днес в крайна сметка реших да допълвам списъка за бюджет колко сме дали. Еми, призля ми, а най-вероятно много неща и пропускам. Unamused
Възможно е докторът да не иска секцио преди отпуската си. Не знам как е навсякъде, но има доста АГ, които след секцио си проверяват пациенките по време на престоя им, защото са след операция все пак.

# 681
genome,разбирам те напълно😀Аз пък имам проблем с вратът и никаква чанта немога да нося,дори и толкова малка и си търсех вариант за количката и само този модел паста го ред долу цвят и материя .Другите седяха като торби а тази си заспа😀За сравнение как седят като торби др
Иначе за Аг съм чувала ,че си проверява пациентките след раждане и затова така си помислих🤷♀Каквото трябва да стане ще стане ако той  е моят човек,ще се наредят нещата,ако не значи не е моят😅

# 682
Първата и аз я харесах Grinning пробват се да ме изкушат с още една чанта, но този път ще се сдържа.
Втората не е ли тази?
https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-chanta-brielle-black/
Това е черният вариант на бежовата, която ти показах, че взех, а на живо ми седи златиста и ми се бие в коленете. Grinning Много ми прилича на същата чанта, но черния вариант.

# 683
Може би да,взех я за сравнение да видя как седи.Иначе като ги видях в магазина едни смачкани ,китайски…тая ми се стори мн лачена😀и затова реших да я похваля 😅

# 684
На Кикабоо-то не останах впечатлена как ми доставиха и онази по-голяма. Иначе е удобна, но точно смачкано и наблъскано беше в кашона от озон.
А за огледала за колата гледахте ли някакви? От тези които се слагат на задната седалка към бебето, за да може когато ти караш да го виждаш в предното огледало. Че и там варианти много, а исках да вземем.

# 685
Да мина на отчет.Мина днес последната фетална 31+6 седмици.Всичко е в норми,малката е с големи бузки и косичка,тежи 1916 грама,не изостава.Водите ми също са в норма.Докторът каза,че достига достатъчно храна и кислород и към бебето и към мозъка.Плацентата мисля,че е 2ра степен,а шийка 35мм.Попита ме, с какво кръвно съм...казах 90/60..каза,че като ми гледа артериите ,така ще си остане до края.
Сега..относно моите болежки,не мога да се справя с киселините,повръщането и безсънието.Всяка вечер повръщам,някои вечери по 5,6 пъти..цяла вечер в тоалетната,просто храната се връща на обратно.Спя буквално седнала и по няколко часа.Снощи не съм спала..и днес на преглед..пътувам по 70 км в посока,след прегледа в един магазин,като ми стана лошо,бледа,студена пот,повръщане,върти ми се всичко...много ми идва гладна,недоспала системно.Изкараха ме навън на въздух,водичка..пооправих се или кръвно или захар паднаха според мен.На връщане,шофирам и като се почнаха силни спазми горе в стомаха и отзад по гръбнака,въздух не можеш да поемеш.Докторът каза,газове задържани,аз съм нон стоп със запек.Каза но шпа и чай мента и тва е.Ако има друга мама,където я боли от газове,моля помагайте,страшно боли това.Килограмите ми не мърдат..32ра седмица...6,5 кг качени..докторите казват,малката си расте и всичко е добре.Благодаря,че ме изчетохте и ако някои може да помогне,благодаря предварително!

# 686
Петя, аз сега нямам проблеми с червата, но години наред страдах от колит, та чуството ми е познато. 😒 Това, което много ми помага сега, са пробиотиците. Мисля, че има на Омнибиотик специално за бременни и кърмачки. От народната медицина едно време ме спасяваше чай от семена от копър. Продава се в билковите аптеки. За него обаче не съм сигурна дали е ок за бременност. Чувала съм само, че някои майки го дават и на новородени при колики, но все пак се консултирай с лекар. 😊

# 687
Petia,пиеш ли желязо или някакви добавки?Аз имах миналата седмица киселини,споделих на АГ и каза да спра желазото.Аз спрях всякви добавки и от 2 дни нямам киселини,дали е случайност не знам🤷♀

# 688
Petia,пиеш ли желязо или някакви добавки?Аз имах миналата седмица киселини,споделих на АГ и каза да спра желазото.Аз спрях всякви добавки и от 2 дни нямам киселини,дали е случайност не знам🤷♀
Желязо по Великден ми вливаха,но киселини имах и преси това.Пия магнерот,но шпа,фолиева,вит д ,вит в 12,аспирин.Протеин на прах и Омнибиотик хепато,че ми е висок холестерола.

# 689
Аз също спрях витамините и омега 3 заради киселините. Заради рязко спадналия хеноглобин съм на вливки на желязо, б12 на спрей и фолиева под формата на Топ фолат - отново ми се върнаха леки киселини, но не са нетърпимите заради които ставах през 10минути. От колит си страдам все още и газовете, и болките в стомаха и червата много ме мъчиха до 35-36г.с. От седмица и нещо бебето сякаш се размести и слезе надолу - едва тогава започна да ми олеква и да ми намалят газовете, а и киселините. Не си го обяснявам с друго, защото не съм променила нищо в него период. Пиех еспумизан, а на моменти не се търпеше, беше точно оставане без въздух. Сега от няколко дни не се будя вечер, че даже не се и въртя. Обяснявам си го единствено, че бебето вече слезе надолу. Иначе си бяха седмици мъки.

Общи условия

Активация на акаунт