Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 31 821
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Нито чувалче съм взимала, нито с пелена ще го повивам, само ще го завивам Grinning
В началото не се отвиват толкова, по нататък ще го мисля при необходимост. Вече за зимата сто процента ще се взима чувалче.

Бодитата и на мен са ми пастелни и бежова-бяла гама, общо 4-5 да са с нещо синичко даже. Явно всички сме на една вълна Stuck Out Tongue Winking Eye

Да ви питам, запушва ли ви се носа? Последно време всяка сутрин се събуждам с отворена уста, изследвах се за бактерии - нищо няма.

Ох, мен през цялата бременност си ми беше напрегнато за раждането, доста го мислех. Ама сега откакто ми казаха, че ще е секцио, някакси съм по-спокойна. 🫣 От една страна, защото ще знам кога ще е събитието и от друга, защото някакси при секциото нищо няма да зависи от мен, всичко малко или много си е в ръцете на докторите. Но така говоря сега де, ще видим дали 2 дена преди операцията ще гледам по същия начин на нещата 😆
Но иначе всичките ми приятелки, раждали естествено, казват, че колкото и да странно, тялото наистина си знае какво да прави. Явно си ни е наистина вроден инстинкт. 😊
Момичета, аз да ви питам, вие взехте ли чувалчета за сън? Или първоначално ще повивате бебчетата с пелена, а чувалче ще вземете на по-късен етап? Аз за това доста се чудя кое ще е по-добре.

# 721
На мен ужасно ми се запушва носа и нищо от това, което съм пробвала не помага. Нямам хрема, просто лигавицата ми изсъхва и се подува, и това е още едно нещо, което ми пречи да спя напоследък.

# 722
Носът ми е кошмар и вечер не дишам като хората. Правя преди лягане промивки с физиологичен разтвор и инхалации. По принцип имам сезонен алергичен ринит, който миналото лято се обостри много - от края на април до средата на юли бях на антихистамини, промивки, капки, маз за нос, посещения при алерголози и УНГ, едната вечер се бях събудила от някакъв пристъп на недостиг на въздух, защото съм направила алергична реакция към Муконазал.
Знам, че от бременността отеква лигавицата на носа - и сега е комбинация и от двете при мен. За самата алергия не можаха да ме тестват, защото бях на антихистамини няколко месеца, а трябва да не си приемал такива за тест, но без тях не можех въздух да поема. Знаех, че полените ми дразнят както и домашен прах, бършех по 3 пъти на ден с препарати всякакви повърхности, но пак. Взехме в крайна сметка пречиствател на въздух и от онези прахосмукачки за акари, с които се чистят килими, дивани, тапицерии, матраци. Колкото и да мислех, че са глупост и двете, то откакто ги ползваме ми е по-добре, пак ми се запушва носът, но в момента карам само на физиологичен разтвор и Назориг, а не на комбинация хапчета, промивки, капки, маз. Не помага и фактът, че сме на първи етаж и който и прозорец да отворя влиза целиях прахоляк. На терасата на хола отзад е огромна поляна, дръвчета, които опират в комарника, за капак спират коли точно под терасата като няма място на паркинга отпред. А отпред са кухнята и спалнатя, та каъо отворя да проветря там.. колите на паркинга, който е отпред вдигат прахоляка и всичко е вкъщи.
Но в момента по-скоро обвинявам бременността за запушения нос. За капак съм почнала и да хъркам Joy АГ каза "ще те изтърпят още малко, всяка 2ра в последните няколко седмици е така"

# 723
Моя нос също е зле, запушва се на моменти, сутрин се събуждам с пресъхнала уста. Понякога и през деня не се усещам как съм започнала да дишам с устата, защото през носа не ми е окей. За хъркането на мен ми се случи няколко пъти ама ще ни изтърпят още малко:grinning:

Момичета, а на някоя бебчето на тонове да стига пулс 200, последния път на тоновете бяха почти постоянно над 150, като на два три пъти 180 и нагоре, лекарката тогава не каза да има някакъв проблем, но не бях и при моето АГ тогава, а при друга и сега малко се филмирам. Тази седмица ще си ги покажа на моето АГ и пак съм на тонове, но ако сте запознати с това дали е проблем.

# 724
  • София
Момичета, а на някоя бебчето на тонове да стига пулс 200, последния път на тоновете бяха почти постоянно над 150, като на два три пъти 180 и нагоре, лекарката тогава не каза да има някакъв проблем, но не бях и при моето АГ тогава, а при друга и сега малко се филмирам. Тази седмица ще си ги покажа на моето АГ и пак съм на тонове, но ако сте запознати с това дали е проблем.

Точно днес на тоновете това се чудих. Бебка си поддържа един силен пулс 150 някъде, миналия път беше 120-130 и се бях уплашила, но мед. сестрата каза, че е заспала и като ме завъртя се оправиха тоновете.
Днес хапнах сладко преди тоновете, точно за да не спи, ами 150+ и като се рязвъртя и гледам вдига 178,180 и пак се притесних. Сестрата мина и ме пита да не съм пила кафе, че така се е развъртяла. Смених позата и тя се успокои. Така че, ако не е постоянно, си е защото се върти.

За тези, които ще раждат в Токуда малко полезна информация: Ако сте на някакви добавки и/или клексан, ще спирате с хапче кърмата или ви е изписано антиалергично преди упойката, то тези неща болницата ги осигурява. Носят се само специфични лекарства, ако взимате за кръвно, сърце или нещо подобно.

Момичета, вас гледат ли ви за разкритие вече?

# 725

Точно днес на тоновете това се чудих. Бебка си поддържа един силен пулс 150 някъде, миналия път беше 120-130 и се бях уплашила, но мед. сестрата каза, че е заспала и като ме завъртя се оправиха тоновете.
Днес хапнах сладко преди тоновете, точно за да не спи, ами 150+ и като се рязвъртя и гледам вдига 178,180 и пак се притесних. Сестрата мина и ме пита да не съм пила кафе, че така се е развъртяла. Смених позата и тя се успокои. Така че, ако не е постоянно, си е защото се върти.

За тези, които ще раждат в Токуда малко полезна информация: Ако сте на някакви добавки и/или клексан, ще спирате с хапче кърмата или ви е изписано антиалергично преди упойката, то тези неща болницата ги осигурява. Носят се само специфични лекарства, ако взимате за кръвно, сърце или нещо подобно.

Момичета, вас гледат ли ви за разкритие вече?

Ами аз единствено бях закусила мюсли преди тоновете, ще видим тази седмица, аз се притеснявам, че може и аз да влияя понеже и моя пулс е висок и започнах бета блокери, които не дават много резултат за момента.

А тъкмо се чудих да питам дали ще трябва да си нося клексана с мен.

# 726
Досега не са ме гледали за разкритие, мисля, че при моят АГ се прави само когато се постъпва в болницата. Иначе ви разбирам за запушения нос, при мен свободното дишане е мит от края на шести месец. Joy

# 727
Моят държа пулс 140 на последните, а през цялото време на тоновете все се върти, хълца, сега в петък беше по-спокоен.

Днес е много лежерен, върти се, подритва, почти постоянно мърда, но не е силно и съм пред някакъв филм след като ми стовариха новината да следя повече. Иначе и други дни е бил така, на следващия ден ми е разказвал играта, но поне не бях филмирана. На тонове съм утре сутрин.

За разкритие не са ме гледали досега, контракции никакви не съм имала, то вече и не остана за кога, че в крайна сметка има вероятност другата, а реално и тази седмица да се наложи раждане.

# 728
  • Варна
На мен на тоновете ми казаха, че в границите 120-160 е нормално. Всичко под и над сигнализира, че бебето не се чувства окей и трябва често следене. От седмица насам усещам доста по-осезнаемо движенията на бебето. С намалено количество околоплодни съм, като нищо и на мен утре на прегледа да ми издърпат датата 😑

# 729
На мен на тоновете ми казаха, че в границите 120-160 е нормално. Всичко под и над сигнализира, че бебето не се чувства окей и трябва често следене. От седмица насам усещам доста по-осезнаемо движенията на бебето. С намалено количество околоплодни съм, като нищо и на мен утре на прегледа да ми издърпат датата 😑
И аз утре мисля тоновете да ги пусна в АГ, Танев ми каза, че може в основната сградата по всяко време, когато не се следиш конкретно при техен лекар. А ако има нещо, което не е ок ги гледа дежурният. В Майчин дом са ми основните в петък, но им е малко лудница там да пускат извънредни тонове и не ми се чака пак 2 часа, колкото чаках за вливка вчера.
Иначе, ако и на двете ни изместят датата, пак май има възможност да се засечем Grinning

# 730
  • Варна
genome като нищо да се засечем😁
Аз утре съм на преглед и уточняване уж коя дата последно остава за секциото 😶‍🌫️

# 731
Момичета, мерси за инфото за чувалчета/пелена. Май и аз ще се подготвя и с двете, пък ще видим какво ще му хареса на господина.
А тези от вас, които ходят на тонове и са в Токуда, после АГ само тоновете ли преглежда или има и стандартен преглед на бебо?

# 732
genome като нищо да се засечем😁
Аз утре съм на преглед и уточняване уж коя дата последно остава за секциото 😶‍🌫️
При мен, ако има нещо нередно в тоновете, трябва да ги види дежурен и да звънна на Танев. Иначе в четвъртък ме извика и тогава трябва да обсъдим дали ще изместим датата. Костов каза, че не му е проблем да ме следи докрай и ще го прави в записаните ми часове, но трябва и Танев, като израждащ, да прецени финално кога да оперира.

# 733
Момичета, мерси за инфото за чувалчета/пелена. Май и аз ще се подготвя и с двете, пък ще видим какво ще му хареса на господина.
А тези от вас, които ходят на тонове и са в Токуда, после АГ само тоновете ли преглежда или има и стандартен преглед на бебо?

Първия път само тоновете прегледа и я питах някой неща, втория път ми каза да отида на 6-ти май и беше почивен и ми ги прегледа друга лекарка и сега тази седмица, доколкото разбрах ще гледаме и бебка освен тоновете, че последно е гледана преди месец на феталната.

# 734

Мисля, че е по преценка на АГто. Първият път след тонове ме прегледа и на
Ехограф, вторният път не ме гледа. Очаквам днес след тоновете отново да има ехографски преглед.

Чувалче поръчах от Sgusheni - https://sgusheni.com/produkt/love-to-dream-australia-love-to-dre … 8%d1%8f-%d0%bf-2/

По отношение на дрешките на мен всякакви са ми сладички - и цветните, и по-изчистените. 😃 Предимно купувах от НМ, Waikiki и няколко бодита от Next. Взех едно комплектчв от Mayoral за изписването, което е само ританки, блузка и шапка. Останалите артикули ще допълвам с наличното 😀

Общи условия

Активация на акаунт