Кои са най-добрите елитни ресторанти в София?

  • 9 938
  • 98
  •   1
Отговори
# 15
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 8 639
Първия пост все едно AI го е писал. Запетаите са на най-нелогичните места.

Има хубава тема, в която се обсъждат ресторантите в София. Тази я дублира и е безсмислена.

# 16
  • Мнения: 14 962
Имам усещането, че темата е да се хейти Кактус,  по първоначалния пост и после небрежните споменавания за същото недоволство.
Аз пък съм доволна, често обядвам там в обедната почивка, обедното меню винаги е ок, на добра цена, бързо обслужване, ако отидеш след 12.12-12.15 вече няма места, ако не си резервирал.  Чела съм и другото меню, цените са като останалите в този район, нито по-скъпо, нито по-евтино.

# 17
  • Мнения: 286
Кактус е ок ресторант, но елитен не бих казала.

По темата - сещам се за два конкретни ресторанта:
- Панорама в хотел Маринела (Кемпински). Обслужване, храна и обстановка на много добро ниво.
- Esthe.

# 18
  • София
  • Мнения: 2 156
За мен Egur Egur на Раковски 92 е прекрасен, класен и различен ресторант! ANDRé на ул. Аксаков №11 и Esterhasi на Цар Осовбодител 21 също!
Масата са кръчмо бар-грил "ресторанти" - ни рак, ни риба общо взето. Чопнатo е тук таме някоя хубава идея и всичко останало е побългарено. Не може заведение да е ресторант до някое време, след това да се превърне в кръчма и да се води за елитно. Не става!

# 19
  • Мнения: 1 283
Ресторант Уника, срещу руската църква

# 20
  • Мнения: 14 962
Елитен, според вкуса и разбиранията на всеки, няма еднакъв критерий.

# 21
  • Glasgow
  • Мнения: 8 154
Да се възползвам от този пост, скоро ми излезе някакъв материал във Фб за Fake french, не знам собственикът ли беше или главният готвач интервюиран, звучеше добре. Гугъл ревютата като проверих- не чак толкова. Някой бил ли е там да сподели опит?

# 22
  • Мнения: 14 962
Имах по-големи очаквания от  тях. Постарали са се да създадат атмосфера с някои заемки от бистрата във Франция, с изключение на десертите, нищо от другите неща не е добре направено. 3 пъти ям лучена супа е все е пресолена. Да не говорим за омазания отстрани съд от печенето, един хрупащ недосготвен ориз си спомням. Като прибавим цените и това че трябва доста време предварително да правиш резервация не съм ходила отпреди една година. Наскоро четох, че въвели и 2 часа престой.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:47 от zari65

# 23
  • Мнения: 435
Къщата с часовника

# 24
  • Мнения: 498
Погледнах менюто на този Космос... https://cosmosbg.com/bg/menu/

Какво толкова може да се направи на парче мусака за да струва 54 лв.? Или парче баница за 30?

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 12:01 от Не се сърди, човече

# 25
  • Мнения: 1 477
Използват се по-скъпи и качествени продукти - мусаката е с телешки джолан, а не със готова свинска кайма примерно.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 12:02 от Не се сърди, човече

# 26
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 8 639
Идеята на скъпите ресторанти е че в тях готви някой, който е прекарал години в учене и повишаване на квалификацията си и може да поднесе храната така, че да си заслужава парите. Дали практиката е такава е отделен въпрос.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 12:02 от Не се сърди, човече

# 27
  • Melmak
  • Мнения: 9 546
Хаха, разликата е в продуктите, в качеството, в уменията на готвача. Нали не е като да отидеш да хапнеш обедно меню до офиса мусака за 10 лв с незнайни съставки в каймата.

# 28
  • Мнения: 14 962
За Космос и подобните му ресторанти не съм им фен. Дегустаторски порции, за които много трябва да си говори, за да си оправдаят цената.
Джоланът е най- евтината част от  животното, с много кост, не съм чула досега да се ползва за кайма, за пача е перфектен.
Намерили са си клиентелата, която е ок да яде мусака с джолан на тази цена, това че аз няма да го направя, няма да им промени мисленето. Такива типове заведения се имат за елитарни и че възпитават вкус, което ми е спорно, ако наистина правят кайма от джолан и това се има за нещо уау като продукт.

Защо си мислите, че ресторанти, които не трябва да ви свалят звездите то небето, за да ви убедят, че готвят много добре и са на нормални цени, не държат на качеството на продуктите си. Без читави продукти трудно се готви добре.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:52 от zari65

# 29
  • Мнения: 286
Не съм впечатлена от Космос. Не е лош ресторант, но заявката му е по-голяма от реалното ниво. Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт