Иначе родните елитни места в повечето случаи са трагички най-вече от обслужване.
99% от сервитьорите са нула, дори на скъпи места. Това са носачи на чинии, ако може хубавки и млади.
Бил съм на известен ресторант в 5 звезден известен хотел у нас. Само там имах два случая на потрес:
1. Искаше се патешко филе или нещо от сорта, което фигурираше в менюто.
Отговора на сервитьора след мънкане, по-добре заложете на свинската пържола…
2. Пак там, сервитьорката носи скъпичка бутилка вино, щяха да я пият 4 човека.
Жената взе да налива както е свикала на село, до горе!
Изгледахме я, но нищо и накрая бутилката свърши на 3-та чаша.
Поръча се втора бутилка и пак започна да налива така, но не издържахме и казахме да спре и я отпратихме.
И това не е селска кръчма с юнашко вино на литър..
У нас масово всичко е пародия, лъскаво и с претенции без покритие от А до Я.