Кои са най-добрите елитни ресторанти в София?

• 9 945
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
Има и много евтини мишелини, реално дори баничарница по нашите стандарти може да има Мишелин.

Иначе родните елитни места в повечето случаи са трагички най-вече от обслужване.
99% от сервитьорите са нула, дори на скъпи места. Това са носачи на чинии, ако може хубавки и млади.
Бил съм на известен ресторант в 5 звезден известен хотел у нас. Само там имах два случая на потрес:
1. Искаше се патешко филе или нещо от сорта, което фигурираше в менюто.
Отговора на сервитьора след мънкане, по-добре заложете на свинската пържола…
2. Пак там, сервитьорката носи скъпичка бутилка вино, щяха да я пият 4 човека.
Жената взе да налива както е свикала на село, до горе!
Изгледахме я, но нищо и накрая бутилката свърши на 3-та чаша.
Поръча се втора бутилка и пак започна да налива така, но не издържахме и казахме да спре и я отпратихме.
И това не е селска кръчма с юнашко вино на литър..
У нас масово всичко е пародия, лъскаво и с претенции без покритие от А до Я.

# 91
Вече ми се повдига от всякакви награди и класации. Те сами по себе си нищо не означават,защото всеки си има мнение и класации,които дори и Мишлен не могат да променят. Тя и Джуди Денч не е награждавана с Оскар,но е една от най-талантливите актриси...

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 11:15 от deaf

# 92
  • Glasgow
Излезе ми някаква новина, че хотел във Велинград е влязъл в лист на Мишлен

# 93
  • пустинята Гоби
Денч има Оскар.

# 94
  • Страната на чудесата
Последната година предпочитано място за по-специални поводи ми е Ария на Узунджовска, няма нещо, което да сме опитали и да не ни е харесало там. А лятото в градината им е и много приятно, освен, че е вкусно.

# 95
За мен Egur Egur на Раковски 92 е прекрасен, класен и различен ресторант! ANDRé на ул. Аксаков №11 и Esterhasi на Цар Осовбодител 21 също!
Андре отдавна не съществува, иначе беше наистина много приятен и обслужване и храна на ниво.
Харесвам също Djanam Sky Club, обслужване и храна на ниво.
Последно време топ ни е Площадчето. Бяхме и в Светла, но не сме очаровани и определено няма да повторим.
В листата за посещение са : Новият ресторант на Севда и Балкан Фалш

# 96
  • София
Последната година предпочитано място за по-специални поводи ми е Ария на Узунджовска, няма нещо, което да сме опитали и да не ни е харесало там. А лятото в градината им е и много приятно, освен, че е вкусно.
Аз съм най-големият карък. Падна ми се наистина хрупащо ризото там. Иначе, признавам, има класа и другите ястия бяха уникални

# 97
Да получиш добра храна и добро обслужване  в прилична обстановка за мен не е нещо елитно, а трябва да е правило и е нормално да го получиш.
Вдигнаха цените още  когато се заговори, че ДДС ще стане отново 20 %, сега вероятно ще вдигнат отново.
Хрупащо ризото бих го върнала още като го опитам, връщам недосготвена храна или храна с проблеми. Последно връщах едно кърваво от вътре пилешко роле в Банкович, не беше нужно и да опитвам, още като го разрязах се видя. От реакцията на персонала при такава случка си вадя изводи, дали ще повторя или не.

# 98
В "Ария" храната не е особено вкусна, на презентацията повече наблягат. Така или иначе тази тема дублира другата и не виждам какъв е смисълът от нея.

(Всъщност не я дублира, защото там се пишат полезни неща, а тук - общи приказки и се дават комични примери като "Бурата" и "Дивака", които са пълната противоположност на "елитно" в общественото хранене).

Общи условия

Активация на акаунт