Кои са най-добрите елитни ресторанти в София?

• 8 405
  • 98
  •   1
Отговори
Здравейте моля споделите най - добрите и най-елитните ресторанти в София не закуски и обяд а,за,солидна вечеря, наскоро бяхме при Манчев пълна трагедия качество няма на,доста,ястия и останахме разочаровани.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 09:55 от Рaдост

# 1
  • Melmak
На мен ми допадат Космос и Петрус. Дали са най-елитни, сигурно не, но са добри ресторанти.

# 2
Аз не съм от София, но много харесвам един руски ресторант, точно срещу руската църква, богато меню, добро обслужване, почти винаги ходим там, но не е елитен.

# 3
The Revolutionary Dining Room & Bar

# 4
Не мога да не се смея на такива теми.
Елитни ресторанти  и имат ли почва у нас.
Ами уверен съм, че такива няма, може да има псевдо елитни, където да ходят хората, чудещи се къде да си изхарчат парите, а те са много.
Не на последно място, няма да е зле, да се каже какво се разбира под елитни, за да може да се дават правилни съвети.

# 5
Аз го разбирам като класически ресторант, с ненатрапчиво, но неотлъчно присъствие на персонал. Малките комплименти типични за по- високия клас ресторанти- welcome питие, селекция хлебчета с масло/зехтин, добър сервиз/ навреме, топла храна. Красиви чинии и спокойна обстановка с пространство, с добър интериор.
Повечето места с добра кухня в София са претъпкани, храната излиза от кухнята хаотично, случвало се е основното да ми изстива, защото са се забавили със салатата на съпруга ми. Това точно не ми е елитно. Цените са еднакъв диапазон +- 10%, поне в центъра- заведение ли е, едно и също е

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:26 от Елче

# 6
  • София
Наскоро бях в "При Орлите" и ще си позволя да напиша отзив.
Така, гледката, виното и обслужването бяха чудесни.
Обаче...стекът беше студен, гарнитурата липсваше въобще. Нещо намазано на чинията и нещо като 1 картофче.
Салата "При Орлите" беше съвсем посредствена - краставици, домати, авокадо, бяло сирене.
Десертът също не беше нещо особено.

Цените са "елитни".

# 7
Чудя се защо се мъчите със стекове в Бълагрия, вярно, че е модерно и елитно.
Повечето места за хранене им е трудно да направят нещо стандартно, хубава свинска пържола или дори хубави кюфтета, вие стекове търсите.

# 8
Панорамата.

# 9
  • Банско
Constantinoff RestoBar уникален ресторант с много красиво поднесена и много вкусна храна. Един от най-добрите ревюта в Гугъл.

# 10
Елитно е като в ресторанта на хотел "Кубан" в Слънчев бряг през 80-те години обаче,когато имаше пиано на което музикант свиреше кънтри музика. Да,кънтри. Разни "парчета" като "Хей,Джони".
И някак си музиката допълнително услаждаше храненето.

# 11
  • София
Още един глас за "Космос". Много ми хареса. Обслужване , храна, отношение на персонала, презентация на храната. Високо качество на храната и напитките.  Според мен си заслужат високите цени. 
 И другата крайност - супер разочарована съм от ресторант "Кактус" на Манчев.   Храна като в квартален ресторант, сервират салата, която не е овкусена. Нахвърляна рукула в чиниите за салати, вкиснали разядки. Претенции без покритие. Не знам дали някой повтаря там.

# 12
Аз не съм от София, но много харесвам един руски ресторант, точно срещу руската църква, богато меню, добро обслужване, почти винаги ходим там, но не е елитен.

Арбат?

# 13
Примерно - Cosmos, Niko’las 0°/360, Tenebris, Aubergine, Chefs, Miyabi, 33 Gastronauts, The Gallery в Милениума.

# 14
Примерно - Cosmos, Niko’las 0°/360, Tenebris, Aubergine, Chefs, Miyabi, 33 Gastronauts, The Gallery в Милениума.
Да, Арбат е, не го писах, че ми се въртеше нещо като арбалет. На Манчев ресторанта освен,че храната не е нещо особено, ами и много малки порции.

Общи условия

Активация на акаунт