Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 19 539
  • 335
  •   2
Отговори
# 210
Белла, ти при кого ходиш? Аз днес си запазих час при Младен Младенов, защото при мен запушването е вече и на двете гърди и доста си наболява.. правих цяла вечер компреси със зелка, пия ибупрофен и правя дренажи и гимнастика, но бебето много се мъчи и не засуква почти, та затова дохранвам повече с предишно изцедена кърма или АМ.
Пробвай с компреси с риванол, една марля напояваш и я залепваш отстрани по краищата с лепенка и така оставяш не обличаш нищо. Поседи някакво време, при мен имаше ефект.

# 211
The_Black_Hole аз съм доволна от Колийф. Оставяш ли ги да постоят 10 минути в млякото преди хранене? При нас ,като че ли ефекта дойде след като включих освен капките за колики и пробиотик на капки. Предните дни го мъчиха колики. Днес е много спокоен, само яде и спи.

# 212
И аз да се разпиша😁 Днес проплака моето цвете, Валерия🩷
Поносихме се още 5 дни след термин, но излезе най-накрая...
Родих нормално, но за 2то раждане ще си помисля... Напъните бяха ужасни... И тук ще напиша, че при всяка жена е индивидуално!
Не го пиша за да се оплаквам, а да поискам съвети🤗
Имам доста разкъсвания вътрешно и 1-2 шефа външно, поне така ми казаха като питах (самото шиене грам не боли, но ми сложиха упойка).
Попитах лекарката с какво да третирам зоната, а тя каза само с вода и по-често да сменям превръзките... Така и правя, но шушито ми е доста подута и не ми понася да стоя седнала... Вие има ли ли сте подобен проблем? Чудя се за цикатридина спрей, но чак когато се приберем вкъщи .

Благодаря Ви!

# 213
Честито! Да е жива и здрава Валерия!

Напъните на мен ми бяха лесната част. На третият напън излезе. И аз съм с доста вътрешни разкъсвания и шевове и 2 външни. Но сядането не ми беше проблем. Външно пръсках с Оксикорд спрей. А като се прибрах вкъщи преварявах смрадлика, слагах в леген и сядах вътре за няколко минути. После не изплакваш. Много облекчава.

# 214
Въпрос към родилите секцио - имах лохии 10тина дни и спряха, но от днес отново започнаха, но сега не са розови, а ярко червено като при цикъл. Дали има повод за притеснение?

# 215
The_Black_Hole аз съм доволна от Колийф. Оставяш ли ги да постоят 10 минути в млякото преди хранене? При нас ,като че ли ефекта дойде след като включих освен капките за колики и пробиотик на капки. Предните дни го мъчиха колики. Днес е много спокоен, само яде и спи.

30 минути или ги оставям за повече в хладилник И пробиотици, всичко. Сега заспива и така къркори, че тресе леглото. Събужда се, рев и пак заспива.

Въпрос към родилите секцио - имах лохии 10тина дни и спряха, но от днес отново започнаха, но сега не са розови, а ярко червено като при цикъл. Дали има повод за притеснение?

При мен се случи няколко пъти.

# 216
Честита рожба Purple Heart да расте здрава и щастлива Валерия! На мама бързо възстановяване Flowers Blossom

И аз съм така с лохиите. Няколко дни има, после спират, след някой ден пак се появяват. Понякога теча е по-обилен, друг път е за нормална превръзка. Миналата седмица при рутинен преглед при дежурен АГ се оказах със задържана кръв в матката, та пих няколко хапчета, за да изтече (оказа се излишно, защото в рамките на два месеца след секциото може да се случи многократно)

# 217
Излизате ли на разходка в това време? Днес малкият става точно на 2 седмици. Излизахме веднъж в понеделник на консултация, само с колата за 30 минути. И на следващият ден за малко пак с колата, за да взема децата от парка, че бяха на разходка с майка ми. Времето беше към 20 градуса. Чак след това купих количка, но пък сега е мрачно и е 13 градуса.  И следващите 2 седмици ги дават дъждовни Confused

Pinky94 днес мислех да задам същият въпрос. Родих нормално и кървене имах 3 дни. После лохиите станаха много оскъдни, като светло кафяво зацапване, ама толкова малко сякаш ще спират. Така бях 10 дни. И днес 13-ти ден след раждането си е кървене сякаш съм в цикъл.

The_Black_Hole нямах предвид дали ги слагаш в хладилник. Точно Колийф , за да подействат се слагат в направеното мляко и трябва да постоят 10 минути и чак тогава се дава млякото на бебето. Сигурно го знаеш, но просто казвам, защото при нас действат много добре.

Rimmona и аз действам, като fearless. За да не връща мляко поне 20 минути го държа на ръце с изправена глава.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 10:24 от Bibi85

# 218
....
The_Black_Hole нямах предвид дали ги слагаш в хладилник. Точно Колийф , за да подействат се слагат в направеното мляко и трябва да постоят 10 минути и чак тогава се дава млякото на бебето. Сигурно го знаеш, но просто казвам, защото при нас действат много добре.
...

Аз в упътването им четох, че се слагат по 2 капки в топло мляко и може да престои в хладилник поне 4 часа и имало същия ефект. Аз зареждам вече за нощта.
Скрит текст:

# 219
Аз да се включа и тук, че май става дума за запушен слъзен канал, понеже от днес има и като сълзи в окото, а не е конюнктивит. Не знам като е запушен слъзния канал, то как излизат тези сълзи дето препълват окото даже?
Чистя с физиологичен разтвор само.

# 220
The_Black_HoleПогледнах упътването, надолу пише 4 капки. На мен момчето от аптеката ми каза 4 капки да постоят в млякото 10 минути. Омнибиотик панда също трябва да стои 10 минути, така че мисля че са достатъчни 10 минути. Аз държа толкова и виждам ефект. Ако е изцедена кърма може да стои 30 минути в млякото, но ако е в адаптирано мляко 30 минути ми се струват много и млякото ще изстине. Дори някой път и 10 минути не ги държа, защото понякога се събужда от сън след някоя голяма пауза и е озверял от глад, като плаче сърце не ми дава да го карам да чака.

Rimmona по спомен от старите теми на децата ми се върти нещо, че май лекар трябва да натисне слъзния канал, за да го отпуши.

# 221
То имало специален масаж, четох из групи във фб и го правя, пък ще видим колко ще има ефект.

# 222
А дали не е цикъл? И как се разбира като дойде цикъла (аз да питам все едно никога не съм имала ама...). На мен лохиите също ми бяха почти спрялаи и сега пак червено

# 223
То имало специален масаж, четох из групи във фб и го правя, пък ще видим колко ще има ефект.
Първото ми дете имаше запушен слъзен канал.
Правих масажи няколко седмици и в крайна сметка се отпуши.

# 224
Sehy на мен уж ми е за трети път, но и аз нямам спомен как беше преди. Замислих се и аз дали не е цикъл, но вчера кървене, днес цял ден много леко зацапване, сега пак леко кървене. От няколко дни спира и почва. Лохии са според мен. Цикълът си върви няколко дни без да спира и после намаля.

Общи условия

Активация на акаунт