Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 785
  • 335
  •   1
Отговори
# 90
Честито, Bibi, бъдете много здрави, щастливи, сплотени❤️🍀💐
Fearless, спокойно, даже не помня вече първата седмица, много неща се случиха😄🍀 всичко ще е наред, замий на мивката

# 91
  • Варна
Fearless, аз също бях така с първото дете. След като се прибрах от болницата ме налегнаха мрачни и тъжни настроения, даже плаках доста без никаква причина на пръв поглед.
Според мен новите обстоятелства в живота, макар и така желани ни хващат неподготвени психически. За мен промяната определено се оказа шокираща.

# 92
Честито, Bibi, бъдете много здрави, щастливи и всички да те слушат!

....Тази вечер предстои и първата баня и съм в тих ужас 😄 ...

Иначе къпането... баба си тръгна и сега се опитахме да го къпем с баща му, тотален резил Grinning. Всички са сухи, поне вече сухи, котаракът избяга на балкона, аз бях опикана, а тати... тати ще се оправи, след около 30 години като го предадем на бъдещата снаха на сватбата му. Grinning

Първата нощ го простудих детето, имаше зеленикави изпражнения. Изпълних заръките на педиатрите за каквато температура сте свикнали блабла един леър повече му сложи, оказа се, че трябва нашият да бъде завит повече. Може да е само временно явление, надявам се, че сметката за ток ще е плачевна. Сега е с боди с къс ръкав, чорапи, панталони, жилетка, пелена за повиване, двойно одеяло и вълнени терлици. Едвам държим носа почти на ръба да е студен.

Относно зурлата, че е синя, така си му е кожата. Акълът ми е син. Аз бях с прозрачна кожа дълги години, прозираха ми капилярите под очите и бях като пребита. Имаше прегледи от кардиолог в болницата, ок е сърчицето.

Гостите си тръгнаха. Мама днес я убедих да не идва на проверка. Гърбът ми е в плачевно лошо състояние, боли на боклук, едвам го повивам... Сега с бащата си отворихме едно кенче бира, разделихме го, до утре сутринта ще яде коластра от фризера... така и така е пълен.

Иначе детето е ламя, трябваше да го кръстим Спас, яде като разпран, забави ли се млякото... разбират в съседния квартал. Днес обаче повече спи, три хранения ги изкара проспал, но предните два дни повече будува. През нощта сме на едно хранене, към 4, такъв беше и режимът в неонатологията. Две вечери спахме, стискайте палци да станат три, после 30, после 3000...

# 93
Честит да е Самуил, прекрасно име! 🩵Скорошно прибиране у дома, възстановена. 🪻

# 94
Аз първите 24 часа вкъщи почти не ги помня. Така и не стигнахме до първо къпане, нито пък до сън. От втория ден вече горе долу влезнах в час. Къпането го правим на мивката. Аз ги къпя, не давам на помощниците много много да ми пипат бебетата. ММ е в стрес Joy държи се като третото бебе. Все още нямам достатъчно коластра, започнах да цедя и да им давам преди АМ. Режим на хранене е мираж... Храним на поискване. Единия близнак обича повече да си поспива, но пък събуди ли се хапва цялата доза. Докато другия иска през два часа да си хапва по малко.... Не съм спала повече от час откакто ни изписаха от болницата Nature Full Moon With Face
С близнаци ежедневието е много забавно

# 95
  • Сливен
Да се отчета. Още съм в болницата не родила. Болките тотално спряха, даже ще искам да си ходя.
Сега реших да изляза за малко да взема едно кафе и връщайки се, тапата почна да падна. То с лежане не става. Има надежда.

# 96
violini дано днес да родиш Flowers Four Leaf Clover

# 97
Аз съм с термин днес,засега няма никаква индикация за раждане. Вчера бях на тонове нямам нито една контракция.😄

# 98
  • Сливен
Пускат ме да си ходя, тотално спряха болките . Поне кръста ми мина и сега съм пушка. Движа се свободно. 😀
Този път идвам в болницата на 1 минута контракции. Прибирам се да мия прозорци 😆

# 99
  • София
Не чакай чак 1 минута, 5-7 би трябвяло да е ок. Имаш ли разкритие? Близо ли си до термин ?

Пускат ме да си ходя, тотално спряха болките . Поне кръста ми мина и сега съм пушка. Движа се свободно. 😀
Този път идвам в болницата на 1 минута контракции. Прибирам се да мия прозорци 😆

# 100
  • Сливен
Аз на шега го казах за 1та минута. Отидох с контракции на 5 минути. В продължение на 5-6 часа бях с контракции, първо на 10, после на 5. За да се уверя, че не са фалшиви, почнах да щъкам. Но! Си бяха слабички. С предното дете също не бяха силни. И тъй като мо е трето, реших да не се моткам и отидох до болницата,с кола на 5- 10 минути.
Но там не се засилиха, а на другия ден утихнаха. Като днес съм имала 0 контракции( нищо че от 20 дена всеки ден имам нерегулярни всеки ден). Иначе се наспах, кръста ми мина ( може би защото бебето е по- надолу). Но ме е яд на мен, че се разкарах и родата подскочи от очакване. И вече ме е срам да тръгвам. И с предните две течеше бавно процеса с болки и разкритие, но разликата е, че там ми пуснаха система и спукаха мехура ( втория път). Но раждах в Частна болница и там лекаря си преценяше неговия си график. Докато в Окръжна не бързат. Там са на смени. Оставят процеса да  си тръгне сам. Едно момиче на 13ти март е отишло с болки(първо раждане). Терминът й бе на 15ти. Били са й инжекции Бусколизин с Б1 и болките й спрели. Чак утре мислят да й дават хапчета. Не са й говорили още за системи. Иначе моя термин е чак на 26ти.

# 101
Здравейте,момичета днес 16.03 в 09:21 се роди и нашета дъщеричка Анастасия … Честито на вече родилите мами и леко раждане на все още чакащите❤🎀❤🎀❤

# 102
Честито, Bibi85 и Viktoria92., да са ви живи и здрави рожбите 🍀

# 103
Какъв калции взимате? Нали уж не бил препоръчителен при бременност? На мен ми препоръча лекарят да започна, а ендокриноложката каза да спра. И сега се чудя какво да правя!?

Честито на всички нови мами Sparkling Heart
Да са ви живи и здрави бебетата, а на вас бързо възстановяване Flowers Four Leaf Clover
За витамините - от болницата нищо не ми препоръчаха, но АГ каза да си продължа желязото и да започна калции

По колко милиграма калций пиеш? 1000?

# 104
Какъв калции взимате? Нали уж не бил препоръчителен при бременност? На мен ми препоръча лекарят да започна, а ендокриноложката каза да спра. И сега се чудя какво да правя!?

Честито на всички нови мами Sparkling Heart
Да са ви живи и здрави бебетата, а на вас бързо възстановяване Flowers Four Leaf Clover
За витамините - от болницата нищо не ми препоръчаха, но АГ каза да си продължа желязото и да започна калции

По колко милиграма калций пиеш? 1000?

При мен калцият помогна да спрат крампите и намали БХ контракциите. Моят е обикновен с витамин К и Д3

Общи условия

Активация на акаунт