Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 19 541
  • 335
  •   1
Отговори
# 225
Аз на контролния преглед 10 дни след изписването си питах АГ, защото и аз мислех, че спират и вечерта преди прегледа наново имах яркочервена кръв - АГ каза, че лохиите така ще спират и започват и горе-долу, че 40-50 дни след раждането ще е така.

# 226
Момичета, ще се похваля и в тази тема, защото редовно ви четях и писах.
На 28.03 се появи на бял свят и нашето момиче - Рая, 2940, 49см.
Днес ми я донесоха сутринта.
Прави ми впечатление, че спи много. Това нормално ли е? Двата пъти не успях да и дам добавката, защото тя става преди това, слагам я на гърда, имам коластра и тя суче, при което се изморява и заспива. Малко след това ми носят добавката и аз не успях да и я дам. Притеснввам се, ще не е яла достатъчно. После спи по 3 часа, сега ще засека колко, но сякаш повече от колкото трябва.
Акушерката каза да не я оставям да спи повече от 3 часа.
Тези които скоро родиха, моля споделете как беше при вас.

# 227
rozi4ka222 честито, да ви е жива и здрава Рая, и много да ви радва! Ще се радваме да продължаваш да пишеш при нас, все пак си с мартенско бебе Hug

На въпроса ти. Възможно е да кара лека жълтеница. Макар, че не знам дали може да я кара веднага след раждане. Бебето на момичето в моята стая в болницата роди в 37 г.с. и бебето й спеше много, дори трудно го хранеше. Чак на третият ден разбраха, че е от жълтеницата. Твоят термин кога беше?

# 228
Благодаря Биби. Да, оказа се мартенче.
Термина ми беше за 03.04.
Да, и аз това четох че от жълтеницата били по поспаливи.
Акушерката каза, че били така до 3ти ден, после започвали да плачат и бодърстват повече.
Сега ще изчакам да дам първо добавката и после на гърда, защото не съм сигурна какво яде от тази гърда. А явно самото смучене и наместване го изморява и заспива и се притеснявам, че остава гладна.

# 229
Моето бебе е на 1 месец и пие по 90 мл и си спи по 3 часа а вашите ?

# 230
Момичета, аз съвсем ви изпуснах.

Първо - честито на всички, които вече прегръщат своите съкровища 🤩😍🍀
Бъдете щастливи майки, бързо се възстановявайте и имайте здрави деца ❤️🌹😘🍀🍀🍀🍀
Моят термин, да припомня бе на 31/01.03/04 и очаквам момченце. Към днешна дата все още го очаквам, въпреки че вече 7 пъти отивах по подозрение че идва моментът на раждане.... Първият път ми казаха, че имам разкритие, но от втория път (след 06.03) нататък вече нямаше нищо...

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 22:22 от Vicky_P

# 231
Момичета, ще се похваля и в тази тема, защото редовно ви четях и писах.
На 28.03 се появи на бял свят и нашето момиче - Рая, 2940, 49см.
Днес ми я донесоха сутринта.
Прави ми впечатление, че спи много. Това нормално ли е? Двата пъти не успях да и дам добавката, защото тя става преди това, слагам я на гърда, имам коластра и тя суче, при което се изморява и заспива. Малко след това ми носят добавката и аз не успях да и я дам. Притеснввам се, ще не е яла достатъчно. После спи по 3 часа, сега ще засека колко, но сякаш повече от колкото трябва.
Акушерката каза да не я оставям да спи повече от 3 часа.
Тези които скоро родиха, моля споделете как беше при вас.
Честито момиченце, да ви носи много радост!
Нашето мъниче се роди 10 дни преди твоето. Така и не си близна добавката в болницата докато беше при мен, не е плакала, основно спеше. Нощем я давах на акушерките и казвах да й дават мляко, ако е гладна, но иначе си караше на коластра.
Изписаха ни на четвърти ден и казаха да дохранвам, защото до 28-ми трябва да си възстанови рожденото тегло.
Първия ден вкъщи дремеше на гърдите ми, засукваше вяло и аз много се притесних, че ще уморя детето от глад. Пробвахме да я будим, храним на гърда, от шише, с коластра, с адаптирано мляко, не се получи, спеше си. На четвъртия й ден/първи вкъщи започна по-силно да тече коластра, на петия ден вече дойде и кърма и бебето така и не е яло друго. Хапва си много често, спокойна е, понапълня, вече е към 150 грама над рожденото си тегло, ще видим колко във вторник при педиатъра.
Сега вече от два дни понякога плаче и изкарва по-дълго будна, кожата й не жълтее, но е една идея по-тъмна от мен и се чудя дали има още лека жълтеница или просто няма да е Снежанка.
Та исках да те успокоя, че след няколко дни всичко ще е по-различно, не се паникьосвайте за спането и адаптираното мляко, да пие коластра ще е достатъчно.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 22:46 от линдт

# 232
И аз не съм писала отдавна. Честито на всички родили Simple Smile
Моят термин беше на 24.03, все още чакам син да се появи. Ако не стане утре, в понеделник ме приемат за наблюдение и индукция/цезарово. Имам 1см разктритие от 6.03. Днес ми падна тапата, дано да тръгват нещата.
Успех на всички, които още чакат.

# 233
Здравейте,мами!
При тези от вас които имат по-големи деца,как приемат бебето?
Моето дете голямото е на осем и много се радва на бебето,но мен сякаш ме игнорира.Сякаш ми е ядосана.Не дава да я прегръщам,целувам,почти не иска да говори с мен.А преди появата на бебето не беше така.Дали е ревност?

# 234
Здравейте,
Идвам и аз да се похваля с нашата госпожица !
На 26.03. се случи нашето второ чудо Simple Smile Михаела❤
Честито и на другите !  Живи и здрави прекрасни бебковци Simple Smile
Аз нещо не се чувствах много добре, очаквам вече да влезна в ритъм и ще ви следя Simple Smile

# 235
Здравейте,мами!
При тези от вас които имат по-големи деца,как приемат бебето?
Моето дете голямото е на осем и много се радва на бебето,но мен сякаш ме игнорира.Сякаш ми е ядосана.Не дава да я прегръщам,целувам,почти не иска да говори с мен.А преди появата на бебето не беше така.Дали е ревност?
При нас каката е на 6 години и със сигурност проявява доза ревност. Не мисля, че го правят нарочно. Много се радва на бебето и че си има сестричка, но забелязвам промяна в нея. В началото ме игнорираше по същия начин, сега прави някои неща напук. Но мисля, че с времето ще се нормализират нещата. Вече започна отново да ме гушка и целува. Но се опитвам въпреки малкото свободно време, което имам, да поиграя с нея и да сме само двете докато бебчето спи.

# 236
Честито на всички майчета, леко влизане в ритъм, с прекрасните слънца, които огряха на всички ни домовете. 🌞☀️🌞

Чета ви за колики и при нас е ад. Снощи не сме спали, покрай колики и трудно се изходи, нищо че преди това се изхождаше по 3 пъти на хранене. Бяхме на Аптамил (червата й свиреха 9-та симфония на Моцарт), минахме на Фризолак вом, който пък й дойде тежък, сега сме на Нан (проба да видим как ще е. Първото дете отгледах с Нан и нямаше никакви проблеми), но мисля да минем на Лактана био - чета из форума че има хубави отзиви за това мляко, коликите сприрали. Хвалят и Хип на второ място.

Тези, които имате възглавничка с костилки, как е, доволни ли сте? По време на цикъл, т.к съм със силни болки, обикновено като затопля корем - минава, и затова смятам да й взема. И ще включа и чай от копър.

Нашият батко е на 8 г. и приема бебка с голяма любов. Няма промяна към нас. Толкова много я чака и сега постоянно се върти около нея.

Навън не сме излизали, като изключим 4 часовият път от болницата. През цялото време спа. Обожават бебчовците да се возят, независимо дали е кола или количка.

# 237
Моите момчета са на 11г. и на 13 г. и нямат ревност към бебето. Не съм забелязала и някаква промяна към нас.

За коликите. Моето бебе е на Нан. Има леки колики, но давам капки Колийф и пробиотик , и има подобрение.
За излизането: вчера много се чудих дали да заведа децата на тенис, защото времето беше мрачно, а мъжа ми беше на работа. Качих бебето в колата и ги заведох, бебето беше много спокойно. Даже заспа. Нямам търпение времето да се оправи и да направим първата си разходка с количката. Но поне още седмица го дават мрачно и дъждовно.

# 238
Честито на всички маки! Бързо възстановяване, здрави бебета и липса на колики ви пожелавам!

Моето бебе е на 1 месец и пие по 90 мл и си спи по 3 часа а вашите ?

Моят е на месец. 100, реално 90 е водата, но като добавиш АМ е 100 и да, прави такива инетрвали на будуване - сутрин и вечер по един.

Аз изкупих аптечната мрежа от продукти за колики... Вече креши и сутрин. Само сешоарът помага и то за кратко.

# 239
  • София
Привет, момичета!

По-назад в темата беше повдигнат въпроса са лохиите, но не успях да пиша, защото с кърменето на 3 часа и останалите задачки чак сега се освестявам.

При мен след като спря кървенето (около 5-6 ден), започна да ми се вие свят и да ми изтръпват ръцете. За щастие бях все още в болницата, в Послеродова клиника, споделих с една от акушерките и бързо се организираха да ме прегледат. Нямаше задържана кръв, което провериха на ехограф.

Заради активното кърмене (бебето е само на кърма от ден 3.), бяха ми се поизчерпали  силите и витамините и минералите.

Препоръчаха ми Pregnacare за кърмачки.
Буквално след 6 часа ситуацията се по-добри, тръгна си пак всичко и се освестих.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 12:26 от Maze_Girl

Общи условия

Активация на акаунт