Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 680
  • 335
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, вашите бебенца стряскат ли се на сън без външен дразнител?
И освен това до сега 2 пъти завъртя очи докато спеше и като ги полуотвори видях бялото, не зеницата...  Аз го посъбудих и всичко беше нормално, но все пак извиках лекаря. Той каза че всичко е наред, преслуша сърчицето или дробовете (не разбрах кое) и каза че е здрав. Но се притесних. Звъннах на педиатърката, тя ме скастри, че все още съм в болница и да говоря с тукашните лекари ако трябва да му назначат изследвания... Утре ще ни изпишат евентуално, защото ми казват че наддава добре - на три дни е бебчо.... Но искам да знам дали някоя е виждала нещо подобно при новороденото си, защото на мен за пръв път се случва...

Моят постоянно подбелва очи като спи/ще спи. Стряска се. Понякога е доста крийпи Grinning

# 301
MmeBovari те не се виждат с просто око. За невярващите имам и клип.  Как на чист гръб при масаж с олио с кръгообразни движения почват да излизат и дори се усещат да бодат на пръстите, докато масажирам Grinning С второто дете го бяхме пробвали и сега пак се сетихме. Моят мъж не можеше да повярва.
 Не знам какво е, но ми е гадно да ги оставя там и днес пак ще видя дали ще излязат. И сигурно е случайност, но малкият е много кротък от два дни и коликите му намаляха.

# 302
Bibi, и аз ще пробвам с олио за тяло. Преди малко изпробвах след баня масаж с пречистена свинска мас, но нищо не се появи на гръбчето. До сега само го бях чувала този "фокус". Знам че водят бебетата при една баба в Столипиново, която им бае и им изкарва черни косми по този начин с масаж, и след сеанса се облекчавали коликите.

# 303
Marmoleta при Самуил само два дни излизаха, днес нямаше нови. Мисля, че ако само мажеш не излизат. Но ако масажираш с кръгообразни движения с лек натиск излизат. По-спокоен е от два дни. Сега след масажа дори заспа без да е ял, защото трябва да яде чак в 22ч. Друг път си търси млякото след баня, за да може да заспи. И през деня беше спокоен, лежи, оглежда се, предните дни беше голямо мрънкане и рев.

# 304
Момичета, може ли да питам дали някоя е давала Хоп Комфорт или други АМ за колики и чувствителни стомаси. Ние направо ще се побъркаме, дори и бабата с 25 години педиатричен опит се видя в чудо днес.

# 305
Аз съм доволна от специализираните АМ на Novalac. Ползвах тези за запек и против повръщане и действат след 3-4 приема. Недостатък на това против повръщане е, че не се разтваря напълно и остават бучки. (затова го смених с това на Хип). Но иначе това против запек няма грешка. Та би трябвало и което е против колики да има ефект.
П.С. за коликите давам биоамика, чай, инфакол, пробиотик на колийф
Момичета, може ли да питам дали някоя е давала Хоп Комфорт или други АМ за колики и чувствителни стомаси. Ние направо ще се побъркаме, дори и бабата с 25 години педиатричен опит се видя в чудо днес.

# 306

Ние ползваме това, но внос от Англия. Това е третото АМ, което опитваме след Аптамил Цезар Биотик и Фризолак. Засега го приема добре детето.
Освен колики при нас проблем беше и запек. Опитахме с Колийф - нищо, Биогая - нищо, Камилия - имам чувството, че обостри коликите.
 В момента правим курс с Нарине и съм мн доволна, защото се справи със запека, за коликите също има подобрение значително. Недостатък е тегавото даване и честно казано малката много го плюе..в началото имах чувството, че и от него имаше допълнителни болки, но сега (седмица по-късно) виждам подобрение в коликите огромно, запекът се реши още първият ден, което на мен ми беше най-важно.

# 307
  • София
Момичета, помощ!

Имам запушване в лявата гърда. Снощи в 1 нищо и нямаше, даже доизцедих с помпата, защото бебето спеше.
Сутринта в 06:00 напипах твърда част, слагах бебето на гърда, цедих с помпа, правих масажи под душа, цедих пак с помпата, бучката не мърда. Болезнено е и кожата около мястото стана синя.

Такова чудо и с толкова болка не бях виждала.

# 308
Момичета, помощ!

Имам запушване в лявата гърда. Снощи в 1 нищо и нямаше, даже доизцедих с помпата, защото бебето спеше.
Сутринта в 06:00 напипах твърда част, слагах бебето на гърда, цедих с помпа, правих масажи под душа, цедих пак с помпата, бучката не мърда. Болезнено е и кожата около мястото стана синя.

Такова чудо и с толкова болка не бях виждала.
При мен се беше случило нещо подобно, но беше червено, а не синьо. Личната каза компреси с риванол и наистина ми помогна, отделно студени компреси (аз държах замразени зеленчуци), както и промяна на позата за кърмене, като долната челюст на бебето трябва да е там, където е подутината. Имаха ефект тези неща при мен и си спадна само от тях. Бях се напрегнала и записала час за ехография на млечни жлези вече, но като видях, че се повлияваше, го отказах.

# 309
На мен ми казаха и зелев лист, лецитин (4 х 4), студени компреси, преди кърмене топло.

# 310
  • София
Благодаря, момичета!

Писах на АГ, отговори ми Лецитин поне 1200 мг и парацетамол. И да слагам бебето на гърда на често.

Записах и час са мамография (чак за петък имаше час), да се види канал ли има запушен, или някаква трагедия със жлезата.

Ще опитам сега по схемата от АГ, пък да видим. Дано има ефект.

# 311
  • Варна
Момичета, от кога се дават капки вит Д.
Ние имаме затисна час при педиатър 20дни след раждането, което се пада някъде 22.04.
И също така ще записвате ли час за ортопед.
Гледам, че голямото дете сме го водили на такъв преглед на 3 месеца.

# 312
Аз родих със секцио и вече минаха 40 дена и все още ми върви цикъла даже много.Това нормално ли е?

# 313
Ние имаме затисна час при педиатър 20дни след раждането, което се пада някъде 22.04.

На ортопед отидохме на 5 седмици (започнати), този в Неоклиник много ми допадна и съм доволна.
Капките ги започнахме около 20ти ден.

Аз родих със секцио и вече минаха 40 дена и все още ми върви цикъла даже много.Това нормално ли е?

Лохии или цикъл? Лохиите започват и спират често до около 40ти ден.

# 314
Вит Д започваш да даваш от 20ти ден, всеки ден по 2капки
ЛЛ каза че за сега няма нужда да ходим на ортопед

Общи условия

Активация на акаунт