Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 38 577
  • 476
  •   2
Отговори
# 210
Утре ми е 8-ма доза. Сложила съм 4 дози от 2.5мг и 3 дози от 5мг. Минус 4.5 кг. Както и преди казах не броя калории, а само съм намалила въглехидратите. Все пак ми се струват малко тези кг. Все си мислех, че ще са повече. От днес включих и спорт.
Това, което забелязах последите 8 седмици:
1. Първите 2 дни след ваксина съм като пребита- гади ми се, нямам сили, не ми се яде нищо.
2.  Следващите 3 дни ям по малко- около 30% от това, което хапвах преди.
3. Уикенда (аз поставям дозата в понеделник) мога да изям света буквално.
Т.е. наблюденията са ми, че с наближаването на новата доза намалява ефекта.
При вас как е?

# 211
  • София
От сряда 09.07 съм на първа доза от 5 mg- днес 13.07/неделя/ отново съм с невероятен апетит. Трябва да съм някакво изключение- нещо не се получават нещата- имам желание, но ми е трудно. В сряда поставям вторите 5mg и ще ви пиша.

Нормално, към края на седмицата изчезва ефекта и започва да се връща апетита, и аз съм така. Снощи сложих втората доза 5 мг

# 212
Благодаря за това, че ми давате кураж- днес заредих хладилника със скир, котидж, извара и моцарела. Дано не се изкушавам с друго, въглехидратите съм свела до нула. Успех!

# 213
  • Варна
Аз съм доволна от втората доза 5. Апетита ми изчезна, кантара взе да мърда ...Има надежда, че ще постигна желаното тегло Smile

eitam, и аз съм точно така. Hands Plus1

Важното е да не се отчайваме и да не бързаме. Всички минали през това, казват, че за всеки организъм е различно колко бързо и как точно ще подейства. Да дадем време на организма да се започнае с лекарството, да свикне. И най-важно- да не се ограничава много храната, защото организма ще мине в защитен режим  и отслабването ще спре отново.

Мен сега много взе да ме притеснява косопада. От около два месеца е ужас, на снопове, все разни косми по дрехите ми. В събота се подстригах късо до раменете, накупих си всякакви витамини и се надявам малко да намалее. Frowning1

# 214
  • София
И при мен втората доза на 5мг е в пъти по-добре, та съм доволна за сега. Днес се претеглих, 61.6кг, BMI ми го дава вече в норма, та се върнах поне на кг от преди забременяването и халката ми влиза най-важното хаха! Не мога все още да я нося, но поне влиза на пръста. Следващата цел е да видя 59.9 Laughing, не съм ги виждала сигурно от 4г...

Дидочка, аз дъвча някакви витамини за коса на Ivy Bear, за ефект все още не знам, не ми пада косата повече от обичайното, но поне са вкусни.

# 215
Здравейте! На какви цени го купувате и дали го изписват по каса за диабет тип 2?

# 216
  • София
Мисля че оземпик е по каса. Иначе цените ги вижте в сайта на фармар или Софармаси. Различни са за различните мг

# 217
По НЗОК минава само Оземпик-засега от 1 мг,от есента и другите мг  пак ще ги включат в списъка.Мундаро не влиза, няма и да влезе, Вегови също.Саксенда и Виктоза мисля, че ги спират за нашия пазар.

# 218
Саксенда не е била по каса никога, там беше Виктоза за диабетиците, не че не е едно и също де - те са както Оземпик и Уегови едно и също под две имена и едното заплюто че е само за отслабване. Съответно не върви по здравна каса, евентуално някаква допълнителна застраховка ако ги покрива тези които са предписани изрично за отслабване но това не е общият случай че не всеки има.

# 219
Аз съм доволна от втората доза 5. Апетита ми изчезна, кантара взе да мърда ...Има надежда, че ще постигна желаното тегло Smile

eitam, и аз съм точно така. Hands Plus1

Важното е да не се отчайваме и да не бързаме. Всички минали през това, казват, че за всеки организъм е различно колко бързо и как точно ще подейства. Да дадем време на организма да се започнае с лекарството, да свикне. И най-важно- да не се ограничава много храната, защото организма ще мине в защитен режим  и отслабването ще спре отново.

Мен сега много взе да ме притеснява косопада. От около два месеца е ужас, на снопове, все разни косми по дрехите ми. В събота се подстригах късо до раменете, накупих си всякакви витамини и се надявам малко да намалее. Frowning1

И аз имам косопад, че и съм с много дълга коса. Последният път казах на фризьора ли да я скъси повечко, той отразя по-малко от сантиметър!!! Чак ме ядоса, та сега търся да го сменям.
Аз вчера сложих 9та доза (5-та от 5мг). По традиция ми се гади все едно съм бременна първи триместър. Понеже съм на вилата и кантар няма, ще докладвам резултати следващата седмица. Като цяло нещата се случват бавно.

# 220
Като чета последните коментари и направо почва да ме хваща страх и от Мунджарото.Днес съм при Ендокринолога за изписването му ,ама аз взех да се страхувам Grin
Косопади и отново гаденета и повръщане ,което мен ме съсипваше месеци наред от сутринта /минала съм през Саксенда и Оземпик/ .И цял ден съм парцал.Все още съм в чуденка дали да си го причиня пак ,знам че трябва заради килограмите ми ,но .....

# 221
  • София
Аз гадене и повръщане не съм имала, апатия към храната, киселини, ама са много странни, казват им сулфурни оригвания, тежест в корема и силна умора особено първия ден след поставянето.Косопад нямам, но от самото започване почнах и с витамини за коса.

Аз съм официално -8кг за месец и половина, вече съм и по-малко кг откакто забременях. Предстои ни почивка и се чудя дали да не сложа само половинка по време на почивката че сме и на ол инклузив 😂

# 222
-8кг.за месец и половина ме окуражава Joy
Най-вероятно ще пия и Деган с него.

# 223
  • София
Всеки има различно темпо на отслабване, аз съм отразяла всички въглехидрати и съм с ИР и килограмите падат. Един приятел е на 2.5 също но е 200 кг... При него няма никакви странични и съвсем малко сваля

# 224
  • Glasgow
Мацето, аз бях на почивка по времето на 2.5 мг, и се хранех и няколко коктейла пих, не беше драстично качване и според мен повече от течности, за няколко дни 'спаднах'. Аз престанах да се тегля, установих, че повече ме напряга това, а и зависи кога се тегля. Аз пия много вода, като бях големите жеги тук над 4л на ден, дава си отражение на кантара, още около цикъл винаги съм 1.5-2 разлика. Ще се претегля сигурно в края на месеца, но сега съм прибрала кантара Simple Smile усещам си по дрехи, наврях се в панталон дето не можех да закопчея последната година, аз самата усещам разлика, никой досега не е коментирал, но то където живея не е прието да се коментира тегло така или иначе Grinning

Общи условия

Активация на акаунт