Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 040
  • 489
  •   2
Отговори
# 195
  • София
Joker  даваш ми надежда

Дидочка пробвала ли си вечер да го пиеш? Една приятелка го пиеше към 1-2 през нощта. То и лятото се вдига тсх та може и това да е.

За кг аз на 2.5 съм свалила 5.5 кг за един месец, от 68 на 62.5 бях понеделник, ама не ям почти никакви въглехидрати, един път в седмицата малко ориз примерно. Гледам винаги да почвам с голяма салата и да напълня корема. Сладкото ми е протеинови шейкове, скир с плодове от Лидл, вечер понякога си позволявам сладолед без захар (100гр) пак от Лидл.

# 196
Стана ми любопитно - колко си висока че на 68 кила са ти предписали такъв препарат?

# 197
  • София
метър и жилет... 163... обаче аз съм и с много тежко ИР, бях и с ГД бременна, даже и на инсулин бях, изпадам в хипогликемии постоянно, глюкофажа почти не ми действа на високия инсулин... та не са са само Кг при мен... наследствен ген от цялата ми рода по бащинна линия, почти всички са с ИР или диабет тип 2

# 198
  • София
В събота става един месец откакто съм на мунджаро 2.5мг. До тук съм - 5.5кг. Надявам се един ден да стигна 55кг. Имам още 14кг. На този етап не мисля да вдигам дозата. Сега ми е достатъчно гадно, пък и си свалям по 1 кг на седмица. Знам, че скоро ще се забави, но ще си дам време

# 199
  • София
Еутироксът го пия обичайно към 7 без нещо, като стана. Към 8.10 слагам Мунджаро. Закуската ми, през седмицата протеинов шейк, е към 9 ч, след това кафе.

Аз съм вече 2 месеца май на Мунджаро, свалила съм едвам 3-4 кг. Направо ви се пудя как сте недоволни от вашите резултати. Толкова трудно свалям, от Рибелсус и Оземпик нищо, поне не качвах. Не знам защо ми е толкова трудно свалянето. От 4 месеца ходя и на фитнес и йога.

# 200
  • Glasgow
Аз трябва да включа някаква спортна активност, само отлагам. Иначе от позитивни странични ефекти за мен е че спя като пън, а от години имам проблеми със съня и се будя по сто пъти на нощ

# 201
  • София
Мен днес ме отпусна и такъв апетит се отворииии направо какво стана не знам... Ама удържам за сега.

Catty а как се храниш?

# 202
Здравейте, от вчера 9.07. съм на 5 мг., апетитът ми е значително повлиян, други странични ефекти нямам. Сутринта на гладно обаче кр.захар ми беше 6,1 mmol/l.

# 203
  • София
Мен днес ме отпусна и такъв апетит се отворииии направо какво стана не знам... Ама удържам за сега.

Catty а как се храниш?

Гледам да ям салата с нещо, обичайно протеиново. Не избягвам съвсем въглехидратите, защото знам, че за щитоводната не трябва да се намаляват тотално.Апетитът ми сега е значително намален, по-малки порции ям, нямам т. нар. food noise. Т.е. постоянно да ми се прихапва нещо.

Здравейте, от вчера 9.07. съм на 5 мг., апетитът ми е значително повлиян, други странични ефекти нямам. Сутринта на гладно обаче кр.захар ми беше 6,1 mmol/l.

Според мен не се вторачвай в еднократно измерване. Проследи, ако държиш толкова. За себе си лично съм възприела да си тествам глюкозата и инсулина през няколко месеца, когато ходи при ендото за проследяване.

# 204
  • UK
Калории броите ли?

# 205
  • Варна
Catty, и аз много бавно свалям. Ето вече почти 5 месеца и само 11кг. Може и от възрастта да е при мен -аз съм на 45 , в посока предменопауза. 
Сложих вчера вечерта втората доза от 5, дано намали апетита, че последните два дни беше тотален ужас.

Хапчето го пия като стана и след около час пия кафе и лека закуска.

Teriyaki, аз бях започнала да броя калории, използвах приложението на телефона. Голяма играчка беше да меря, да търся, защото понякога нещата ги нямаше в приложението и от седмица насам се отказах. Но храненето ми е както преди и горе -долу знам какво хапвам.

# 206
  • София
О да, Catty, с щитовидната си трябват въглехидратите. Можеш да погледнеш и Зоната, то аз използвам Монджарото за да спазвам режим горе/долу такъв какъвто би спазвала и без него, просто сега ми е по-лесно. Аз като изключа почти всички въглехдирати свалям, ама при мен проблема е ИР. В крайна сметка е важно че сваляш, по-бавничко ще е, ама без него пък може би нямаше да свалиш.

Калории и аз не броя, знам ги горе долу колко са, не мога да съм толкова последователна. Мен за да свалям ми трябват 1200 калории на ден... супер малко е и е много трудно, ама мисля че ги уцелвам за момента

# 207
След една година на рибелсус и 0 резултат, минах на мунджаро 5мг, след 4 дози (4 седмици общо) - никакви странични резултати, но.. и никакви желани резултати - подтискане на апетит, забавяне на изпразването на стомаха - категорично не.
Ендокринилога със сигурност ще препоръча увеличаване на дозите, но започвам да се замислям - дали не давам една шапка пари за едно прехвалено плацебо?

Здравейте,
и при мен са така нещата. От април съм на мунджаро и никакъв ефект, нито липса на апетит, нито сваляне на кг.
Мисля да сложа колкото ми остава и да приключвам. Не виждам смисъл да давам и аз толкова пари.

# 208
Включвам се и аз  ,предстои ми започване с Мунджаро изписано от Ендокринолог.Ще видя и на мен как ще ми понесе  .

# 209
От сряда 09.07 съм на първа доза от 5 mg- днес 13.07/неделя/ отново съм с невероятен апетит. Трябва да съм някакво изключение- нещо не се получават нещата- имам желание, но ми е трудно. В сряда поставям вторите 5mg и ще ви пиша.

Общи условия

Активация на акаунт