Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 895
  • 506
  •   2
Отговори
# 180
В аптеката виждат каквото напише лекарят... Не знам някои неща как изобщо минават, като попълнят нещо дето не си съответства, но съм виждала такива неща дето после аптечния софтуер просто го спира. И добре че, защото ако се изпълни така, следват глоби за аптеката. Но мислех че са се научили как де пишат рецепти, все пак електронните са от години вече. Макар че много от лекарите им се плашеха и се дърпаха до последно, те реално дори имаха възможност да ги разучат и тестват преди да станат задължително електронни. Голяма драма са им, правят се и много грешки. А не са изобщо новост.

# 181
Здравейте, на Mounjaro 2,5 mg съм от 03.06., нямам драстично намален апетит. Нямам никакви странични ефекти. Сложих и петата доза. До днес килограмите са (-3) кг от началните 92 кг.В сряда минавам на 5 mg. Обнадеждена съм, защото леко-леко усещам, че тялото ми се свива. Не спортувам, домакинство, деца, родители…Ще споделя за това какво се случва след поставянето на 5 мг.

# 182
  • София
аз след 2.5 съм точно -4кг. Днес много го мислих и реших да бия от новата писалка 5мг, даже издърпах златната и се отказах 🙈 вече почнах да усещам страничните, дано не е мега зле... Ако не ми понася просто следващата седмица ще бия 30 завъртания

# 183
  • Варна
Аз в четвъртък сложих първа доза от 5. Не усещам странични реакции, като че ли и глада се притъпи. При мен единствено се появява червенина и лек сърбеж на мястото на боцкане. Този път сложих в крака. Но е много рано още -нали все пак се натрупва в организма и трябва време самия организъм да се настрои.

# 184
  • София
мда, за сега е ок, малко киселини и подут корем, ама то и трябва да ми идва всеки момент, та може и това да е...

Иначе по принцип петата доза е в срок, под 30 дни се пада ако трябва да се бие, ама нещо не посмях на своя глава да експериментирам, преди бях много по-смела, ама имам лош опит с ей така на своя глава и викам хайде да си слушам ендото... следващия месец трябва да мина на 7,5 и след това да отида при нея на преглед и изследвания

# 185
Здравейте, дами!
След като окончателно не се разбрахме със Саксенда, от днес съм на Мунджаро -2.5. Ендото ми изписа пен 10 мг, за да ми излезе по евтино. Трябва да броя 15 деления за доза 2,5 мг. Имам един такъв въпрос към тези от вас, които ползват писалка с по-висока доза за инжектиране на по-ниска: Като въртите дозиметъра само големите чертички ли се гледат или всеки клик трябва да се отчита?
Не знам дали ме разбрахте? Като се върти се чува щракане - една къса , една дълга чертичка. 15 клика ли да броя или 15 дълги чертички, което е 30 клика?
Благодаря предварително!

# 186
  • София
Аз също съм с писалка от 10мг на доза 2.5. Броиш кликовете, не гледаш чертичките. До 1 са 60 клика, ти броиш 15. Само с началото  като сложиш иглата и отиваш на първата дълга чертичка и натискаш, за да пусне капка, след което броиш 15 клика и боцкаш.

# 187
Круела, благодаря много!
Така направих, но много се зачудих дали е правилно.
После се сетих, че прочетох в листовката, че тази писалка може да се върти в двете посоки и можех да видя до 1 колко клика са, но вече си бях била дозата.
Направих контролното впръсквне в началото.
Като стигна до края ще чета за т.нар. златна доза, че много скъпо това мунждаро!
Със Саксенда-та имах страхотни стомашни киселини, които така и  не отминаха. Да видим сега с това дали ще имам някакви странични ефекти, които да не се понасят.
За сега съм добре. След колко време се появяват страничните ефекти?

# 188
  • София
На третия ден някъде се усещат най-вече. Аз също имам киселини, ама зобя Гависконче. Също ензимите много помагат за храносмилането

# 189
  • София
Как сте? Тези 5мг не са шега работа... направо ще пукна... не знам дали и 600 калории успявам да хапна, сигурно без коса ще остана Disappointed Relieved, взимам там един витамини за коса, дано помогнат, че лошо ми се пише.

Имам гадене, брутални киселини, главоболие, умора и силно подтиснат апетит. Кантара обаче рязко слезна надолу, даже ме изкара Overweight вместо Obese... Дано от утре да започне да отпуска, не знам какво да правя за следващата доза, май пак ще бия 5 и ако няма промяна в страничните ще намаля на по половин, че така не се живееее

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 18:12 от Мацето

# 190
  • Варна
Аз утре вечер трябва да бия втора доза от 5. Нямам никакви странични, но пък и глада ми въобще не е притъпен. От вчера съм с голям апетит, все съм гладна и все за нещо за ядене мисля Disappointed  Не знам дали утре като се премеря ще има някакъв минус или направо ще си бъде плюс.

Моята коса също започна да пада много и това ме притеснява. Пусках изследвания за ТСХ, че съм с Хашимото. ТСХ ми се е повишил , вече е на горната граница. Явно Мунджарото си му действа. Иначе преди като съм отслабвала с диета, ТСХ-то винаги е намалявало с намаляване на килограмите. Малко съм отчаяна, а искам още 10кг. да сваля Frowning1

# 191
  • Glasgow
На мен втората седмица с 5мг ми е малко по добре, първата бях като болна/тежък махмурлук. Свалих, но то ми беше постоянно лошо.

# 192
  • София
И аз съм с Хашимото, ТСХ ми е много добре, ФТ4 е прилично, ФТ3 леко ниско. Но аз си ги поддържам така от последния път. Така че не забелязвам Мунджарото да има отражение в това отношение. АСАТ и АЛАТ са ми същи много добре.

Аз ще продължа на 5 до септември и тогава ще вдигна на 7,5 мг. Това, което забелязвам, е, че вече към четвъртък имам едно леко повишение на апетита, слагам петък сутрин дозата. Няма никакви странични ефекти, нито гадене, нито запек. Не ми се яде изобщо сладко, единствено пъпеш ям в момента. Не съм свалила нищо обаче последната седмица Sad

За сега единственият ми проблеем с Мунджарото е цената му.

# 193
  • София
Сега ще започват клинични проучвания за друг препрат на компанията, уж по-евтин вариант. Дано скоро има и друга алтернатива

# 194
  • Варна
Catty m, а колко време оставаш да мине между пиенето на хапчето и после кафе или закуска? Някъде четох, че мунджаро може да окаже влияние при реозрбацията на хапчето. Може би трябва повече време да изчакам.

Момичета, а колко килограма сте свалили и за какъв период? Аз започнах от 89 края на февруари, до преди седмица само на 2,5, Сега от седмица на 5мг и днес съм 78. За този период от време ми се струва малко.Имах застой, последните седмици свалям само някакви грамчета, затова и реших да дигна дозата.

Общи условия

Активация на акаунт