Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 157
  • 489
  •   3
Отговори
# 150
След една година на рибелсус и 0 резултат, минах на мунджаро 5мг, след 4 дози (4 седмици общо) - никакви странични резултати, но.. и никакви желани резултати - подтискане на апетит, забавяне на изпразването на стомаха - категорично не.
Ендокринилога със сигурност ще препоръча увеличаване на дозите, но започвам да се замислям - дали не давам една шапка пари за едно прехвалено плацебо?

# 151
Не са плацебо, но не са и панацеята, каквато някои ги изкарват. Ясно че си е и бизнес и че таргет групата за тези препарати е потенциално огромна. Но няма нещо дето да е еднакво добро за всички.
Само ти си знаеш дали можеш и искаш да плащаш още за да видиш какво ще стане. Аз лично само като чета до тук колко време си приемала глутид и сега това, ми се вдига кортизолът и още това онова... Луди пари са това, грешни направо, особено за 0 резултат. Само ти си знаеш дали вече искаш да приключиш с това или пък няма да се чувстваш добре ако не пробваш как ще е на по-високата доза.

# 152
  • София
След една година на рибелсус и 0 резултат, минах на мунджаро 5мг, след 4 дози (4 седмици общо) - никакви странични резултати, но.. и никакви желани резултати - подтискане на апетит, забавяне на изпразването на стомаха - категорично не.
Ендокринилога със сигурност ще препоръча увеличаване на дозите, но започвам да се замислям - дали не давам една шапка пари за едно прехвалено плацебо?
А опитвате ли да съчетавате с режим? Ако разчитате само на медикаменти, не мисля, че ще ви се получи

# 153
Момичета, а кои лекари работят и изписват Моунджаро в България? Особено полезно ще ми е, ако го правят онлайн.

# 154
  • София
Мен ендокриноложката ми го изписа чрез healee, ама преди това бях минала изследвания преди няколко месеца при нея и го бяхме обсъждали, мога да ти пратя на лични да се свържете, ама не знам дали ще иска без преглед и изследвания

# 155
Дано да не се съгласи без преглед и изследвания, че това би обезсмислило да се иска рецепта ако просто ей така казва човек и взема... Не е нещо безобидно, че да може да се вземат как да е.

# 156
  • София
Не мисля, че някойще го изпише без преглед и изследвания.. Не звучи сериозно нито за лекаря, нито за пациента.

# 157
Абе знам ли вече. Особено като видя из темите как се питат и си дават едни на други акъл да си вдигат ли дозата или какво да правят и леко се плаша понякога. Аз съм сигурна че предимно е с добри намерения и на база собствен опит, обаче все пак е анонимен форум и всеки може всичко да напише, освен и че последната дума е редно да е на лекаря все пак, че той знае пациентът на какъв хал е.

# 158
Момичета, чил, имам изследвания, не съм 60 кг с идеята да стана 50. Simple Smile имам си и хипо, и ИР, и диабет 2. Не живея в София и съм решила, че просто не искам да се мотаем излишно отново с общи съвети и добавки и да ми го изпише директно.

# 159
  • София
Как сте? Как вървите с килограмите?

# 160
  • Glasgow
Аз снощи за първи път сложих 5мг и умирам цял ден днес. Като с много тежък махмурлук. Дано утре е по добре.

# 161
  • София
А защо минахте на 5мг? Спряхте ли да сваляте на 2.5?

# 162
  • Варна
Joker, а иначе други реакции имаш ли? Аз днес поръчах 5, утре ще слагам за първи път.

CruellaDeVil , при мен свалянето се забави доста, да не кажа спря, усещам, че food noise се завръща и реших да пробвам като вдигна дозата.

Последните дни обаче си мисля и нещо друго: като, че ли отслабването спря и стигнах плато, след като започнах да ползвам "златната доза". Чудя се дали това не се е отразило по някакъв начин на натрупването на медикамента в организма Thinking

# 163
  • Glasgow
Защото само задържам, но не свалям нови кг. Иначе добре направих, че не поръчах 5 предния месец преди ваканцията, точно от това се опасявах, защото доста хора споделят същото, повръщане, мигрена и т.н

# 164
  • София
Аз съм на трета седмица на 5 мг. Използввала съм една спринцовка от 5 мг, като в петък сложих златната доза. На 2,5 не свалях и нямах намаление на апетита. На 5 нещата са по-различни - намаляване на апетита, наяждам се  с малко, не ми се яде сладко. Пия вино обаче. Свалила съм 3 кг. Но нещото, коеот ме изненада днес е, че инсулинът ми е спаднал от 18 на 9 за това време, не съм падала под 10 никога. Кръвната захар беше последно 6, днес е 5,2.

Другият вторник съм на лекар, предполагам, че ще си продължа на 5 мг.

Общи условия

Активация на акаунт