Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 236
  • 490
  •   2
Отговори
# 135
  • Варна
Eitam, капилярче уцелваш, както е писала Мацето.

При мен синини не ми стават, но получавам червено петно след около 12ч. след инжекцията, което сърби за около ден и минава. Четох доста в нета за това, оказва се често срещана нежелана реакция. Аз държа препарата в хладилник и си биех веднага след изкарване. В една тема видях, че изчакват препарата да стигне стайна температура и тогава биели, за да няма реакция на кожата. Посления път пробвах така и петънцето беше съвсем малко и не сърбеше. Дано от това да е било, че е малко досадно.

Аз започнах да боя калории, защото отслабването доста се забави и исках да видя дане би пък да ям много... не че има и аз закъде да бързам, но и на мен ми се иска да става малко по-бързо. Май ям малко, още не мога да се ориентирам. Доста ме затормозява вкарване на всички храни в приложението и всичко да тегля... едва ли ще издържа дълго с това... Simple Smile

А как сте с цикъла, забелязвате ли промени?  При мен като, че ли ПМС се изостри и първите дни имам болки. Да не говорим, че се подувам доста, задържам доста вода и през тази "чудна седмица"не смъквам нищо, че и апетита ми се отваря Simple Smile

# 136
  • София
Мен само първия път ми се появи такова червено петно но после изчезна бързо, не ме е сърбяло. Една приятелка в корема получаваше такива реакции, в бедрата не

Аз почнах дозата на цикъл, та ще видим те първа как ще ми се отрази.

Умния кантар ме изкара Obese хахах и на 39г, една ми смъкна, но дава 300 гр разлика с моя домашен, доволна съм по-слаба ме изкра хаха. Казва ми че трябва да смъкна 10кг! Това не вярвам да стане, аз съм доволна и на 5 още ако смъкна

# 137
  • София
Аз две инжекции бих в ръцете. Мисля другите две да са в бедрата. Вадя от хладилника и слагам. Нямам проблеми с местата на убождане.
Вие ще използвате ли течността, която остава, т.нар. "златна доза"?

# 138
  • Варна
Аз вече ползвах- тази седмица ще ми е третия път. С тънка игла и спринцовка за инсулин изтеглих течността.

# 139
  • София
колко мл се издърпват? Че мен ме притеснява каква е дозата в мг?

# 140
  • Варна
Аз съм на 2,5mg-- това е 0,6ml

# 141
  • София

Не си спомням дали качвах тази снимка. Тук е пояснено колко се тегли. Моята ендокриноложка ми каза да си го ползвам. Аз съм с писалка от 10мг и кликам по 15 пъти за 2.5мг, та имам за доста време

# 142
  • София
супер, ми ще си го изтегля, колко дози излизат?

# 143
  • София
Ако писалката ти е от приеманата дозировка - 1 доза. Не съм теглила още, но в тик ток има много клипове

# 144
  • София
да, виждала съм ги, ама не виждах колко мг и колко излизат, супер, още една на 2,5 ще ми дойде добре, че не ми се минава на 5 като че ли... Обаче нали нещо спореха че лекарството е стабилно 30 дни и демек златната доза идвала след тези 30 дни...

# 145
  • София
Не знам, на мен една писалка ми е изписана от лекар за 4 месеца... Аз му се доверявам напълно

# 146
  • София
Не знам, на мен една писалка ми е изписана от лекар за 4 месеца... Аз му се доверявам напълно

Каква е цената на писалката от 10 мл.?

# 147
  • София
Взех я за 730 лв

# 148
да, виждала съм ги, ама не виждах колко мг и колко излизат, супер, още една на 2,5 ще ми дойде добре, че не ми се минава на 5 като че ли... Обаче нали нещо спореха че лекарството е стабилно 30 дни и демек златната доза идвала след тези 30 дни...

Да точно това ми е интересно и на мен,той е с по-малко срок дори от Оземпик . Това не е ли малко опасно?

# 149
За поставянето на инжекциите- аз засега само в корема слагам. Нещо в крака не смея (даже нямам обяснение защо). За цикъл не мога да кажа, защото аз влизам явно в критическата и за 1г съм имала цикъл 3 пъти. След поставянето на Мунджарото получих някакво подобие на цикъл- зацапване. Но честно казано не ме притеснява. При мен менопаузата започна доста рано на-43г., но предвид факта, че нямам други здравословни проблеми освен промяна в хормоналните нива и липса на цикъл реших, че няма да се подлагам на хормонозаместваща терапия. Покрай инвитрото преди години си взех хормоналните дози за два живота време. Освен това липсата на цикъл си има своите предимства Wink. Но пустите му килограми…. Решила съм да не се меря следващите 10 дни. Продължавам да се храня с ограничен прием на въглехидрати, когато ми се яде
Трети ден вече съм на 5мг. Нямам странични ефекти освен прилошаването първия ден.

Общи условия

Активация на акаунт