Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 36 424
  • 444
  •   2
Отговори
# 435
Днес и аз сложих тази така наречена "златна доза" , но мисля, че ще е първа и последна такава, която ползвам. Надявам се, с последната инжекция да нямам счупени механизми и въобще да не ми се налага да използвам различна игла, за да инжектирам доза. Килограмите започнаха отново да спадат, което ме прави щастлива, но пък усещам, че ще трябва да запълвам други дефицити...., и дано да ми остане коса до края на лечението.

# 436
  • Варна
Здравейте мунджарчета. Отдавна не съм писала. За новите -бях дълго време на 2,5, смених с 5 , но при мен 5 нямаше въобще никакъв ефект и след дълго мислене реших да мина на 7,5. В петък бих първа доза, до днес някакви странични реакции. Апетита е яко поддтиснат и се насилвам да ям и да попълвам калории. Започнах 90, сега съм 73, цел 67.  (за период от 6 месеца, през които имаше период август през отпуската, когато пропуснах 3 дози и задържах). Знам, че не е много, може би и хашимотото допълнително забавя, но мисля, че плавното сваляне е по-добре и за организма и за кожата.
Косопада драстично намаля. Два месеца ми падаше яко, на цели снопове. Пих витамини, биотин, но от около месец  косопада намаля и се радвам. Явно настина е само моментен и отшумява. Не губете надежда Simple Smile

# 437
  • София
Дидочка даваш ми надежда... Аз винаги съм била с много гъста коса, но това беше брутално, като се видях на една снимка с каква перушина съм останала... От няколко дни започнах пяната на Парусан и взех и шампоана, като че ли намаля малко.

Браво за свалените кг и на теб и на останалите!

# 438
  • Варна
Маце, определено има промяна,расте ми и вова коса, а преди ми  падаше на снопове, целите ми дрехи бяха в косми и аз се бях стреснала доста. Фризьорката ми се видя в чудо последния път като ми прави кичурите и при миенето на косата направо и задръстих мивката. Мисля, че не е само от витамините, защото не бях много сериозна, често забравях, а като ми свършиха опаковките, не си купих други. Четох навсякъде в нета, че косопада е временнен и мисля, че наистина е така. Може би докато организма свикне с мунджаро и със свалянето на колиграмите. Аз си признавам, че бях паднала доста в калориите и това явно също влияе. Сега се насилвам да ям повече.

# 439
  • София
мани... че иначе ще ходим слаби и плешиви хахах. Мен и една бръчка ми изпъкна, явно дебелинките са ми я изпъвали, ама те това е минуса на свалените килограми, слаба, плешива и сбръчкана Grin

# 440
Имате ли подуване на корема и газове и как се справяте, че е някакъв ужас.
Аз съм след  1 мес на 2,5 и 1 мес на 5мг и заради това смятам да се отказвам.
Намален апетит нямам. Свалени кг почти никакви...

# 441
  • София
5мг според мен е ниска доза все още за теб, дозите се увеличават докато не се усети ефекта, за едни ефекта е на 2.5 за други  10 мг... За поддуването и газовете, има ензими, пробиотици, някои лекарства със симетикон...

# 442
  • Glasgow
Но какво точно прави по високата доза? Защото на мен и ниската ми блокира апетита, но не смъквам, стоя си на едно ниво. Буквално се насилвам да изям някое сварено яйце, плод. За работа си взимам един poke bowl дето е под 500кал и не винаги го изяждам.
Не спортувам, може би това ми е проблемът

# 443
  • София
подтиска апетита, че виж при нея изобщо няма ефект. Аз на 5 щях да пукна, нищо не можех да ям и свалях много... Но то и зависи дали има други хормонални смущения (менопауза, щитовидни). Другото е че при много ниски калории организма влиза понякога в "спестовен режим" и вместо да сваля килограми, задържа. Аз не се движа много де, ама имам малки деца по които тичам, спортен режим със сигурност ще повлияе положително

# 444
Здравейте, моята терапия беше 6 месеца като първата ми доза беше 2,5 и останалите 5 по 5 мг. Самата аз нямах никакви странични ефекти, за целият период свалих 31 кг, като спазвах диета и спортувах (силови тренировки) 4 пъти в седмицата. Срещнах затруднение с намирането на монджаро за това платих предварително като капаро в аптеката 1500 лв а останалите 1600 платих когато пристигнаха. Цената на 2,5мг е 404 лв, а на 5 мг е 537 лв.
Аз силно препоръчвам на жени които наистина имат нужда да свалят килограми тази дрога, защото след тази терапия самата аз се чувствам по-добре, харесвам това което виждам в огледалото на първо място,  на второ вече не се ядосвам на мъжа ми и децата за най-малкото абе пак казвам с две ръце съм.
 По време на терапията приемах изключително много вода също така и пробиотици аз лично след кратко проучване, реших да приемам и NAD, което до ден днешен смятам, че беше едно от най-добрите ми решения.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 12:37 от tsigfn

Общи условия

Активация на акаунт