Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 185
  • 596
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Никой ли няма да препоръча ендокринолог в София? Thinking

# 46
  • Glasgow
 Здравейте, 'записвам се' при вас, в петък сложих първата си доза (2.5), ще го използвам с цел смъкване на килограми. Абсолютно не ми се яде оттогава, насилвам се да хапна нещо протеиново, за да не ми прилошее на работа.  Пия много вода, много повече от обикновено.

# 47
Д-р Мекова София мед 2, сега се връщам от нея. На Оземпик съм все още, но щемина на Мунджаро следващия месец от 5мг. Тя ме посъветва да започна с 2,5 мг.
Знае ли някой колко клика са това или по-добре да си ги отброя?

# 48
Аз съм на Мунджаро 2,5 мг от 18 март . Ползвах Оземпик, от който постоянно повръщах и ми го смениха с Рибелсус. На Рибелсуса бях година и половина. Освен нормалното ниво на захарта, свалих 22 кг за 1 година, след което имах застой и започнах да си ги връщам обратно. Сега съм с 8 възвърнати килограми и се оказа, че съм направила антитела към Рибелсуса - за това ми изписаха Мунджаро. С това лекарство при мен нямаше нищо странично до сега - не ми става лошо. Купих си 5 мг и го деля - броя по 30 деления, защото така ми излиза по евтино. Преди няколко дни след проучване разбрах, че в Англия е много по евтино. Набавих си обикновена рецепта от тук, но с всичките ми данни: адрес, дата на раждане, данни за практиката на лекаря - написано на латиница и ми го купиха вчера. Нарочно си взех рецептата за 10 мг, за да ми стигне за 4 месеца и цената му там е 148 паунда!!!

След напускане на ЕС, в Англия цените на лекарствата и се нормализираха иначе преди беше ужас.

Искам да Ви питам нещо относно покупката ма мунджаро от Англия. Имам рецепта предписана от ендокринолог, електронна и разпечатана с подпис и печат и официално преведена на английски е преводаческа агенция. В аптеките на Асда са отказали на съпруга ми да му дадат. Казали са да пробва онлайн. Миже ли да споделите от коя аптека са ви закупили мунджарото, за да пробвам в сушата. През Август отново ще пътуваме този път заедно и ще пробвам да си закупя поне една доза. Също пренасянето в самолета- дали е държана в хладилник ма борда и имало ли е проблем през секюрити чек-а? Благодаря! Simple Smile

# 49
  • София
Д-р Мекова София мед 2, сега се връщам от нея. На Оземпик съм все още, но щемина на Мунджаро следващия месец от 5мг. Тя ме посъветва да започна с 2,5 мг.

Четох, че е 30 клика на писалката от 5 мг. Другият петък ще слагам за първи път и ще видя дали е толкова. Днес докторката ми показа уж къде е средата.

Защо минавате на Манджаро?

# 50

Четох, че е 30 клика на писалката от 5 мг. Другият петък ще слагам за първи път и ще видя дали е толкова. Днес докторката ми показа уж къде е средата.

Защо минавате на Манджаро?
Ами аз четох доста за оземпик, мунджаро и вегови и я попитах и тя каза, че е подходящо в моя случай да сменя,  стига да мога да я плащам. Ще видим дали е по-добро от Оземпик. Аз имам още 4 седмици на Оземпик. Не се справям добре с протеина и напоследък ми се хапват повече въглехидрати. Истината е, че ме домързява да измервам храната за да мина в калориен дефицит и май все търся лесното😂

# 51
  • София
Благодаря за отговора. Аз съм на Оземпик сега, утре последна доза, но нямам особен ефект. И на мен ми е трудно да меря, гледам да се храня предимно протеин и със салата, но си имам нарушения. Но реално нямам особено подтискане на апетита. Преди това бях на Рубелсус, същата работа. Та сега Манджаро. Проблемът ми е, че не ми се подобряват показателите на глюкоза и инсулин.

# 52
Благодаря за отговора. Аз съм на Оземпик сега, утре последна доза, но нямам особен ефект. И на мен ми е трудно да меря, гледам да се храня предимно протеин и със салата, но си имам нарушения. Но реално нямам особено подтискане на апетита. Преди това бях на Рубелсус, същата работа. Та сега Манджаро. Проблемът ми е, че не ми се подобряват показателите на глюкоза и инсулин.
При мен има подобрение в глюкозата и CRP-то само, но не и в инсулина. И разбира се свалени кг.
Но според мен трябва да се запозная с кантара и да меря храната и да се придържам в калориен дефицит от 1300-1500 калории. Ходя на йога два пъти на седмица и 1 път на пилатес. Това при мен имаше огромно значение, аз работя в офис, понякога съм в офиса по 10-11 часа, пътувам с кола, изобщо тотално обездвижване.
Успех с Мундажрото.

# 53
  • Glasgow

Искам да Ви питам нещо относно покупката ма мунджаро от Англия. Имам рецепта предписана от ендокринолог, електронна и разпечатана с подпис и печат и официално преведена на английски е преводаческа агенция. В аптеките на Асда са отказали на съпруга ми да му дадат. Казали са да пробва онлайн. Миже ли да споделите от коя аптека са ви закупили мунджарото, за да пробвам в сушата. През Август отново ще пътуваме този път заедно и ще пробвам да си закупя поне една доза. Също пренасянето в самолета- дали е държана в хладилник ма борда и имало ли е проблем през секюрити чек-а? Благодаря! Simple Smile
Онлайн опция ли ви е да си купите? Аз живея в UK и го взех онлайн, малко е сложна процедурата (нямам рецепта, защото нямам диагноза, но то не е и нужна, одобриха го като средство за отслабване, ако имаш BMI над определена стойност), има анкета, пращат се снимки, снимка на ID, в един сайт дори искаха снимка на кантар да си стъпил с хартия с днешна дата, даже май точно Асда беше, аз пробвах и после канселирах, защото нямаше да имам достъп до кантар идните два дни.

На мен днес ми е ден за втората писалка, една седмица, имам само 2кг надолу, а почти не съм се хранила, просто нямам изобщо апетит Sad Но пък помага за кожен проблем дето имам и може би се активира от определени храни, та съм доволна. И малко тъжна, ако трябва да съм честна- така ли се чувстват нормалните хора всеки ден- просто да не мислят за храна, нищо да не ги изкушава. Колко е лесно...

# 54
Е, чак нищо да не ги изкушава... Тогава няма да са нормални хора според мен Joy
Но си права че ако човек е все гладен и все мисли за храна - това и то не е нормално. Но и до голяма степен се влияе от това какво се яде, а не толкова колко. И нямам предвид дори само това че протеин засища а въглехидрат разяжда и след малко пак глад. Чревната флора се изменя също и тя също влияе доста в това отношение.

# 55

Онлайн опция ли ви е да си купите? Аз живея в UK и го взех онлайн, малко е сложна процедурата (нямам рецепта, защото нямам диагноза, но то не е и нужна, одобриха го като средство за отслабване, ако имаш BMI над определена стойност), има анкета, пращат се снимки, снимка на ID, в един сайт дори искаха снимка на кантар да си стъпил с хартия с днешна дата, даже май точно Асда беше, аз пробвах и после канселирах, защото нямаше да имам достъп до кантар идните два дни.

На мен днес ми е ден за втората писалка, една седмица, имам само 2кг надолу, а почти не съм се хранила, просто нямам изобщо апетит Sad Но пък помага за кожен проблем дето имам и може би се активира от определени храни, та съм доволна. И малко тъжна, ако трябва да съм честна- така ли се чувстват нормалните хора всеки ден- просто да не мислят за храна, нищо да не ги изкушава. Колко е лесно...

Здравейте,
от кой английски сайт успяхте да го закупите?

# 56
  • Glasgow
Здравейте, Oxford online pharmacy e сайтът, пак се пращат снимки, но е по лесно.

# 57
  • София
Аз ще споделя впечатления след първа доза - никакво подтискане на апетита, никакви странични ефекти.

Друг ще сподели ли как се чувства?

# 58
При мен има подобрение в глюкозата и CRP-то само, но не и в инсулина. И разбира се свалени кг.
Но според мен трябва да се запозная с кантара и да меря храната и да се придържам в калориен дефицит от 1300-1500 калории. Ходя на йога два пъти на седмица и 1 път на пилатес. Това при мен имаше огромно значение, аз работя в офис, понякога съм в офиса по 10-11 часа, пътувам с кола, изобщо тотално обездвижване.
Успех с Мундажрото.

Имате повишено CRP във връзка с наднормено тегло ли?  Питам защото моето CRP стои високо от 2 години и никой доктор не намери причината... От главата до петите се изследвах

# 59
  • Glasgow
Аз ще споделя впечатления след първа доза - никакво подтискане на апетита, никакви странични ефекти.

Друг ще сподели ли как се чувства?
Аз съм на трета доза 2.5- трета седмица. Нямам никакви странични ефекти, нямам апетит, но и не свалям с темповете на други (в британски групи съм за взаимопомощ, но там ми е малко по трудно, защото не ползват килограм като измервателна единица, то може и затова да ми се струва повече). Знам, че е по здравословно така, около килограм на седмица и по добре за кожата, да няма увисване или стрии и все пак очаквах някакво ударно сваляне първия месец. Предстои ми лятна почивка и не знам как да процедирам, да взема ли писалката там, или да изместя графика и да сложа преди да замина за седмица 🤔🙄

Общи условия

Активация на акаунт