Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 36 413
  • 444
  •   2
Отговори
# 30
Аз съм на 4-то инжектиране на мунджаро и -6 кг, съпруга ми също на 4-то инжектиране -12 кг
Спортувате ли? Спазвате ли някакъв режим?

# 31
Изхвърлям я, по-горе в разговора са описани причините.
Попитах ви, защото на мен ендокриноложката ми каза да си я сложа

# 32
  • пловдив
Първите две седмици бях с обострен рефлукс, там принципно ми е слабото място, по препоръка на доктора пиех нексиум и няколко дни само на сухари, при съпруга ми нямаше никакви странични реакции освен че му пресъхваше устата и по тази причина се научи да пие вода! И двамата не спортуваме, хапваме като количество много малко, защото се чувстваш сит и ако прекалиш с храната само заради навика ти става лошо, не мислиш за храна и нямаш нужда да дъвчеш междинки някакви! Ако се включи спорт резултатите със сигурност ще са по добри…

# 33
Аз съм на Мунджаро 2,5 мг от 18 март . Ползвах Оземпик, от който постоянно повръщах и ми го смениха с Рибелсус. На Рибелсуса бях година и половина. Освен нормалното ниво на захарта, свалих 22 кг за 1 година, след което имах застой и започнах да си ги връщам обратно. Сега съм с 8 възвърнати килограми и се оказа, че съм направила антитела към Рибелсуса - за това ми изписаха Мунджаро. С това лекарство при мен нямаше нищо странично до сега - не ми става лошо. Купих си 5 мг и го деля - броя по 30 деления, защото така ми излиза по евтино. Преди няколко дни след проучване разбрах, че в Англия е много по евтино. Набавих си обикновена рецепта от тук, но с всичките ми данни: адрес, дата на раждане, данни за практиката на лекаря - написано на латиница и ми го купиха вчера. Нарочно си взех рецептата за 10 мг, за да ми стигне за 4 месеца и цената му там е 148 паунда!!!
Как използвате писалка от 5мг при изписана доза 2,5мг? Нали писалката има 30-дневен срок на годност след отваряне? А такава от 10мг за 4 месеца? Не намалява ли значително действието?

# 34
И аз го почвам от 26.05.Купих дозите от 2.5мг, но ще пътувам в чужбина и реших да отложа приема след като се върна, защото ме е страх от странични реакции, а и не знам кал да си пренеса писалката. Имам 24 часа полети с прекачвания и теших да не рискувам. Искам да питам тези, които вече ползвате- в хладилник ли в държите след първа доза? Тези, които делят дозите от по-големи разфасовки, как точно го правите и както някой беше писал нали след 30ти ден трябва да се хвърли? Моля за споделен опит.

# 35
След отваряне държа писалката на стайна температура в шкаф, не я слагам в хладилника. Ползвам си цялата доза както е предписана без да деля нищо. За пътуване в чужбина не знам как става пренасянето, особено ако е в ръчен багаж, може би ще искат рецепти и листовки на лекарството.
Не знам колко е ефективно да се вземе писалка с по-голяма разфасовка и да се дели, още повече, че в аптеката поне на мен ми дават разфасовката, която ми е изписана по рецепта и няма какво да деля там.

# 36
Здравейте!
На Мунджаро съм от Март. За сега страничните реакции са няколко - изпитвам студ и понякога болки в корема (като прекаля с някой вид храна или люто).
Използвам 5тата (златна) доза от писалката. Има доста клипове в ТикТок. Вади се лесно със спринцовка (за диабетици, с тънка игличка).
Лекарството трябва да се държи в хладилник. Може да се ползва повече време (ендокринолога ми го каза). И аз ползвам писалката повече време. Всяка доза е 60 клика, т. е. 0,6 мг. 30 клика е половината. Аз отбелязвам с маркер, да ми е по-лесно. До колкото знам, за сега в Бг има до 5мг. писалка (през официален вносител).

# 37
  • София
Здравейте!
На Мунджаро съм от Март. За сега страничните реакции са няколко - изпитвам студ и понякога болки в корема (като прекаля с някой вид храна или люто).
Използвам 5тата (златна) доза от писалката. Има доста клипове в ТикТок. Вади се лесно със спринцовка (за диабетици, с тънка игличка).
Лекарството трябва да се държи в хладилник. Може да се ползва повече време (ендокринолога ми го каза). И аз ползвам писалката повече време. Всяка доза е 60 клика, т. е. 0,6 мг. 30 клика е половината. Аз отбелязвам с маркер, да ми е по-лесно. До колкото знам, за сега в Бг има до 5мг. писалка (през официален вносител).

От коя аптека се снабдявате с него и на каква цена?

# 38
  • София
Кой ендокринолог в София го предписва? Моята имам чувството, че живее 50 години назад във времето...

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 10:44 от CruellaDeVil

# 39
Аз пак да питам нещо, подготвяйки се да почна с инжекциите от 26.05 (реших, че няма д с рискувам да пренасям в чужбина и пр.)- в кутията е само писалката. Няма игли. Откъде купувате иглите и какво представляват? Моят ендокринолог нищо не ми обясни, изписа, аз купих и сега виждам, че вътре е само пускала без части за игла. Моля, някой който ползва Mounjaro да ми обясни как да процедирам. Благодаря!

# 40
  • София
Игли се купуват от аптеките, това са инсулиновите игли, има различни размери - 4-5-6 мм. Аз съм вземала от 4 и 5 мм преди, като ползвах Саксенда.

Пак да попитам, от кои аптеки си купувате Манджаро? Ендото ми го изписа като каза, че го има в аптеката на болницата, но като слязох беше затворена поради отпуск. Не знам кога ще отвори, а ми трябва за сряда. В кои други аптеки го предлагат?

# 41
Аз купих от аптеката от 25та поликлиника в Младост 3 (София). Знам, че има налично в аптека NPhatmacy на ул. Могилата в кв. Витоша.

# 42
Аз го взимам от Софармаси. Двата пъти бях в различни техни аптеки и в двете го имаше.

# 43
  • София
Благодаря ви. Гледах на сайта на Софармаси и не излиза. Утре ще мина от там значи.

# 44
Питайте да ви го заявят направо, не е толкова масово лекарство че всяка аптека да държи долкова пари затворени в хладилника като не знае дали ще им го потърси някой изобщо или пък кога.

Общи условия

Активация на акаунт