Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 36 420
  • 444
  •   1
Отговори
# 15
Е, те са два различни пептида че да сравняваш че била 10 пъти нагоре дозата, от това лекарство е такава просто. Щом го започваш, ще разбереш дали и как ти понася, там си е различно при всеки кой кое понася по-добре.

# 16
Вчера си сложих втората доза. До сега не съм имала странични ефекти.

# 17
Аз съм на Мунджаро 2,5 мг от 18 март . Ползвах Оземпик, от който постоянно повръщах и ми го смениха с Рибелсус. На Рибелсуса бях година и половина. Освен нормалното ниво на захарта, свалих 22 кг за 1 година, след което имах застой и започнах да си ги връщам обратно. Сега съм с 8 възвърнати килограми и се оказа, че съм направила антитела към Рибелсуса - за това ми изписаха Мунджаро. С това лекарство при мен нямаше нищо странично до сега - не ми става лошо. Купих си 5 мг и го деля - броя по 30 деления, защото така ми излиза по евтино. Преди няколко дни след проучване разбрах, че в Англия е много по евтино. Набавих си обикновена рецепта от тук, но с всичките ми данни: адрес, дата на раждане, данни за практиката на лекаря - написано на латиница и ми го купиха вчера. Нарочно си взех рецептата за 10 мг, за да ми стигне за 4 месеца и цената му там е 148 паунда!!!

# 18
Аз съм на Мунджаро 2,5 мг от 18 март . Ползвах Оземпик, от който постоянно повръщах и ми го смениха с Рибелсус. На Рибелсуса бях година и половина. Освен нормалното ниво на захарта, свалих 22 кг за 1 година, след което имах застой и започнах да си ги връщам обратно. Сега съм с 8 възвърнати килограми и се оказа, че съм направила антитела към Рибелсуса - за това ми изписаха Мунджаро. С това лекарство при мен нямаше нищо странично до сега - не ми става лошо. Купих си 5 мг и го деля - броя по 30 деления, защото така ми излиза по евтино. Преди няколко дни след проучване разбрах, че в Англия е много по евтино. Набавих си обикновена рецепта от тук, но с всичките ми данни: адрес, дата на раждане, данни за практиката на лекаря - написано на латиница и ми го купиха вчера. Нарочно си взех рецептата за 10 мг, за да ми стигне за 4 месеца и цената му там е 148 паунда!!!

След напускане на ЕС, в Англия цените на лекарствата и се нормализираха иначе преди беше ужас.

# 19

Това е страхотна цена. Днес платих в Германия за 5 мг 276 евро. А 148 паунда за 10 мг ли платите? Това е 180 евро някъде. Много изгодно. Как ще си получите медикамента по пощата ли ще ви го пратят ?

# 20
  • София
Може ли да споделите имена на ендокринолози, които са запознати с mounjaro и терапията? Искам да отида на консултация и ако е възможно часовете да не са след 6 месеца 😕

# 21
Здравейте! За какъв период от време стига 1 опаковка от 2,5 мг.?

# 22
За 4 седмици точно
Като я слагаш то си е нагласена писалката докрай като завъртиш да е 1 доза, в писалката има 4 дози. След това остава известно количество течност, но не се препоръчва да се ползва, а и не се знае пълна доза ли е.

# 23
Те писалките са си с по 4 дози всяка, вече дозите се различават, в случая 2.5мг е едната доза. Но една писалка е предвидена за 4 седмици.

# 24
За 4 седмици точно
Като я слагаш то си е нагласена писалката докрай като завъртиш да е 1 доза, в писалката има 4 дози. След това остава известно количество течност, но не се препоръчва да се ползва, а и не се знае пълна доза ли е.
Защо не е препоръчително да се използва. Днес си сложих четвъртата доза и видях, че има още лекарство.

# 25
В Саксенда например също има малко излишно количество лекарство дори при използване на 3мг.(максималната доза). Това количество е предназначено за тестване на всяка нова писалка, която отворите.  В листовката на Саксенда пише, че трябва да се тества с поставянето на първата игла преди да инжектирате, т.е във въздуха. Предполагам, че и в Мунджаро е с тази цел.

# 26
Здравейте! Искам да попитам тези които си слагат инжекцията Mounjaro, слагате ли си резервната доза(пета) или я изхвърляне?

# 27
Изхвърлям я, по-горе в разговора са описани причините.

# 28
  • пловдив
Аз съм на 4-то инжектиране на мунджаро и -6 кг, съпруга ми също на 4-то инжектиране -12 кг

# 29
Аз съм на 4-то инжектиране на мунджаро и -6 кг, съпруга ми също на 4-то инжектиране -12 кг

Как се чуствате ? Имате ли странични ефекти ?

Общи условия

Активация на акаунт