Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 171
  • 489
  •   3
Отговори
# 480
Някой пускал ли е междинни изследвания захар и инсулин? Днес сутринта пуснах по друг повод и инсулин 31! Шок! Хома индекс 7. Изследванията, преди да започна бях с инсулин 8.6, а преди това 6.3(две поредни седмици). Захарта е 5, тя не мърда, не шава. Днес пуснах в друга лаборатория,  а не бодимед. Утре мисля и до там да отида.
УжасТ, а иначе как се чувствате, отслабване има ли, как се движат нещата, а би трябвало да е нисък...Dizzy Face

# 481
Някой пускал ли е междинни изследвания захар и инсулин? Днес сутринта пуснах по друг повод и инсулин 31! Шок! Хома индекс 7. Изследванията, преди да започна бях с инсулин 8.6, а преди това 6.3(две поредни седмици). Захарта е 5, тя не мърда, не шава. Днес пуснах в друга лаборатория,  а не бодимед. Утре мисля и до там да отида.

На мен ендокриноложката ми обясни, че от мунджарото се очаква да скочи инсулина и за да не се товари допълнително панкреаса, защото вече си бях с висок инсулин, ми добави и 750 мг метформин.

# 482
Така, след 3 месеца на 5мг свалих 10 килограма. Сега съм на 10мг за следващите 6м, да видим.

Странични ефекти - зависи от храната или незнам - диария тук таме, друг път запек, или стомашно неразположение - но за 3те месеца да ми се е случило 3-4 пъти за по 1-2 дни.

# 483
  • София
Моят инсулин спадна от 19 на 6. Аз приемам и 1500 мф Глюкофаж. Свалените кг са ми малко обаче.

# 484
Някой пускал ли е междинни изследвания захар и инсулин? Днес сутринта пуснах по друг повод и инсулин 31! Шок! Хома индекс 7. Изследванията, преди да започна бях с инсулин 8.6, а преди това 6.3(две поредни седмици). Захарта е 5, тя не мърда, не шава. Днес пуснах в друга лаборатория,  а не бодимед. Утре мисля и до там да отида.

На мен ендокриноложката ми обясни, че от мунджарото се очаква да скочи инсулина и за да не се товари допълнително панкреаса, защото вече си бях с висок инсулин, ми добави и 750 мг метформин.
Би следвало да спада инсулина. Мунджарото е за диабет и при наднормено тегло. При наднорменото обикновено има висок инсулин, при диабета е вече висока кръвната захар, тогава инсулина, е или много висок, за да свали стойностите на кр.захар или започва да изнемогва панкреаса и инсулина е нисък, но кръвната захар скача до небесата. И при двете обаче трябва да сваля кръвната захар, ако тя е ниска, то произодството на инсулин би следвало да спада... до тук съм стигнала до този извод.

Моят инсулин спадна от 19 на 6. Аз приемам и 1500 мф Глюкофаж. Свалените кг са ми малко обаче.

Браво, това е страхотен резултат за нивото на инсулина. При мен комбинацията ми докара страхотни коремни болки и лекарката го замени с берберин с хром. А правите ли упражнения и колко кг. има да се свалят до нормалните граници за ръст, тегло?

# 485
  • София
Инсулинът очаквано може да се вдигне, и моята ендокриноложка ме предупреди, пия метформин поради тази причина. Изкоментирай го с твоят лекар, моята ми назначи на 2 месец изследвания.

Пише си, че стимулира производството на инсулин:

Първоначално, Мунджаро получава своето първо одобрение за лечение на хора с тип 2 диабет. Това се дължи на ефективността на медикамента да стимулира отделянето на повече инсулин както врез GLP-1, така и чрез GIP рецепторите.

# 486
  • София
Благодаря за отговорите. Намерих си я и след малко я слагам. Въпрос - боли ли Ви поставянето, че с фраксипарина ме беше страх и си изстудявах мястото малко преди това, ама иглата е малка и се чудя.

# 487
Свалила съм 7 кг грубо за месец и половина. Движа се по план. Свалям по 1 кг на 10 дни, което е желания от мен темп. На моменти гледам да ям дори насила, за да стигна 1500 калории. Правя по минимум 10к крачки на ден и леки упражнения със собствено тегло.
Час за ендото имам чак за края на месеца. Мечка срам, мене не, в нас имам глюкофаж хр 500,750,1000. Изпих 500. Понеделник ще опитам да се свържа с него. Не ми изписа глюкофаж, защото 2 поредни седмици инсулина беше в оптимални граници, дори след натоварването с глюкоза.
Някой пускал ли е междинни изследвания захар и инсулин? Днес сутринта пуснах по друг повод и инсулин 31! Шок! Хома индекс 7. Изследванията, преди да започна бях с инсулин 8.6, а преди това 6.3(две поредни седмици). Захарта е 5, тя не мърда, не шава. Днес пуснах в друга лаборатория,  а не бодимед. Утре мисля и до там да отида.
УжасТ, а иначе как се чувствате, отслабване има ли, как се движат нещата, а би трябвало да е нисък...Dizzy Face

# 488
Здравейте, днес си сложих първата доза Mounjaro 2.5mg. Искам да попитам дали някои също си я слага и дали е имал странични ефекти?
P.S Изписана ми е от ендокринолог.
Докъде стигнахте? Аз съм на втора 2.5 и след втората мн повръщах. Но реших да си пия едно  уиски вечерта де...та не е желателно да употребявате алкохол:)

# 489
  • София

Браво, това е страхотен резултат за нивото на инсулина. При мен комбинацията ми докара страхотни коремни болки и лекарката го замени с берберин с хром. А правите ли упражнения и колко кг. има да се свалят до нормалните граници за ръст, тегло?

Имам още 20 кг. за сваляне. Ходя на фитнес 1 път в седмицата, рядко успявам 2 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт