Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 37 838
  • 464
  •   3
Отговори
# 225
  • София
Пий си водата, тя ще изхвърля всичко.

Аз изкарах една почивка на 2.5 супер ми беше, свалих кило даже,ама сега съм на 5 и първите дни яко ми подтиска апетита и ще е язък за храната 😂,ще си бия половинка че искам малко да усетя и аз живот хахах. Понякога ми липсва да се наслаждавам на хапването.

И аз чакам някой да ми каже че съм отслабнала ама нъцки, аз си махнах всички дрехи от преди бременността и сега ще трябва нови 😂 ама това да ми е проблема. Една приятелка дето отслабна с оземпик разпрвяше че вместо да мисли сега какво и се яде мисли какви дрешки да си поръча 😁

# 226
  • Варна
И аз не съм имала гадене, повръщане. При мен е като страничен ефект само отпадналост, има дни, в които нямам никакви сили и сега косата. Но взех витамини и като че ли вече не е толкова обилен косопада. При мен последните месеци доста се забавиха нещата, не че бързам за някъде, но на моменти се обезкуражавам и малко се депресирам.
И аз чакам някои да забележи свалените килограми, но никой нищо не казва Simple Smile Мъжът ми се бъзика, че никой не казва, защото завиждат Smile
Аз имам още две дози от 5, за тази седмица и другата, след това обаче на 01.08 ще пътуваме за БГ(живеем в Германия), този път с кола и смятам да направя пауза от две седмици. В тези жеги ме притеснява да нося писалката, все пак ще пътуваме дълго с колата и ме е страх да не се прецака разтвора. Така, че ще пропусна две бодвания. След това ще помисля дали да не се върна на 2,5 или направо пак на 5. Исками се и да видя, дали за две седмици, след като спадне насищането как ще се чувствам, дали глада и food noise ще се върне с пълна сила или ще е нормално. Вие мислили ли сте кога и как ще спрете медикамента и какво ще се случи след това? Дали трябва плавно да се спре-ако сме на 5, да минем на 2,5 за месец и след това да го спрем или може направо от 5 да спрем от раз?

# 227
Следя темата от известно време, но не съм срещала някой да е споделял, че използва Mounjaro или Ozempic, а има камъни в жлъчката. Възможно ли е въобще или е немислимо да се назначи такава терапия при налични камъни?

С ендокринолога ми се бяхме разбрали да ми изпише инжекции, но като отидох последния път и споделих за камъните и ми отказа. Предложи да пробваме 3 месеца с таблетки и после евентуално да мина на малки дози Mounjaro или Ozempic. Таблетките се оказаха прекалено големи за мен и още не съм се престрашила да започна да ги пия и май единственият вариант да преборя ИР и килограмите остават инжекциите. Да ви кажа, навита съм да махна жлъчката, за да мога да мина на такова лечение, толкова съм отчаяна вече...

# 228
  • Glasgow
Аз го поръчвам от онлайн аптека и има въпроси за жлъчка, панкреас. Предполагам, че ако се отметне че имаш няма да финализира поръчката.

# 229
  • София
Моята ендокриноложка ме прати на гастроентеролог за ехография на жлъчката преди да ми назначи Мунджарото

# 230
  • София
О не с камъни не мисля че е ок. Мен снаха ми е гастроентеролог и ме гледа редовно, сега даже мисля да мина пак да погледне да види всичко наред ли е.

# 231
Здравейте! След като е изписано от еднокринолога предполагам, че минава по здравна каса Мунджарото?

# 232
  • София
Не минава по здравна каса, не се и очаква да минава

# 233
Здравейте мунджаровци- при мен нещата до тук са така- с ИР съм, 5 дози х 2,5мг + 3 дози х 5 мг= -4 кг. Като чак след 8-мата доза апетитът ми се повлия осезателно. Определено полагам и усилия да не посягам към въглехидратите. Днес на гладно кр. захар- 5,4 mmol/l - много съм хепи! Давам си време до зимата и килограмите да са ок. Пожелавам успех на всички, доверили се на препарата. Ползвам писалка от 10 мг, като броя 30 щраквания за да поставя 5 мг.

# 234
Взех Мунджаро 10мг.Вътре е една писалка .Сега ще започвам 1 месец с по 2,5 мг.Значи ,че тази писалка ще ми стигне само за един месец ли?И няма ли игли в кутиите?

# 235
  • София
Взех Мунджаро 10мг.Вътре е една писалка .Сега ще започвам 1 месец с по 2,5 мг.Значи ,че тази писалка ще ми стигне само за един месец ли?И няма ли игли в кутиите?

Една писалка е 4 дози по 10 мг + 1 златна доза. В твоя случай ще вземаш 1/4 от дозата на тази писалка, значи ще имаш за 16 седмици + 4 дози от златната доза, ако решиш да я ползваш. Виж си само колко клика са за тази писалка, на предните страници има снимки.

# 236
Не и аз като вас ще слагам 1 месец по 2,5мг и после минавам на 5 мг.Дали за 2 месеца ще ми стигне тази писалка от 10мг.,щом пишеш ,че вътре са 4дози по 10мг.,би трябвало дори да ми остане ?

# 237
С писалка от 10 мг правите 15 щраквания за да поставите 2,5 мг.
След това, за да поставите 5 мг - правите 30 щраквания. Златните дози- накрая с инсулинови игли.

# 238
Здравейте,
Може ли да ми кажете, каква е тази "златна доза", да не е оставащото количество в писалката?
Да разкажа за себе си, днес сложих последната 4та доза от 5мг., преди това имам 1 писалка от 2.5мг., започнах с 94.7, при ръст 158см. Днес се измерих и съм почти 10кг. надолу. Нямам абсолютно никакво желание за храна, даже ми се повдига при вида, на моменти ми става лошо от липсата на приета храна и тогава спирам и да свалям, пия доста вода и ми е все суха устата, явно страничен ефект.
И за тази странична доза, както и за тези, които си взимат по големи мг., не ви ли е страх, че не е изписано от лекар (поне так си мисля, защото дават срок на годност 4 седмици)?

# 239
  • Glasgow
А как се издърпва последната доза?

Общи условия

Активация на акаунт