Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 37 193
  • 447
  •   3
Отговори
# 240
  • София
Златната доза е в срок, по малко от 30 дни е до нея.

За издърпването взимате си инсулинова спринцовка от аптеката и отгоре на мекото червеното дето е я забивате. 0.30 е половин доза 0.60 е цяла доза.

# 241
Здравейте,
Интересувам се от Mounjaro (Тирзепатид) – медикамент, който се използва за контрол на кръвната захар, но напоследък се споменава и като средство за отслабване. Виждам, че има доста мнения за него в чужди форуми, но бих искала да чуя мнения от хора в България, които вече го използват.
   •   Какви са вашите впечатления?
   •   Има ли странични ефекти?
   •   Колко килограма свалихте и за колко време?
   •   Какви са препоръките на лекарите ви?
   •   Лесно ли се намира в България?

Ще се радвам да обменим опит и мнения!
Здравейте
Аз съм го ползвала и съм много доволна
Свалих доста с него и ги запазвам
Издава се само с рецепта
Почнах с 2,5 мл които са за 1 месец после ми изписаха 5 мг и 7 мг но ползвах само 2 дози от 5 мг и го спрях защо достигнах нужното за мен
Имам също останали писалки които са в срок до 2026 декември ако някой иска да ми пише

# 242
  • София
Здравейте,
Може ли да ми кажете, каква е тази "златна доза", да не е оставащото количество в писалката?
Да разкажа за себе си, днес сложих последната 4та доза от 5мг., преди това имам 1 писалка от 2.5мг., започнах с 94.7, при ръст 158см. Днес се измерих и съм почти 10кг. надолу. Нямам абсолютно никакво желание за храна, даже ми се повдига при вида, на моменти ми става лошо от липсата на приета храна и тогава спирам и да свалям, пия доста вода и ми е все суха устата, явно страничен ефект.
И за тази странична доза, както и за тези, които си взимат по големи мг., не ви ли е страх, че не е изписано от лекар (поне так си мисля, защото дават срок на годност 4 седмици)?
Медикамента се изписва само от лекар, как решихте, че не ни го изписва лекар, не знам. Това се практикува в много държави, не само в България. Не се открива топлата вода

# 243
Здравейте,
Може ли да ми кажете, каква е тази "златна доза", да не е оставащото количество в писалката?
Да разкажа за себе си, днес сложих последната 4та доза от 5мг., преди това имам 1 писалка от 2.5мг., започнах с 94.7, при ръст 158см. Днес се измерих и съм почти 10кг. надолу. Нямам абсолютно никакво желание за храна, даже ми се повдига при вида, на моменти ми става лошо от липсата на приета храна и тогава спирам и да свалям, пия доста вода и ми е все суха устата, явно страничен ефект.
И за тази странична доза, както и за тези, които си взимат по големи мг., не ви ли е страх, че не е изписано от лекар (поне так си мисля, защото дават срок на годност 4 седмици)?
Медикамента се изписва само от лекар, как решихте, че не ни го изписва лекар, не знам. Това се практикува в много държави, не само в България. Не се открива топлата вода
Супер, значи доктора Ви изписва 10мг. и казва как да се използва цялото количество, в случай, че сте на по-ниска доза, така ли? Аз съм на 5мг., както и предният път, така и сега ми остава определено количество след 4тата доза и пише, че трябва да го изхвърля, Thinking , съответно предния път не ми изписа директно 10мг., което да разделям на 5мг.за 8седмици, а 2 инжекции по 5мг....

# 244
  • София
Изписва го и дава насоки как да се използва. Аз вече си ползвам втори месец една писалка и всичко си е нормално.

# 245
За 2 месеца -5 кг. Не са много, но аз не броя калории. Просто ям по-малко и гледам да огранича въглехидратите, макар че последните 2 седмици понякога ям сладолед Sad.
Аз лично не бих рискувала с ползване на писалката за повече от 4 седмици, каквито са инструкциите на производителя и на ЕМА. Независимо какво българските доктори “съветват”.
Имате ли някакви изменения в цикъла откакто приемате Мунджаро?
Аз от около 1г започнах да навлизам в менопауза (правих си куп хормонални изследвания, сочещи за това) и за последните 12 месеца преди Мунджаро имах 3 цикъла. Откакто започнах Мунджарото (10 прием днес), цикъла ми идва на 21 дни. Тамън бях свикнала и решила, че съм се отървала Simple Smile)

# 246
  • Glasgow
Моят е по безболезнен, не знам има ли връзка, аз съм с много болезнен цял живот. Други промени усещам и не знам също има ли връзка, любими миризми са ми неприятни, някои вкусове също, обичах пикантно, много лук, чесън, подправки, сол, сега като бебетата, гади ми се от тях. Имам толкова различни сосове и подправки, не съм ги пипала от два месеца

# 247
  • Варна
Jokerr, точно така се чувствам и аз. Любими храни имат странен мирис и вкус и не мога да ги ям. Местото на моменти ме отвращава.  В началото си пийвах и по малко вино или малко бира, сега нямам желание за никакъв алкохол.
За цикъла не съм забелязала да има промяна. Но на моменти съм доста раздразнителна, не знам дали е хашимото, дали перименопауза или от мунджарото. Има моменти, в които съм доста отпаднала и някак се чувствам депресирана.
И аз не ползвам по-голяма писалка за по-малки дози. Бия си четирите + златната. Не смея, щом изрично пише от производител. Дори и за златната доста време се чудех, но в крайна смета започнах да я ползвам.
При мен като че ли косата поспира да пада, поне не както преди, дано витамините помогнат, че беше нещо сташно.

# 248
  • София
Мен цикъла ми беше брутален този месец. Първо закъсня овулацията, после ми зацапваше една седмица и като шурна... Страшно...

Аз тук на почивката бих 2.5... само подбутвах днес една супа на обяд... За закуска гледам да ям йогурт с чия ленено семе и плодове а за вечеря месо и салата. Определено ям повече отколкото вкъщи, прегреших и с малко сладичко последните три дни амааа то едни кадаифчета и едни милфлойчета така тъжно ме гледаха 😂, ама бях на края на ефекта от 5те мг и се беше отворил апетита, но пък вървя и плувам та дано не тръгне нагоре кантара.

Направих си и преди и след по бански, има огромна разлика за тези почти два месеца

# 249
Jokerr, точно така се чувствам и аз. Любими храни имат странен мирис и вкус и не мога да ги ям. Местото на моменти ме отвращава.  В началото си пийвах и по малко вино или малко бира, сега нямам желание за никакъв алкохол.
За цикъла не съм забелязала да има промяна. Но на моменти съм доста раздразнителна, не знам дали е хашимото, дали перименопауза или от мунджарото. Има моменти, в които съм доста отпаднала и някак се чувствам депресирана.
И аз не ползвам по-голяма писалка за по-малки дози. Бия си четирите + златната. Не смея, щом изрично пише от производител. Дори и за златната доста време се чудех, но в крайна смета започнах да я ползвам.
При мен като че ли косата поспира да пада, поне не както преди, дано витамините помогнат, че беше нещо сташно.
Тази златната доза, трябва да е една доза цяла от съответните мг, нали? И да Ви питам, какви витамини пиете за косопад, защото е ужас просто?

# 250
  • Варна
Тази златната доза, трябва да е една доза цяла от съответните мг, нали? И да Ви питам, какви витамини пиете за косопад, защото е ужас просто?

Златната доза е нормална доза от съответните мг.
За косата си взех биотин, който е комбиниран с цинк и витамин Ц. Отделно пия колаген, селен и Б12. Все още не е минал месец от приема, но като че ли пада по-малко.

# 251
Привет! На 42г почти, след 4г опити в инвитро процедури и продължаваме в борбата за собствена рожба.  Храна приемам 2 пъти на ден- обед и вечер. Сутрин само кафе чисто и вода. Вечер черен чай. В момента 168см височина, 123кг.😐 Ужас! По препоръка от инвитро специалисти и с прегледи от ендокринолог, вчера поставих първа доза мунджаро 2,5мг. До ноември трябва да сваля кг, за да имам що годе качествени яйцеклетки. Като преди трансфер на ембрион( самото забременяване- естествено или инвитро), трябва да са минали 2 месеца, за да се изчисти препарата. С хашимото и хипо. В момента тсх 1.27. Прием на почти всякакви добавки и витамини. Ноември ще се спре препарата, за да се започне отново стимулация за вадене на яйцеклетки. Така- първи симптоми: ходене по-често по малка нужда, пиене повече на вода, днес запек, замаяност. С включен хранителен режим- без тестяни,  брашняни, газирани, пакетирани, захарни изделия. С прием на глюкофаж 1000хп, който по мое настояване сменихме с метфогама 1000 2х1 на ден, тъй като преди години имах по-добри резултати от него. Прием и на пробиотик омнибиотик хетокс лайт. Въпрос към вас: Тези 30 клика от следващата писалка, която ще бъде 10мг как ги броите? Тази писалка ще стига ли за 4 седмици по 30 клика? Мерси за отговорите

# 252
Аз още не съм почнала да я поставям ,щото имаме много работа и трябва да съм в кондиция  ,а да ми става лошо и да търча да повръщам не ми е опция.Септември вземам отпуска и почвам вече сериозно Nerd

# 253
Аз още не съм почнала да я поставям ,щото имаме много работа и трябва да съм в кондиция  ,а да ми става лошо и да търча да повръщам не ми е опция.Септември вземам отпуска и почвам вече сериозно Nerd

От Мунджаро няма да Ви става лошо, освен ако не си превишени дозата.

# 254
Няма да Ви става лошо, ако се храните, но и следите калориите, за да не надвишавате мин.базов прием на храна. Няма нищо страшно, знам, че изглежда отстрани "лесно", но май всеки го е страх преди започване.

Общи условия

Активация на акаунт