Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 104
  • 489
  •   6
Отговори
# 255
  • София
На мен първата седмица ми беше много зле. Просто кръвното ми падаше до такава степен, че апарата не го ловеше и не смеех да изляза от вкъщи. Бях на крачка да се откажа, но после нещата се регулираха.  Гади ми се от време на време, но съвсем поносимо.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 15:02 от CruellaDeVil

# 256
Супер темичка!
Дано да я направим по-активна.
Аз със страх започнах днес с първа доза от 2.5. За сега нямам странични ефекти, апетита намаля определено и ми се пие вода.

# 257
Какви витамини за коса приемате?

На мен ми предстои 3та доза от 2,5мг, за сега не усещам нищо. Нито ми става лошо, нито имам намаляване на апетита.

# 258
  • София
А имате ли промяна в килограмите?
Моята ендокриноложка ми каза да вдигна на 5мг, ако не сваля поне 2 кг за първия месец. Втори месец обаче задържам на 2.5, защото си свалям и ми поддтиска апетита.

# 259
Нямам промяна в кг.

# 260
  • София
Аз на ivy bear  бях взела , като че ли имаше ефект.

Millan колко кг си? Имаш ли ИР, Хашимото или спкя? Един приятел е около 200 и на 2.5 не усещаше нищо също... Предполагам на повече кг ниските дози не се усещат толкова, също попаднах в тикток на информация че при хора без ИР ефекта е наистина по-слаб

# 261
133 кг съм. Имам ИР.

# 262
  • София
предполагам на по-високите дози ще усетиш вече разликата в подтискането на апетита, аз още на 2.5 ги усещах но определено имаше огромна разлика с 5 мг. Също и калориите, въглехидратите са важни, пробвай да следиш какво колко ядеш. метформин допълнително пиеш ли?

# 263
Не, трябва ли?
Отдавна броя калории, но не мога да спра сладкото  и тестото. Напоследък ми е много трудно да намаля храната и си стоя на тези кг /+- няколко/ от доста време.

# 264
  • София
на тези с повечко кг обикновенно изписват и метформин и монджарото, търпение и дано след като минеш на 5мг вече да усетиш разликата, страхотно е да не ти се яде постоянно и особено да не мислиш за храна 24/7, мен тези дни ми се ядеше повечко, ама оказа се че просто е ПМС, почна да идва цикъла и явно това е причината

# 265
  • София
За 2 месеца -5 кг. Не са много, но аз не броя калории. Просто ям по-малко и гледам да огранича въглехидратите, макар че последните 2 седмици понякога ям сладолед Sad.
Аз лично не бих рискувала с ползване на писалката за повече от 4 седмици, каквито са инструкциите на производителя и на ЕМА. Независимо какво българските доктори “съветват”.
Имате ли някакви изменения в цикъла откакто приемате Мунджаро?
Аз от около 1г започнах да навлизам в менопауза (правих си куп хормонални изследвания, сочещи за това) и за последните 12 месеца преди Мунджаро имах 3 цикъла. Откакто започнах Мунджарото (10 прием днес), цикъла ми идва на 21 дни. Тамън бях свикнала и решила, че съм се отървала Simple Smile)

Здравейте. Аз също бях започнала да навлизам в менопауза, но откато ползвам Мунджаро цикълът ми се върна. Тъкмо да взема да свикна и хоп ...

# 266
  • София
Привет! На 42г почти, след 4г опити в инвитро процедури и продължаваме в борбата за собствена рожба.  Храна приемам 2 пъти на ден- обед и вечер. Сутрин само кафе чисто и вода. Вечер черен чай. В момента 168см височина, 123кг.😐 Ужас! По препоръка от инвитро специалисти и с прегледи от ендокринолог, вчера поставих първа доза мунджаро 2,5мг. До ноември трябва да сваля кг, за да имам що годе качествени яйцеклетки. Като преди трансфер на ембрион( самото забременяване- естествено или инвитро), трябва да са минали 2 месеца, за да се изчисти препарата. С хашимото и хипо. В момента тсх 1.27. Прием на почти всякакви добавки и витамини. Ноември ще се спре препарата, за да се започне отново стимулация за вадене на яйцеклетки. Така- първи симптоми: ходене по-често по малка нужда, пиене повече на вода, днес запек, замаяност. С включен хранителен режим- без тестяни,  брашняни, газирани, пакетирани, захарни изделия. С прием на глюкофаж 1000хп, който по мое настояване сменихме с метфогама 1000 2х1 на ден, тъй като преди години имах по-добри резултати от него. Прием и на пробиотик омнибиотик хетокс лайт. Въпрос към вас: Тези 30 клика от следващата писалка, която ще бъде 10мг как ги броите? Тази писалка ще стига ли за 4 седмици по 30 клика? Мерси за отговорите

Ако имате писалка от 10мг, то 30 клика са равни на доза - 5мг.,  но аз оставам с впечателние от написаното, че Вие сте на доза от 2,5 мг. Така ли е?
Иначе пак се връщам на писалката 10 мг. - ще стигне за 8 седмици, ако поставяте по 30 клика седмично.
В момента съм на доза 5 мг. с писалка от 10 мг.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 16:59 от Topalova

# 267
Привет, в темата прочетох само едно мнение за ретатрутид, но потребителката не ми отговори на лично, тъй като имах някои въпроси.

Някой друг пробвал ли е този препарат?

# 268
Днес чух за него. Казаха ми, че е от същия производител като Мунджаро. Оземпик е единичен пептиди, Мунджаро - двоен, а Ретатрутид - троен.
"Таргетира едновременно:
o GLP-1 рецепторите → намалява апетита и забавя стомашното изпразване
GIP рецепторите → повишава инсулиновата чувствителност
• Глюкагонови рецептори → засилва енергоразхода и окислението на мазнини". Повлиява много добре ИР и липидния профил. Липидния профил е един от показателите при липедем (който в България се бърка често с целулит).

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 02:22 от eur

# 269
Привет! На 42г почти, след 4г опити в инвитро процедури и продължаваме в борбата за собствена рожба.  Храна приемам 2 пъти на ден- обед и вечер. Сутрин само кафе чисто и вода. Вечер черен чай. В момента 168см височина, 123кг.😐 Ужас! По препоръка от инвитро специалисти и с прегледи от ендокринолог, вчера поставих първа доза мунджаро 2,5мг. До ноември трябва да сваля кг, за да имам що годе качествени яйцеклетки. Като преди трансфер на ембрион( самото забременяване- естествено или инвитро), трябва да са минали 2 месеца, за да се изчисти препарата. С хашимото и хипо. В момента тсх 1.27. Прием на почти всякакви добавки и витамини. Ноември ще се спре препарата, за да се започне отново стимулация за вадене на яйцеклетки. Така- първи симптоми: ходене по-често по малка нужда, пиене повече на вода, днес запек, замаяност. С включен хранителен режим- без тестяни,  брашняни, газирани, пакетирани, захарни изделия. С прием на глюкофаж 1000хп, който по мое настояване сменихме с метфогама 1000 2х1 на ден, тъй като преди години имах по-добри резултати от него. Прием и на пробиотик омнибиотик хетокс лайт. Въпрос към вас: Тези 30 клика от следващата писалка, която ще бъде 10мг как ги броите? Тази писалка ще стига ли за 4 седмици по 30 клика? Мерси за отговорите

Ако имате писалка от 10мг, то 30 клика са равни на доза - 5мг.,  но аз оставам с впечателние от написаното, че Вие сте на доза от 2,5 мг. Така ли е?
Иначе пак се връщам на писалката 10 мг. - ще стигне за 8 седмици, ако поставяте по 30 клика седмично.
В момента съм на доза 5 мг. с писалка от 10 мг.
Благодаря за отговора! Да, в момента съм втора седмица на 2,5мг -изписана за 4 седмици. След това дозата се увеличава на 30клика от 10мг за 4 седмици. След това на 1чка от 10мг пак за 4 седмици. Да Ви попитам, този остатък във всяка инжекция го хвърляте нали? Въпреки, че е в срок. Ще взема да пиша и на ендокринолога...За съжаление аз не съм мръднала за 1 седмица, килата са същите. В цикъл съм... От 2 седмици съм на режим без въглехидрати, газирано, захар. Потя се като ненормална, само да излеза и да започна някаква дейност. Апетитът малко ми е намалял, но храненията пак са ми 2 пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт