Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 39 185
  • 489
  •   3
Отговори
# 270
И аз да се отчета- два месеца и половина -7кг. и възстановен цикъл след навлизане в менопауза (това последното не ме радва кой знае колко Simple Smile ) След поставяне на седмичната доза първите два дни имам прилошаване, но вече взех да свиквам.
Друго обаче исках да питам. В края на месеца ще пътувам в чужбина и за да не разнасям писалката с мен се чудех дали мога да си изтегля с 1 ден прием. Дали ще се случи нещо фатално? Някой от вас правил ли го е? Вместо в понеделник искам да поставя дозата в неделя.
Също се чудех, ако в крайна сметка реша да я пренеса със самолет, дали биха ми направили проблем ако сложа писалката с малки охладители, които са до 100 мл. Някой пренасял ли е писалка в самолет?

# 271
  • София
Браво супер резултати eitam!

Според мен няма проблем с един ден да я изтеглиш. Гледах някакви си правят и сами два пъти седмично, в неделя 2.5 и в сряда още 2.5. не знам обаче как се държи инжекцията в самолет, преминаването секюрити и пр...

# 272
  • Glasgow
Аз съм толкова ядосана, досега се разправях с някаква служителка в онлайн аптеката, откъдето поръчвам. Поръчах преди няколко дни и обикновено идва на следващия или по следващият ден. Сега няколко дни и нищо, нито тракинг номер, а парите ми взети. Звъня- ама пратихте ли снимките ме пита тя. Какви снимки, всеки път като поръчам пращам, то иначе не те пуска системата да финализираш. Ами има ново изискване сега, трябва да държите хартия с написана днешна дата, да сме сигурни, че е реална и скорошна. А някой да ми се обади по телефона, да ми каже, били пратили мейл, който сигурно е заминал в спам пощата ми. Егати глупостите. Сега ще търся друга аптека...

# 273
  • София
Аз редовно си изтеглям дозата с 1 ден или си я бия с 1 ден закъснение, после си регулирам.

# 274
  • София
Привет! На 42г почти, след 4г опити в инвитро процедури и продължаваме в борбата за собствена рожба.  Храна приемам 2 пъти на ден- обед и вечер. Сутрин само кафе чисто и вода. Вечер черен чай. В момента 168см височина, 123кг.😐 Ужас! По препоръка от инвитро специалисти и с прегледи от ендокринолог, вчера поставих първа доза мунджаро 2,5мг. До ноември трябва да сваля кг, за да имам що годе качествени яйцеклетки. Като преди трансфер на ембрион( самото забременяване- естествено или инвитро), трябва да са минали 2 месеца, за да се изчисти препарата. С хашимото и хипо. В момента тсх 1.27. Прием на почти всякакви добавки и витамини. Ноември ще се спре препарата, за да се започне отново стимулация за вадене на яйцеклетки. Така- първи симптоми: ходене по-често по малка нужда, пиене повече на вода, днес запек, замаяност. С включен хранителен режим- без тестяни,  брашняни, газирани, пакетирани, захарни изделия. С прием на глюкофаж 1000хп, който по мое настояване сменихме с метфогама 1000 2х1 на ден, тъй като преди години имах по-добри резултати от него. Прием и на пробиотик омнибиотик хетокс лайт. Въпрос към вас: Тези 30 клика от следващата писалка, която ще бъде 10мг как ги броите? Тази писалка ще стига ли за 4 седмици по 30 клика? Мерси за отговорите

Ако имате писалка от 10мг, то 30 клика са равни на доза - 5мг.,  но аз оставам с впечателние от написаното, че Вие сте на доза от 2,5 мг. Така ли е?
Иначе пак се връщам на писалката 10 мг. - ще стигне за 8 седмици, ако поставяте по 30 клика седмично.
В момента съм на доза 5 мг. с писалка от 10 мг.
Благодаря за отговора! Да, в момента съм втора седмица на 2,5мг -изписана за 4 седмици. След това дозата се увеличава на 30клика от 10мг за 4 седмици. След това на 1чка от 10мг пак за 4 седмици. Да Ви попитам, този остатък във всяка инжекция го хвърляте нали? Въпреки, че е в срок. Ще взема да пиша и на ендокринолога...За съжаление аз не съм мръднала за 1 седмица, килата са същите. В цикъл съм... От 2 седмици съм на режим без въглехидрати, газирано, захар. Потя се като ненормална, само да излеза и да започна някаква дейност. Апетитът малко ми е намалял, но храненията пак са ми 2 пъти на ден.

Така наречената "златна доза" си я използвах и аз след като се консултирах с еднокриноложката ми.
Не губете никаква надежда с килограмите. В началото и при мен беше трудно да се каже дали свалям или не. Чувствах се така сякаш не помръдвам и то за около 3-4 седмици.
След това обаче започнаха да ми стават все по-свободни дрехите и видимо се забелязваше, че съм свалила.
Лошото е, че не мога да кажа колко съм свалила от началото, но едно 5-7 кг. за около 11 седмици са сигурни.

# 275
Аз редовно си изтеглям дозата с 1 ден или си я бия с 1 ден закъснение, после си регулирам.

Какво имаш предвид под регулираш я? Продължаваш в същия ден на следващата седмица или как?

# 276
  • София
След това си продължавам в обичайния ден. Аз си я бия в събота, но често ми се налага за сменя деня с петък или неделя. После си се връщам пак към съботното боцкане

# 277
Здравейте, аз съм втори месец на Мунджаро 5мг - следващата седмица ще си поставя втора златна доза. Преди това бях на Оземпим 1мг 4 месеца. Свалих около 20 кг(аз имам много, започнах от 100кг) и след два месеца на Мунджаро почти не свалям. Понякога ми се хапва доста, понякога не. Ходя на йога два пъти в седмицата и като цяло се чувствам добре. Има ли някой, който приема 7.5 или 10мг? Чудя се дали да поискам увеличение на дозата. Днес моя ендо е изписала на колежка Вегови и не знам дали и това да не пробвам. Благодаря.

# 278
  • София
То по принцип всеки месец се вдига дозата по 2.5 мг, т.е вие трябва да сте на 7.5 от тази седмица. Някои обаче свалят и на по-ниски дози и за това задържат на 2.5 или 5 по-дълго време. Аз на 5 не мога залък да сложа в устата за това минах отново на 2.5, ама на 5 свалих много

# 279
  • София
Вегови и Оземпик са едно и също.

# 280
  • София
Мда, разликата им е в дозата, по-принцип Монджарото е по-ефективно че е с +1 съставка

# 281
Моята ЕК ми каза, че ако се налага може да се сложи 1 ден по-рано, но не повече! А за по-късно няма проблем.

# 282
Мда, разликата им е в дозата, по-принцип Монджарото е по-ефективно че е с +1 съставка
Ами не ми се отразява по-ефективно или поне в моя случай.

# 283
С Мунджаро имате ли безсъние?
Нещо сън не ме лови до късно, а съм изморена. Дали на това се дължи се чудя.

# 284
Здравейте!Изписван ли е на някого Мунджаро след посещение на ендокринолог по допълнителна здравна осигуровка и поема ли се някаква част от сумата?Колеги се възползваха и дори операции си правиха покрити изцяло от застрахователното дружество,но за такъв медикамент....Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт