Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 37 271
  • 451
  •   4
Отговори
  • пловдив
Здравейте,
Интересувам се от Mounjaro (Тирзепатид) – медикамент, който се използва за контрол на кръвната захар, но напоследък се споменава и като средство за отслабване. Виждам, че има доста мнения за него в чужди форуми, но бих искала да чуя мнения от хора в България, които вече го използват.
   •   Какви са вашите впечатления?
   •   Има ли странични ефекти?
   •   Колко килограма свалихте и за колко време?
   •   Какви са препоръките на лекарите ви?
   •   Лесно ли се намира в България?

Ще се радвам да обменим опит и мнения!

# 1
Мунжаро е одобрен само за лечение на захарен диабет тип 2 така че отслабването не е гарантирано. За съжаление проблемите са същите като с Оземпик и тази лудост в щатите продължава с пълна сила- доста хора се обзаведоха с всякакви стомашни проблеми , често решаващи се само оперативно.

# 2
Наскоро ми го изписаха като средство за нормализиране на кръвната захар и свалане на килограми, тъй като имам доста излишни. Страничните ефекти са индивидуални и варират, след първата доза нищо не усетих, при втората имах леко гадене, но не е кой знае какво. Обиколих няколко аптеки докато го намеря, но не е чак невъзможно. За момента резултата е -3кг за 10 дни, като не очаквам да се задържи темпото на сваляне, но съм и на хранителен режим като допълнение, като преди това само с режим съм сваляла не повече от 1кг за 10 дни.
Говори с ендокринолога ти дали е подходящ за теб, тъй като всеки организъм е различен.

# 3
То както е и ново, малък е шансът ей така да влезеш в аптека и да го имат налично, по-добре си предвиждай от малко по-рано да ти го поръчват, поне на този етап.
Със сигурност не са още много пациентите на него, а пък хем е скъпо, хем предполагам че и то стои в хладилник и няма кой да го зареди и да се надява че ще влезе пациент да му го купи.

# 4
Зависи и коя версия ти изписват. Аз съм на 2.5мг. и буквално взех последното от аптеката. За сметка на това от 5мг имаха доста бройки, явно по-рядко го дават лекарите. Добре е още преди да сложиш последната доза да потърсиш нова писалка, в случай че няма да могат поне да ти я поръчат. Опитай първо с големите аптеки и като верига и като големина на самата аптека, по-голям е шанса да имат и други неща, които изискват съхранение в хладилник, съответно може да имат и Мунджаро.

# 5
Не знам има ли аптека коята да няма хладилник за медикаментите, те са страшно много и най-различни неща които са термолабилни. Просто такъв препарат са една затворена сума пари докато не се купи, съответно няма всяка аптека да го държи в наличност и чакащ евентуално някой да потърси точно това. Когато е да го поръчат за някого, обикновено не отказват, просто се говори с тях примерно няколко дни по-рано от датата за вземане.

# 6
Не знам има ли аптека коята да няма хладилник за медикаментите, те са страшно много и най-различни неща които са термолабилни. Просто такъв препарат са една затворена сума пари докато не се купи, съответно няма всяка аптека да го държи в наличност и чакащ евентуално някой да потърси точно това. Когато е да го поръчат за някого, обикновено не отказват, просто се говори с тях примерно няколко дни по-рано от датата за вземане.
Aa , ако аптеката работи за реекспорта хич не е затворена сума, едно обаждане и се осребрява на момента.

# 7
Вероятно е така, радвам се че точно с това не съм запозната.
Спомням си Оземпик като навлезе, отначало никоя аптека не държеше в наличност май, пак така се поръчваше когато има за кого,че не беше особено често предписван. Като всеки друг нов медикамент дето не е и евтин освен това. А е рано да има чак редовни пациенти на него дето ходят всеки месец от една и съща аптека за точно това, така че по-добре да помолят да им го заявят някъде отколкото да обикалят, поне аз това бих направила ако ми трябваше.

# 8
Здравейте, днес си сложих първата доза Mounjaro 2.5mg. Искам да попитам дали някои също си я слага и дали е имал странични ефекти?
P.S Изписана ми е от ендокринолог.

# 9
  • пловдив
Аз утре имам час при доктор в Пловдив, който инжектира мунджаро…
Предполагам утре ще е първия ми път Simple Smile
Вие как сте, имате ли странични ефекти 2.5 мг ли е най ниската доза?

# 10
Да 2.5 mg e най-ниската доза. За 12 часа от както си поставих инжекцията имам леко гадене.

# 11
  • пловдив
Пожелавам ти много свалени килограми без странични ефекти Simple Smile утре ще се включа да споделя

# 12
Здравейте,днес ендокринологът ми изписа mounjaro 2,5мг.Интересно ми е някой ,който го използва да сподели мнение.Има ли странични ефекти! Намаля ли чувството за глад? Честно казано малко ме е страх да го започна...

# 13
Здравейте,днес ендокринологът ми изписа mounjaro 2,5мг.Интересно ми е някой ,който го използва да сподели мнение.Има ли странични ефекти! Намаля ли чувството за глад? Честно казано малко ме е страх да го започна...
Има показания за намаляване на теглото, поради потискане на апетита и намаляване на преминаването на прости захари през червата. Но само с него не става  трябва повишена физическа активно и ниско калорична диета.  Преди всичко трябва да внимавате за остра болка в горната част на стомаха, особено съпроводена с повръща или признаци на ниска кръвна захар.

# 14
Азбях на оземпик половин година и отслабнах 10 кг. Наложи се да го спра, три месеца запазвах килограмите, но започнах да качвам, а и имам още много за сваляне. Но лечението ми е изписано от ендокринолог поради преддиабетно състояние.
Оземпик бях започнала с 0.25 един месец и след това 0.50. Първият път ми беше много лошо, след това вече по- леко но пак винаги първият ден е гаден.
Сега ендокриноложката ми изписа Мунджаро 2.5 . Разбрах, че това е най- ниската доза.
Сравнено с дозата на Оземпик е десет пъти по- голяма, но нямам представа същото ли важи и за концентрацията.
Страх ме е как ще го понеса. Ако има някой със сложена първа доза моля за отзив.
А ако има и някой, който е бил като мен на Оземпик моля да сравни
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт