Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 089
  • 596
  •   4
Отговори
# 570
Д-р Величко Камбуров
Здравейте!
Прегледах темата, но не намерих мнения за ендокринолози, които са отворени към терапия с Мунждаро при затлъстяване.
Ще съм благодарна на препоръки! Simple Smile

# 571
Здравейте!
Как върви при вас?
Аз вървя към "изход" от медикамента.
Постигнах горе-долу целта си.
Стратегията в момента е вместо на 7 дни, да имам шот на 10 дни.

Притеснява ме, че най-вероятно съм свалила и доста мускулна маса.
Вие тренирате ли и, ако да как - повече тежести?

# 572
При мен върви много бавно, но съм преди МЦ и се надявам до 10 дни да тръгна надолу. Два месеца и половина 8 кг. Но обиколките намаляват със см два. По 3.75 си слагам вече, но мисля да мина на 5, защото се закучиха нещата яко. Внимавам какво ям. Тренирам домашно с ластици, гири и дискове. Мускулна маса нямам наблюдения да съм свалила,  но аз държа протеина по 160 180 г на ден при тегло 86 кг. Изминавам по около 8 км на ден, което са 10 к крачки горе долу.
Ако те притеснява загубата на Мускулна маса - тежести.

Здравейте!
Как върви при вас?
Аз вървя към "изход" от медикамента.
Постигнах горе-долу целта си.
Стратегията в момента е вместо на 7 дни, да имам шот на 10 дни.

Притеснява ме, че най-вероятно съм свалила и доста мускулна маса.
Вие тренирате ли и, ако да как - повече тежести?

# 573
Привет! Включвам се за отчет, днес отбелязвам -10 кг, откакто започнах терапията. Доволна съм, но остават още 40 😄. Отне ми месец и половина, с 5 дози от 2.5 мг и 2 дози от 5 мг засега. Когато вдигнах дозата не усетих никаква разлика честно казано, чудя се дали да си карам на 5 мг. или да следвам предписанието на ендокринолога и да вдигна следващия месец на 7.5 мг. Реално свалям стабилно около 1-1.4 кг седмично, като досега тренировки нямах, само ходене. Прегрешавам от време на време, food noise си е там.

От тази седмица реших да започна и тренировки, като се насочих към EMS (Xbody). Била съм два пъти и съм доста доволна, ще видим как ще продължи, надявам се да помогнат със стягането и запазване на мускулната маса.

С храненето съм пред дилема. Досега спазвах Зоната и съм се хранила с около 1000 кл на ден. Обмислям обаче да вдигна протеина и да не спазвам фанатично грамажите, а да следя да съм в калориен дефицит с прием от около 1200 калории.

# 574
Да се включа и аз, прогреса при мен намаля (застой от 2 седмици), но бях в Италия за няколко дни Blush и... като в общи линии не съм прекалявала с нищо, а и компесирахме с движение, другото на което го отдавам е предстоящият период. В понеделник съм на контролен преглед и наистина се надявам да не ми изписва повече лекарството, макар да ми остават още 10кг. (до тук съм -20кг.), но имам и още 2 дози със Златната от 10мг.инжекция.
Честно казано ми е притеснено от времето след спирането и дали няма да е добре от друга страна да има такава, която да слагам през по-дълъг период, за да има адапция...Thinking

# 575
За 2 месеца съм около 6 кг.надолу.Вече не ми се повръща.Поставям доза 5 всяка седмица. Дупе и крака са ми слаби ,но този корем...сякаш не мърда .Лицето ми също стои така .Имам чувството ,че само от кръста надолу слабея Joy

# 576
Здравейте и от мен! От вчера съм на мунджаро. Имам опит със саксенда, която спрях през пролетта. С нея, както и с мунджаро целта е сваляне на килограми. С нея свалих от 84 на 77 кг. Задържах ги до август и изведнъж нещо се случи, отвори ми се неконтролируем апетит и за 3 месеца качих 10 кг 🙄 Буквално не мога да спра да ям, под стрес съм и вероятно е това. Отговорностите и напрежението ми дойдоха в повече. Косата започна да ми капе, килограмите нагоре, липса на движение...Ходя на фитнес два пъти в седмицата, но нямам движение през деня, работя на бюро.
Та от вчера съм на 2,5 мунджаро. Чувството ми е познато. Липса на апетит, гадене, много ми беше студено цял ден, а вечерта все едно спах върху огън. Всичко ми гореше-стъпала, лице, ръце, крака...не се спеше от жега и ми беше доста лошо. На 43 г и стартирам от 88 кг, надявам се на бързи резултати, защото последните ми 10 кг са качени за 3 месеца и лесно свалям до 78 кг, после е трудното. С хашимото съм, което също пречи. Липазата ми е леко над нормата и с докторката ще следим всеки месец показателите, ако се вдига ще трябва да спра мунджарото. Не знам дали знаете, липаза и амилаза са показатели за панкреас и ако се покачват, мунджарото трябва да се спре, то може да  увреди панкреаса. Стана дълго спирам засега.

# 577
  • София
Преди 2 дни купих 5 мг на нова цена - 534 лв ( предишните 2 ги взимах на 504)

# 578
  • Glasgow
Аз 5мг взимам на £190, което е към 420лв мисля.
Имам някакъв имагинерен план да взема последна 5мг писалка и до празниците да приключа, но ще видим, иска ми се нормални празници, коледно парти с колегите, не да ми става лошо от всичко. И след Нова година - спорт 🙈(това вече е съвсем в сферата на фантазиите). При мен липсата на движение е основен фактор.Градски транспорт около 1.5 часа на ден- седнала, 8 часа на работа - седнала.

# 579
Здравейте момичета и момчета,

Днес ще стартирам с мунджаро. 2023 бях за 10м на оземпик, заради ИР и много висок инсулин и никакви хранителни режими и движение не водеха до намаляте на теглото и нивото на инсулина. Доста тежко свикнах на него. Имах ужасни серни уригвания, от миризмата едвам се сдържах да не повърна. За 10м свалих 17кг, което не е никак много, но все пак нещо. Ноември 2023 го спрях, защото трябваше да стартираме инвитро процедура. Октомври 2024 въпреки инвитро процедурите ми изписаха саксенда, защото въпреки глюкофаж поддръжам висок инсулин, които влошава качеството на яйцеклетките. Началото на тази година с калориен дефицит свалих 15кг, но през последните 3м качих 6кг, през цялото време правя инвитро процедури, 10 на брой до сега. Тъй като качих кг и Саксенда не ми подтиска така апетита както в началото а и излязоха последните проучвания за ползването на оземпик по време на бременност, ендото реши да мина на оземпик. От 1 седмица точно успях да стигна 1мг, но пак с тези сярни оригвания беше ужасно положението. Освен това първите 2 седмици имах жестока диария, като ядях само сухари буквално. Тогава ми спряха глюкофажа. А не мога да кажа че имам кой знае какъв ефект, кг не съм свалила и инсулина си е висок. Тъй като сега се очертават 2-3 месеца пауза от инвитрото искат да мина на мунджаро за това време. Много ме е страх от страничните реакции. Най-вече серни уригвания и повръщане, диария.
Има ли някой, който като мен е минал през всички тези медикаменти и имал същите странични реакции? Някой пробвал ли е различни часове за поставянето на инжекцията. За себе си съм открила, че ако я поставя късно вечерта страничните ефекти поне ме хващат през деня и мога поне да се наспя. Стартирам тази вечер с 2,5 дано нямам такива тежки странични реакции. Колебая се дали превантивно да не взема еманера. С нея насвикването ми със саксендата беше много по лесна, но с оземпика не ми помогна толкова много. Какво ще ме посъветвате?

# 580
Аз 5мг взимам на £190, което е към 420лв мисля.
Имам някакъв имагинерен план да взема последна 5мг писалка и до празниците да приключа, но ще видим, иска ми се нормални празници, коледно парти с колегите, не да ми става лошо от всичко. И след Нова година - спорт 🙈(това вече е съвсем в сферата на фантазиите). При мен липсата на движение е основен фактор.Градски транспорт около 1.5 часа на ден- седнала, 8 часа на работа - седнала.
Моят план беше същият, но уви, няма да стане точно така. Тази седмица бях на контролен преглед и лекарката иска да мина на 2.5мг., като каза, че това е базова и не се знае дали ще мога да свалям килограми с нея. Хич не ми хареса, но четох, че е нужна плавна адаптация за спирането на препрата и заместване, за да няма Йойо ефект. За да стигна нормалните граници не трябва да сваля още 9кг., а още 13 и ще съм с нормален ИТМ. Обмислям след НГ да започна някъде в зала някакво групово занимание, за да премина към активност по-голяма, защото и аз съм по същият начин ГТ, 8 часа на работа на стол, ГТ и вкъщи. 
За слагането на доза, лекарката ми каза, че се слага сутрин. При този препрат незнам дали има диария, но запек със сигурност.

# 581
Моята схема беше: 5 седмици на 2.5, 10 седмици на 5 и сега съм през 10 дни на 2.5.
На мен пък ми каза, че и на 2.5 ще продължа да свалям. Поне, ако не свалям, да ги задържам (каквато е и основната идея).

Тук вече опира и до изградените навици.
Едва ли ще се хвърлите на вредни храни, при положение, че знаете къде ще ви отведат.
Споделих на моя ендо за притесненията ми дали няма да върна кг и тя ми каза следното - всичко е в главата, като видиш, че качваш 2-3кг ще се усетиш и ще коригираш храненето и активността.
Много е важно да си правим саморефлексия, да се самонаблюдаваме какво ядем и да го правим осъзнато, а не емоционално.

# 582
Привет на всички, как вървят нещата при вас? Падна още един кг вече съм 85. Утре правя точно 3 месеца и общо свалените са 9 кг. 1ви месец 5 кг, 2ри 2.5 кг, трети 1.5 кг.
Напоследък много бавно ми се случват нещата. Явно имам и периоди на задържане. Тренирам 2 3 пъти седмично с ластици и гири в нас. Мускулна треска след всяка тренировка, което преди не ми се е случвало, но след няколко месечна пауза е така.
Следя храната. Минах на 5 мг, но го слагам 2 пъти седмично, микродозиране. Определено има разлика в потискането на апетита. Приемам около 1450 калории седмично. Не смея да ги сваля много, за да не свикне тялото с този нисък прием. Установих със сигурност, че червените сърбящи петна на мястото на поставянето са от прекалено бързото инжектиране на препарата.
Някой знае ли какво стана с групите във фейса?

# 583
Здравейте момичета и момчета,

Днес ще стартирам с мунджаро. 2023 бях за 10м на оземпик, заради ИР и много висок инсулин и никакви хранителни режими и движение не водеха до намаляте на теглото и нивото на инсулина. Доста тежко свикнах на него. Имах ужасни серни уригвания, от миризмата едвам се сдържах да не повърна. За 10м свалих 17кг, което не е никак много, но все пак нещо. Ноември 2023 го спрях, защото трябваше да стартираме инвитро процедура. Октомври 2024 въпреки инвитро процедурите ми изписаха саксенда, защото въпреки глюкофаж поддръжам висок инсулин, които влошава качеството на яйцеклетките. Началото на тази година с калориен дефицит свалих 15кг, но през последните 3м качих 6кг, през цялото време правя инвитро процедури, 10 на брой до сега. Тъй като качих кг и Саксенда не ми подтиска така апетита както в началото а и излязоха последните проучвания за ползването на оземпик по време на бременност, ендото реши да мина на оземпик. От 1 седмица точно успях да стигна 1мг, но пак с тези сярни оригвания беше ужасно положението. Освен това първите 2 седмици имах жестока диария, като ядях само сухари буквално. Тогава ми спряха глюкофажа. А не мога да кажа че имам кой знае какъв ефект, кг не съм свалила и инсулина си е висок. Тъй като сега се очертават 2-3 месеца пауза от инвитрото искат да мина на мунджаро за това време. Много ме е страх от страничните реакции. Най-вече серни уригвания и повръщане, диария.
Има ли някой, който като мен е минал през всички тези медикаменти и имал същите странични реакции? Някой пробвал ли е различни часове за поставянето на инжекцията. За себе си съм открила, че ако я поставя късно вечерта страничните ефекти поне ме хващат през деня и мога поне да се наспя. Стартирам тази вечер с 2,5 дано нямам такива тежки странични реакции. Колебая се дали превантивно да не взема еманера. С нея насвикването ми със саксендата беше много по лесна, но с оземпика не ми помогна толкова много. Какво ще ме посъветвате?

Привет, как си? При тези оригвания би трябвало да помогне талцид или подобно. Мен той ме успокоява.

# 584
Привет на всички, как вървят нещата при вас? Падна още един кг вече съм 85. Утре правя точно 3 месеца и общо свалените са 9 кг. 1ви месец 5 кг, 2ри 2.5 кг, трети 1.5 кг.
Напоследък много бавно ми се случват нещата. Явно имам и периоди на задържане. Тренирам 2 3 пъти седмично с ластици и гири в нас. Мускулна треска след всяка тренировка, което преди не ми се е случвало, но след няколко месечна пауза е така.
Следя храната. Минах на 5 мг, но го слагам 2 пъти седмично, микродозиране. Определено има разлика в потискането на апетита. Приемам около 1450 калории седмично. Не смея да ги сваля много, за да не свикне тялото с този нисък прием. Установих със сигурност, че червените сърбящи петна на мястото на поставянето са от прекалено бързото инжектиране на препарата.
Някой знае ли какво стана с групите във фейса?
Да не би да е грешка, но 1450калории на седмица са изключително малко. И в случай, че се приемат толкова, то затова отслабването е малко. На мен като наближа няколко дни 3-4 на калории от 1000 на ден, започва да ме предупреждава, че ще забавя метаболизма, най-малкото, че е и вредно.

Общи условия

Активация на акаунт