Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 089
  • 596
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,преди време попитах за мнение за Wegovy, но никой не бе го използвал! Тъй като няма отворена тема, ще пиша тук ! Днес ми бе първата доза, изпитвам съвсем лек дискомфорт!
Здравейте, използвате ли все още Wegovy? Има ли ефект, как се чувствате? Благодаря!
Здравейте, да на Wegovy съм вече 5м, имам свалени около 10кг,сега на най високата доза се чувствам добре, нямам кой знае какви странични ефекти, но ми се струва, че спря да ми убива апетита! Мисля скоро да посетя моята Д-р да видя какво ще каже тя! На по ниските дози имах по големи разултати!

Гледам, че има доста в подобно положение, включително и аз - свалях по 1кг първите 2 месеца плътно (независимо от дозата). Вчера направих 3 пълни месеца на препарата. Последния от тях, нещата доста се забавиха (има няма свалени още 1-2кг).
Споделих на моето ендо. Тя ми обясни, че е нормално да има плато. Едва ли не, че тялото трябва да свикне с тези кг, преди да сваля още.
И вижте и храненето как е - аз се усещам, че хапвам повечко, може би това е причината за бавно сваляне.

# 556
Привет, нямам с какво да се похваля. От 2 седмици боря 86 и варират от 86 до 87, но искам да споделя нещо. В една лаборатория ме изкараха с инсулин над 30 и ендото ми изписа глюкофаж. Направих отново в бодимед изследване и инсулина беше 5 и нещо. Между двете изследвания пиех глюкофажа и все едно блокираше действието на мунджаро. Даже бях стигнала 88 кг. Откакто пуснах вторите изследвания и го спрях отново ми повлия положително на потискането на апетита. Кантара отново леко тръгна надолу.

# 557
Здравейте,преди време попитах за мнение за Wegovy, но никой не бе го използвал! Тъй като няма отворена тема, ще пиша тук ! Днес ми бе първата доза, изпитвам съвсем лек дискомфорт!
Здравейте, използвате ли все още Wegovy? Има ли ефект, как се чувствате? Благодаря!
Здравейте, да на Wegovy съм вече 5м, имам свалени около 10кг,сега на най високата доза се чувствам добре, нямам кой знае какви странични ефекти, но ми се струва, че спря да ми убива апетита! Мисля скоро да посетя моята Д-р да видя какво ще каже тя! На по ниските дози имах по големи разултати!
Благодаря за отговора! Аз също започвам от утре. Надявам се да постигна добри резултати, като Вас. Бихте ли споделили от колко кг. започнахте приема му? Аз започвам със завидните 90 и искрено се надявам да успея да загубя една солидна част от тях. 🤗

# 558
Здравейте,

Живея в САЩ и вземам Моунджаро 15мг (с месечна рецепта), но догодина ще съм в България за 3 месеца и се чудех дали има възможност за свободно закупуване на Моунджаро от аптека в България? Или е само с рецепта?

Ще съм много благодарна, ако някой има опит и сподели.

# 559
Само с рецепта и то електронна която се издава от лекар.

# 560
  • София
дам, само с рецепта, но отидете просто на частно на ендокринолог и ще ви пусне

# 561
Единствено и само с рецепта и то в България няма 15мг, най-високото е 10мг.

# 562
Така, след 3 месеца на 5мг свалих 10 килограма. Сега съм на 10мг за следващите 6м, да видим.

Странични ефекти - зависи от храната или незнам - диария тук таме, друг път запек, или стомашно неразположение - но за 3те месеца да ми се е случило 3-4 пъти за по 1-2 дни.
Как така ви дозираха първо на 5мг и после да скочите на 10мг?

Аз съм мъж и тежах сигрно колкото половината участнички в темата заедно Simple Smile

Понеже е минало още време, колко свалихте до момента? На 10мг не се ли сваля по-бързо?
5кг за 2 месеца на 10мг, за сега.

# 563
  • Glasgow
Аз честно казано се чудя дали да продължавам. Отслабва се, да, но не е нещо невиждано при мен, един размер свалих и исках още един, за да съм във формата от предпандемично време. Отразява ми се страшно на социалния живот, едно че заведенията бяха част от него, а сега буквално ми става лошо, друго че ми е все едно такова изморено и утрепано. Имах няколко неочаквани почивни дни, преди и 2 свободни дни да имах хуквах нанякъде, сега като някаква мечка хибернирам, да, нямам апетит за храна, но и сили нямам Grinning
Тези, които спряхте как направихте прехода или рязко стана?

# 564
  • София
Аз през седмица слагам по 2.5

# 565
Здравейте!
Прегледах темата, но не намерих мнения за ендокринолози, които са отворени към терапия с Мунждаро при затлъстяване.
Ще съм благодарна на препоръки! Simple Smile

# 566
  • София
За кой град? Те повечето са, предполагам са на някакъв процент от фармацевтичните Simple Smile

# 567
Ох, мислех, че съм написала, но явно някъде другаде ми е главата.
За гр. София Simple Smile

# 568
Д-р Ивайло Богомилов.

# 569
  • София
Д-р Ивета Недева ми изписа на мен и на други, ама след изследвания и преглед

Общи условия

Активация на акаунт