Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 52 164
  • 596
  •   1
Отговори
# 540
Аз прочетох някъде, че наистина в горната част на корема има по-голям ефект и последните два пъти поставям там.

Днес ми беше денят за златната доза. Докато събирах смелост за иглата от спринцовката, реших да пробвам да превъртя писалката. Някъде на първия оборот запъна, натиснах я малко повече (без нищо да разглобявам, без клещи) и тя взе, че се завъртя докрай. Сложих инсулинова игличка, пробвах дали излиза нещо и като видях, че става, си я поставих без никакъв проблем по стандартния начин. Не знам късмет ли съм изкарала с тази конкретна писалка, защото в групите чета, че ги разглобяват, пък с клечка бутат нещо си, с клещи хващат и въртят. При мен стана изключително лесно. 😅

Иначе като резултат, продължавам бавно, но славно. Ще се претегля пак на 31.10, но засега от 01.10 килограмите надолу са 7. Въпреки това мисля все пак да вдигна дозата сега на 5 мг, както ми е назначена. Тази седмица си усещах глад, мисля си за храна отново. Мина ми през главата още вчера да си я сложа. Дори последните дни ям доста неразумно и като количество и като вид храна, но го отдавам на това, че имам лични проблеми и повече стрес и ми избива на емоционално хранене. Благоприятното на прегрешенията е, че поне при мен раздвижват перисталтиката и така да се каже се “отпушвам”. 😅

# 541
Здравейте, бих искала да попитам дали има дами, които са минали от Оземпик на Мунджаро? И имало ли е някакви проблеми?

# 542
  • София
Не съм имала проблеми.

# 543
Не съм имала проблеми.
А когато преминахте ,на каква доза започнахте и веднага ли усетихте раздвижване с килограмите ?

# 544
  • София
Не съм имала проблеми.
А когато преминахте ,на каква доза започнахте и веднага ли усетихте раздвижване с килограмите ?

Почнах на 2,5 мг 5 седмици, но реално почнах да свалям на 5 мг. Аз свалям много бавно, сега съм на 7,5 мг.

# 545
Не съм имала проблеми.

Почнах на 2,5 мг 5 седмици, но реално почнах да свалям на 5 мг. Аз свалям много бавно, сега съм на 7,5 мг.
А може ли да споделите от както минахте на 5 мг и започнахте да сваляте за какъв период и колко кг успяхте да свалите … има ли при Вас съществена разлика при свалянето на кг с Оземпик и сега с Мунджаро за един и същи период ?

# 546
  • София
На Оземпик не свалях, дори резултатите на инсулин и КЗ ми се влошаваха. На Мунджаро съм от 6 месеца, свалени много трудно около 10 кг. Подобрени значително показатели на инсулин и КЗ.

# 547
Малко глупав въпрос предвид това че Ви чета от известно време. И аз съм на Оземпик но обмислям преминаване към Мунджаро ,тъй като ефекта много се забави да де кажа,че почти изчезва. Ако си купя писалка от 10мг и я ползвам 2месеца за дози по 5мг. Според ендокринолога няма проблем тъй като това ми го предложи той,но мен малко ме тревожи срока на годност на самото лекарство.

# 548
  • София
Мен това не ме тревожи, но не бих почнала от 5 мг директно. Аз почнах с 2.5 и писалка от 5 мг.

# 549
Мен това не ме тревожи, но не бих почнала от 5 мг директно. Аз почнах с 2.5 и писалка от 5 мг.
А действително, колко време след отваряне на писалката за първи път може да се ползва и да е наистина безопасно.

# 550
А действително, колко време след отваряне на писалката за първи път може да се ползва и да е наистина безопасно.
Моята писалка от 10мг. съм я отворила преди 3-4 седмици и има за още 4-5 дозички, като я държа в хладилника. Е в началото го мислих много, сега не толкова, в крайна сметка е на студено.

# 551
Здравейте,преди време попитах за мнение за Wegovy, но никой не бе го използвал! Тъй като няма отворена тема, ще пиша тук ! Днес ми бе първата доза, изпитвам съвсем лек дискомфорт!
Здравейте, използвате ли все още Wegovy? Има ли ефект, как се чувствате? Благодаря!

# 552
Така, след 3 месеца на 5мг свалих 10 килограма. Сега съм на 10мг за следващите 6м, да видим.

Странични ефекти - зависи от храната или незнам - диария тук таме, друг път запек, или стомашно неразположение - но за 3те месеца да ми се е случило 3-4 пъти за по 1-2 дни.
Как така ви дозираха първо на 5мг и после да скочите на 10мг?

Аз съм мъж и тежах сигрно колкото половината участнички в темата заедно Simple Smile

# 553
Така, след 3 месеца на 5мг свалих 10 килограма. Сега съм на 10мг за следващите 6м, да видим.

Странични ефекти - зависи от храната или незнам - диария тук таме, друг път запек, или стомашно неразположение - но за 3те месеца да ми се е случило 3-4 пъти за по 1-2 дни.
Как така ви дозираха първо на 5мг и после да скочите на 10мг?

Аз съм мъж и тежах сигрно колкото половината участнички в темата заедно Simple Smile

Понеже е минало още време, колко свалихте до момента? На 10мг не се ли сваля по-бързо?

# 554
Здравейте,преди време попитах за мнение за Wegovy, но никой не бе го използвал! Тъй като няма отворена тема, ще пиша тук ! Днес ми бе първата доза, изпитвам съвсем лек дискомфорт!
Здравейте, използвате ли все още Wegovy? Има ли ефект, как се чувствате? Благодаря!
Здравейте, да на Wegovy съм вече 5м, имам свалени около 10кг,сега на най високата доза се чувствам добре, нямам кой знае какви странични ефекти, но ми се струва, че спря да ми убива апетита! Мисля скоро да посетя моята Д-р да видя какво ще каже тя! На по ниските дози имах по големи разултати!

Общи условия

Активация на акаунт