Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 67 985
  • 741
  •   10
Отговори
# 690
И така както е тръгнал разговора да попитам и аз по запознатите от Вас. По повод съвета към горния коментар. Както вече споменах съм на доза 5мг но имах глупостта да си купя наведнъж всички изписани ми писалки по 5мг т.е общо 3 с тази която ползвам . И ако сега ми вдигнат дозата. Точно това си мислех мога ли да правя две убождания едно след друго,т.е от едната писалка слагам пълна доза 5мг а от другата дозирам 2,5мг за да направя общо 7,5 мг ,тъй като определено не ми се изхвърлят писалки. И ако може по този начин , бихте ли ме ориентирали колко клика са 2,5 мг от писалка 5мг? Благодаря Ви много момичета и момчета ,че споделяте опит .

# 691
  • София
30 клика е половината доза от коя да е писалка. То че можеш да ползваш писалките за увеличение на дозата, може, дори е желателно, как ще се хвърлят, но излиза доста по-скъпо от и без това скъпите лекарства.

# 692
Съгласна съм ,но нямам друг вариант ако ми вдигнат дозата означава две писалки по 5мг да ми увиснат,купени без да мога да използвам ,а по мои сметки(ако не са криви) ако ги използвам двете едновременно едната за стандартна доза от 5мг ,а втората за второто убождане дозирано на 2,5 след 4 седмици едната писалки от 5мг ще е свършила ,а от втората ще ми е останало количество от 10мг ,което мога да дозирам и да сложа директно 7,5мг,естествено пак с две поредни убождания,нещо такова … (не броя т.нар. Златни дози ) малко сложно си обясних фантастиките,но определено не ми се хвърлят писалки,а нямам на кой да ги продам. 🍀благодаря за ориентира при дозирането.  
30 клика е половината доза от коя да е писалка. То че можеш да ползваш писалките за увеличение на дозата, може, дори е желателно, как ще се хвърлят, но излиза доста по-скъпо от и без това скъпите лекарства.

# 693
  • София
Няма да ползвате двете едновременно.
Сега си карате от  0 до 1 - 60 клика 5 мг
Ако ви я вдигнат,( което е малко вероятно, ако ендокринологът е читав),  ще слагате 60 клика от 0 до 1 + още 30 клика  веднъж на седмица, което ще е 7,5 мг. За следващата седмица останалите 30 клика+ още 1 цяло въртене от 0 до 1 - 60 клика.

# 694
Бонбон, след като така са изписани от ендокринолог, защо след 2 месеца ще сменя терапията, при положение, че така я е изписал...това ще е малко тъпо, от гледна точка на това, колко е скъпо това лечение....На последния преглед искаше първо да ми изписва 7.5мг, при положение, че съм свалила вече 22кг., остават още 10кг., но на фона, че вече 6 месеца съм на лечение....накрая стигна до 2.5мг. поддържаща доза за 2 месеца, в края на този ще говорим, може би на фона на изминалите празнични дни и слабата ефективност на лекарството....ще видим какво ще каже.

# 695
И при мен е така. Бях 5 месеца на Оземпик 1 никакъв ефект. Първия месец бях на 2.5, втория на 5 и пак никакъв ефект.Вече два приема имам на 7.5 и абсолютно нищо. Нямам и никакви странични ефекти, а апетита не намалява...Килограмите не мърдст, а имам да свалям 30.
Привет! Да припомня за мен - длед 3 месеца на оземпик и 5 апликации от 5 мг мунджаро, ефект все още няма...Нямам странични ефекти, но и нямам намаляване на апетита...Вече съм убедена, че съм в групата на хората, на които тези препарати не действат. Ще се радвам, ако има друг като мен са сподели мнение. Съмнявам се дали увеличаването на дозата на 7.5 би обърнало процеса. Весело посрещане на Новата 2026г и дано донесе на всички здраве, радост и благоденствие!🙂

# 696
Момичета бях на Оземпик 11месеца, и свалих доста кг преди  да вляза в плато последния месец, когато свалянето се забави свалях поне по 1,5/1.6кг на месец … но никога не съм изпитвала вълчи глад. Сега с Мунджаро от 22.12 първата доза ,кантара не е мръднал, не само ,че нямам намаляне на кг , ами нямам и никакъв контрол на апетита.. именно заради това допускам ,че сега в Понеделник като се свържа с доктора и му кажа че за месец на Мунджаро 5мг се е случило това имам подозрения че ще ми вдигне  дозата. Четох на разни места(ако е вярно ) , има такива случаи при хора преминаващи от друг медикамент с обучени рецептори… може изобщо да не се повлияват от дози 2,5/5 на Мунджаро тъй като glp1 в 5мг Мунджаро било приблизително  около 0,6мг ~ което го прави по-ниско от 1мг в Оземпик .Има и такива хора които пък се влиаят само от чист GLP1,(дано обаче аз съм от хората на които Мунджаро действа, имам да свалям още поне 20кг и направо изпадам в ужас,при евентуално мисъл ,че при мен не работи) Считайте ,че последната информация е прочетена в интернет и ако е грешна, значи и аз сега Ви лъжа. Помня ,че когато коментирахме  преминаване ми каза ще започнеш да видим какво ще стане  ,поне с 5мг…което ме навява на мисълта,че може да е подозирала, че има вероятност да не работи.Не знам ,не знам ,стискайте ми палци нещата с Мунджаро да се раздвижат 🍀ще пиша какво е станало с дозите.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 11:02 от Бонбон911

# 697
Мунджаро влияе върху два рецептора, та не е 0.6 от оземпик, просто защото действа и върху другия рецептор. Може би ще Ви е нужно време да се адаптирате, затова имате глад а и да имате глад е съвсем нормално чувство, което ще изпитвате след като спрете препаратите и след като свалите кг, тогава какво?

Фокусирайте се към режима и си повтаряйте че не разчитате само на лекарството, понякога такива самовнушения работят. Ако имате някакво време за себе си, практикувайте си любимото хоби или се разсейвайте с нещо, при мен при смяната на двата медикамента също имах голям апетит и действаше това с разсейването като нямаш време да ядеш.

# 698
Тук не става дума за просто глад,а вълчи глад,стигах до моменти в които се разтрепервах от глад ,нещо което не ми се е случвало никога, дори когато не бях на тези медикаменти ,за това на мен това усещане ми е ново и леко плашещо. Вие когато сменихте и преминахте адаптацията от единия към другия медикамент… глада регулира ли се?
Мунджаро влияе върху два рецептора, та не е 0.6 от оземпик, просто защото действа и върху другия рецептор. Може би ще Ви е нужно време да се адаптирате, затова имате глад а и да имате глад е съвсем нормално чувство, което ще изпитвате след като спрете препаратите и след като свалите кг, тогава какво?

Фокусирайте се към режима и си повтаряйте че не разчитате само на лекарството, понякога такива самовнушения работят. Ако имате някакво време за себе си, практикувайте си любимото хоби или се разсейвайте с нещо, при мен при смяната на двата медикамента също имах голям апетит и действаше това с разсейването като нямаш време да ядеш.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 15:33 от Бонбон911

# 699
Разгледайте с какво се храните и дали не приемате някои храни които са с по-висок гликемичен индекс. При мен се регулира но поне след 3-4 седмици и после свалих доста на мунджаро и то на 5мг

# 700
Утре ми е 4 убождане ще му дам
Шанс в такъв случай да “сработи” за тази една четвърта последна седмица на 5мг.
Разгледайте с какво се храните и дали не приемате някои храни които са с по-висок гликемичен индекс. При мен се регулира но поне след 3-4 седмици и после свалих доста на мунджаро и то на 5мг

# 701
Да не би да пада много ниско кръвната захар и от това да е разтреперването от глад? Това нещо няма да го оправи по-висока доза ако е така, дори напротив.

# 702
Не съм се сетила  за това,ще взема да я измеря следващия път. Благодаря за насоката🍀 .
Да не би да пада много ниско кръвната захар и от това да е разтреперването от глад? Това нещо няма да го оправи по-висока доза ако е така, дори напротив.

# 703
Днес ми беше осмата доза и както всеки път ми стана лошо, главоболие, студено. Апетита рязко изчезва при мен, няма празно. Килограмите варират, до тук свалени 4-5. Но видимо съм доста отслабнала, дрехите са ми доста свободни. Но искам и килограмите да се махат, не знам как става това, хем да слабееш, хем килата да не мърдат (вече 3 седмици си стоя на тях). Някой питаше дали приемаме лекарството без да имаме показания за това, може би аз да. Нямам ИР или диабет, но съм с хашимото и свалям адски бавно, отделно не можех да спра да ям чувствах се зле психически, нямах тонус и енергия, бях в депресия, никакво настроение, изпадах лесно в дупка и не виждах смисъл в нищо.... С мунджарото е друго, влия е ми отлично на нервната система, имам енергия, щастлива съм, с настроение, пак не свалям лесно, но го приемам нормално, не изпадам в дупка, решавам си проблемите с лекота, усмихвам се, имам търпение и приемам ситуациите с лекота...абе имало и друг живот. Точно така се чувствам-Здравей живот Simple Smile виждат го и околните. Още месец ще съм на 5,  после изследвания и среща с доктора, ще решаваме как да продължим. Продължавам с фитнеса и тренировките. Не ми харесва как се храня и събирам сили да оправя това. Ще се опитам максимално да изчистя боклуците и колкото и малко да ям, да р протеин и салата. Днес успях само пуканки да хапна, нищо друго не можах и да си помисля да сложа в устата, но така няма да стане. Трябва да се опитам, колкото и да ми е трудно. Миналата седмица ми се ядеше само шоколад, това не се беше случвало от месец. Та само боклучки ми се дояждат,ако усетя глад. Трябва да го променя, знам....ама ми е лошоооо и не ми се и мисли за храна.

# 704
Бихте ли споделили кой ви лекува? Горе долу с подобни проблеми съм.

Общи условия

Активация на акаунт