Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 70 971
  • 771
  •   3
Отговори
# 765
  • Glasgow
Аз мисля, че се връща апетитът, не съм го спряла още, но когато имаше проблем с доставките преди и по неволя имах паузи- гладът се връща, поне при мен, дори по силен от периода преди MJ. Аз го ползвам повече от 6 месеца и не съм постигнала резултата, който искам. Нямам апетит, ям малко, просто  не слабея с темпове дето се случва на други, а много бавно.

# 766
Аз 3 дни закъснях с поставянето и ,че такъв глад ме налегна  Grin

# 767
  • Glasgow
Да, аз бях като озверял хищник, дето преди MJ не бях така Simple Smile имах по едно време една теория, че MJ е плацебо ефект, просто знаеш, че си дал някаква не много бюджетна сума и си внушаваш, че не ти се яде, но, омг, не е така Simple Smile и го усетих като не го поставях

# 768
Вчера по Нова в едно предаване казаха, че според проучване на Оксфорд инжекциите за отслабване може да се налага да се прилагат доживот, иначе килограмите се връщат до 2 години след спирането им, а здравните ползи даже още по-бързо изчезвали. Разбира се, както винаги има изключения, когато човек свикне с друг начин на хранене, докато приема медикамента.

# 769
Всеки, с който съм говорила казва, че се връщат килограмите, но реално не съм видяла на практика, когато се спре препарата и си редуцирал начина си на хранене, дали се връщат тогава. Според мен малцина биха споделили реална ситуация, предвид, че самият препарат доколко знам е отскоро на българският пазар, а не е както Оз..к, например....
За себе си силно се надявам, да съм успяла да си изградя нов начин на хранене и да съм изкоренила предишното плюсщене...
Да допълня тук, че всъщност се замислих от миналият месец Декември реално намалих дозата и предвид други обстоятелсва включително имаше един момент, в който много ми се хапваше т.е корекцията на мг. оказва влияние, вкл. и при спирането, затова трябва да се случва постепенно и да се замести препарата с друго /хапчета и/или повече движение.../, за да не се стига до Йо-йо ефекта. Утре съм на контролен при ендокринолога и ще споделя после какво виждане има и как ще продължа занапред.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 16:23 от Just а Woman

# 770
Привет на всички, с какви темпове сваляш ?
Отчет от мен, след 2 дни правя 5 месеца.
Същите кг съм 84, -1 см в ханша,който може и да не съм премерила добре предния път или този. Тъй като си живея щастливо в 3 анцуга цяла зима, които само пера и суша не знам дали е реално или не.
И реално какво се получи
1ви месец -5 кг
2ри месец -2.5 кг
3ти месец -1.5 кг
4ти месец -1кг
5ти месец -0кг
Сравнително активна съм и се храня чисто.
Очевидно съм стигнала до плато. Говорих си с ИИ и ,според него, е заради прекалено изчистената храна. Хората, които падат до ниски калории с голямо количество протеин влизали в плато, защото тялото усещало, че видиш ли глад майка.
Според него изходът е най-малко 14 дни да вдигна калориите на поне 1800, за да се излезе от този икономичен режим. Тези неща на теория ги знам отдавна, но практиката не изглежда точно така особено като свикнеш да записваш и влезеш в някаква рутина.
При хората, които се хранят безразборно по-рядко се стигало до плато. От вчера се пробвам и аз да ям безразборно, но явно вече мозъкът ми е промит на тема хранене.
Реших да разредя боденията и намаля дозата, защото апетит йок. А 1200 калории за 172 и 84 кг с тренировки през ден не се връзват.
Още обмислям как да постъпя с лекарството де, намаляване, спиране, разреждане. Ще видя как ще се чувствам.
Оплаках се, олекна ми.
Добре дошли на новите и успех на всички.
Аз мисля, че се връща апетитът, не съм го спряла още, но когато имаше проблем с доставките преди и по неволя имах паузи- гладът се връща, поне при мен, дори по силен от периода преди MJ. Аз го ползвам повече от 6 месеца и не съм постигнала резултата, който искам. Нямам апетит, ям малко, просто  не слабея с темпове дето се случва на други, а много бавно.

# 771
Здравейте и от мен! Докарах килограмите до -21, като продължавам да съм на 5 мг. След месец (когато станат 5 месеца на Мунджаро) трябва да направя контролен преглед, тогава ще направя и изследвания, надявам се и там нещата да вървят в добра посока.

Относно връщането на килограмите след спиране на терапията – това е напълно очаквано при всяко нещо (било то режим или спорт), ако човек се върне към стария си начин на живот.
Преди 4 години съм сваляла 23 кг само с хранителен режим, който беше изключително строг и ограничаващ. В момента, в който реших леко да „поотпусна края“ – да си позволявам повече благинки за душата, да не броя всяка калория и т.н. – не усетих как килограмите се върнаха, и то с бонус.

При нас след спирането ще е още по-трудно, защото ще се върне и гладът. Именно тогава ще е истинското тестване на волята.

Забелязвам, че масовото мнение на околните за GLP препаратите е, че са някакво вълшебно средство – че мързеланковци лежат на дивана, нагъват ежедневно по 2 чипса (вместо 5) и 3 вафли (вместо 7) и отслабват магически. И после – нека си върнат всичко, като спрат да се „боцкат“.

А истината не е такава. Повечето хора (поне тук и по местата, които следя) се стараят да променят начина си на живот, да изградят по-добри и устойчиви навици, да свикнат ежедневно да правят по-правилен избор, когато става въпрос за храна.
Ако това се задържи и след спиране на каквато и да е терапия, няма как сваленото да се върне изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт