Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 695
  • 773
  •   2
Отговори
# 645
И аз никога съм нямала проблеми от такъв характер, ние си приказваме, черпим се, вършим си и лична работа.

# 646
  • Melmak
Като ви чета, моите колеги са като малки невинни зайчета. Наясно съм, че не всички работят в корпорации, ама gdpr навсякъде трябва да се спазва.
В малките фирми до една степен повече има шанс за това, защото 1-2 души ако са чр, трз и не знам си какво може да клюкарят с останалите служители.

Това, което повечето споделяте е наистина неприемливо. Аз също бих зачерняла диагнозата.

# 647
  • София
Ако беше чисто любопитство, пак по- добре.
Просто форматът на "корпоративните аутсорсинга проекти" е да се наемат хора, раздути щатове и после се махат, за да си пишат "горе" кост сейвинги и да се нагушат с големите бонуси. Така работи аутсорсингът, вече зависи от компанията с какво темпо се случва всичкото това.
И просто в един момент се минава в режим на сървайвър и всичко, което кажеш, ще бъде използвано срещу теб. Не е само при нас. И когато хората са много долни и отчаяни, минават на равнина здравословно състояние.
И при бившите колеги, които се преместиха същия тип структури, е подобна картинката. С една от тях се бъзикаме да започнем по неофициалните канали да подаваме грешна информация и да гледаме сеира на клюкарите Joy

# 648
  • Somewhere far away
Много мразя интриги и злобни хора , които ти говорят зад гърба.
 Имало е такива и винаги ще има, но аз се радвам че предимно попадам на свестни хора и такива, с които можем да живеем спокойно 8 часа работен ден!

# 649
  • Пловдив
При прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие и трудов стаж (във фирмата и изобщо) около 1г и 6м. лицето ще има ли право на обезщетение  за безработица (минималното за срок от 4м)?
И ако да, трябва ли да се регистрира в БТ по постоянен адрес или може навсякъде в страната (живее от години в София, но няма дори временен адрес там). Благодаря.

# 650
Да, след като има най-малко 12 месеца трудов стаж от последните 18 има право на 4 месеца месеца борса с минимално обезщение. Лицето и да беше съкратено, пак щеше да има право на 4 месеца, с този трудов стаж и вероятно пак нямаше да е с много високо обезшетение като сума, защото за изчисляването за база се вземат последните 24 месеца.

# 651
  • Пловдив
А може ли в което и да е БТ в страната да се регистрира или трябва по адрес ?

# 652
Мисля, че по постоянен или настоящ може да се регистрирате /може и онлайн, но пак се посочва към кой град да ви зачислят/. После вече за посещения и подпис май можело навсякъде.

# 653
Много мразя интриги и злобни хора , които ти говорят зад гърба.
 Имало е такива и винаги ще има, но аз се радвам че предимно попадам на свестни хора и такива, с които можем да живеем спокойно 8 часа работен ден!

Сега се замислих, че е голямо предимство да си най-дъртият в компания от младежи в работата.
Никой не се занимава с теб понеже на близо 40 нито си им на акъла нито на опита.
За пръв път от както работя някъде не съм замесена в работни клюки.

# 654
Съгласна с последното. При нас има хора на всякаква възраст. Младите си обсъждат колите и купоните, старите си обсъждат градините и внуците, и т.н. Всеки според интересите. Така е най-добре. Като ме хване някой приказливец докато съм излязла да пуша, ми разказват какво ли не, но са 5-10 минути, не ми пречи. Ако ми бърборят докато работя, показвам че нямам интерес. Ако не се усетят, казвам нещо от сорта - извинявай, но трябва да се концентрирам. Засега действа.

# 655
Едно е някой да ти разкаже нещо, друго е да създава интриги. Ако някой се опита за второто, гледам да отконя темата или просто повтарям "да, да, сигурно имаш право....", след което забравям разговора в следващите 10 секунди.

# 656
А може ли в което и да е БТ в страната да се регистрира или трябва по адрес ?
По постоянен или по настоящ адрес се регистрира. Аз примерно имам постоянен в провинцията, но настоящ в София и мога да се регистрирам и по двата. Последно се регистрирах онлайн даже, като избрах БТ по настоящ адрес.
За подписа после се ходи, където е удобно, във всяко БТ става.

# 657
Да, такива неща и аз ги отклонявам. Интриги, обсъждане на колеги, вечно мърморене и недоволство от всичко и всички. Имам един такъв, не съм го чула да каже добра дума за някого досега. Ако вали - мрънка, ако е слънчево - пак мрънка. Тези хора по принцип ги избягвам, гледам да говоря само служебно с тях. Ако започнат да мърморят, сменям темата или се сещам че имам спешна работа другаде.

# 658
В една от бившите ми работи имах подобна колежка, че и бяхме в една стая. При това мрънкането ѝ беше целодневно пред всички в стаята. За каквото ѝ дойде на ум...от това колко е несправелдив светът (конкретно към нея), през това кой колко работи, до времето и какво ли още не..... Дотогава не съм си мислела, че едно мрънкало може толкова да ме натоварва.

# 659
  • София
Интересно, че приравнявате мрънкащи и негативни  на интриганти. Те обикновено са едни мазни, едни щастливи... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт