Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 367
  • 773
  •   1
Отговори
# 765
Пиф, не си създавайки сама излишен стрес с такива размисли. Често най-простото обяснение е вярно - очаква се млада майка често да ползва болнични, няма полза да те товарят на 100% на този етап. Успокой се, твоята работа няма да ти избяга.

# 766
Здравейте,

Търся отговор на следните въпроси:

1)Ако трудов договор трябва да бъде прекратен с писмено предизвестие от "1 месец", как точно се брои този месец? Например, ако служител подаде предизвестие на 29ти април, кога ще бъде последният му работен ден?

2) Има ли някакъв проблем ако трудов договор бъде сключен със стартова дата, която е неработен ден (събота или неделя) при условие, че установената работна седмица е от понеделник до петък?

# 767
  • Somewhere far away
ако се подаде на 29 ти , тогава би трябвало последния работен ден да е на 28ми  май.

# 768
  • София
От следващия ден броиш.

# 769
На предизвестието е редно да пише от кога е по принцип, ако не пише изрично - от следващия ден понеже на същия когато се подава очевидно няма как. И бих погледнала и на договора изрично 1 месец ли пише или точно 30 дни, че съм виждала и двете а те не всичките месеци са по 30.
За проблем не знам да има, но е странно по принцип да се сключва с начало неработен ден, предполагам че се подписва предварително тогава? Не се сещам кой би имал полза да се прави така, че че някъде пише изрично че не може, доколкото знам.

# 770
Минавам със следния въпрос:

Преди седмица мернах обява в LI, която ми пасва добре. Пратих покана на HR-ката, посочена като лице за контакт и която я промотира в профила си, с намерението впоследствие да задам няколко уточняващи въпроса.

Не последва никаква реакция от нея, предвид което се чудя дали е просто разсеяна или това е някаква нова мода в бранша. Някой с подобен скорошен опит?

# 771
  • София
По- скоро не е видяла. Сигурно получават много покани.
Не ми е известно поне на мен да има такъв тренд. А и няма логика като цяло. Те имат интерес да намерят подходящ човек.

# 772
Моля, пуснете нова тема.

# 773
  • София
Линк към новата тема: Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

Общи условия

Активация на акаунт