Работа, CV-та, HR-и, съвети - 98

• 25 689
  • 773
  •   1
Отговори
# 660
Интересно, че приравнявате мрънкащи и негативни  на интриганти. Те обикновено са едни мазни, едни щастливи... Simple Smile

Да, и за мен има разлика. Въобще не се трогвам от мрънкащи, с песимистичен поглед към живота. Повечето хора явно също им свикват на натюрела и даже стават повод за шеги, как биха реагирали в определени случаи.

# 661
О, не приравнявам, различни са си. Усмихнатите интриганти са ми много по-неприятни.

# 662
  • София
И по- опасни според мен. Невинаги знаеш навреме какво да очакваш.
Мрънкащите са ми безобидни. Те си казват всички тегоби право в очи.

# 663
  • Somewhere far away
Някъде четох, че можело да се издаде удостоверение от психодиспансер онлайн. вярно ли е това?

# 664
Здравейте, дали бихте ме посъветвали! Искам да работя като специалист човешки ресурси. Имам съответната магистратура, курс по ТРЗ, но нямам стаж за това, освен, че съм била офис асистент, асистент на изпълнителен директор и отговорно лице по трудова медицина. Говоря немски и английски. Дали биха ме наели някъде без стаж?! Благодаря!

# 665
При прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие и трудов стаж (във фирмата и изобщо) около 1г и 6м. лицето ще има ли право на обезщетение  за безработица (минималното за срок от 4м)?
И ако да, трябва ли да се регистрира в БТ по постоянен адрес или може навсякъде в страната (живее от години в София, но няма дори временен адрес там). Благодаря.

При това положение не бих се регистрирала, освен, яко оцеляването не ми зависи от тия 20-ина лв. на ден. Ще обясня защо: на борса човек има право веднъж на 3 години. Ако се запише и получава обезщетение, което е мизерно (около 20 лв. беше), ще го получава 4 месеца само. После 3 години, каквото и да става, няма да има право. А какво може да се случи? Може да започне работа някъде, договорът му да бъде прекратен от работодателя и тогава да има право да се възползва от доста по-високо обезщетение за  по-дълъг период. Та, струва ли си заради 20-ина лв. на ден за загубите право на обезщетение, което да Ви позволи известно време да живеете спокойно и да си избирате внимателно работа, която да Ви устройва?

# 666
Здравейте, дали бихте ме посъветвали! Искам да работя като специалист човешки ресурси. Имам съответната магистратура, курс по ТРЗ, но нямам стаж за това, освен, че съм била офис асистент, асистент на изпълнителен директор и отговорно лице по трудова медицина. Говоря немски и английски. Дали биха ме наели някъде без стаж?! Благодаря!

Пробвай по обяви за джуниър позиции. С два езика, особено ако са на високо ниво, ще те вземат, но не очаквай високо заплащане.

И по- опасни според мен. Невинаги знаеш навреме какво да очакваш.
Мрънкащите са ми безобидни. Те си казват всички тегоби право в очи.

Различни са интригантите от мрънкачите, но и двата вида ме натоварват.

# 667
  • Melmak
При прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие и трудов стаж (във фирмата и изобщо) около 1г и 6м. лицето ще има ли право на обезщетение  за безработица (минималното за срок от 4м)?
И ако да, трябва ли да се регистрира в БТ по постоянен адрес или може навсякъде в страната (живее от години в София, но няма дори временен адрес там). Благодаря.

При това положение не бих се регистрирала, освен, яко оцеляването не ми зависи от тия 20-ина лв. на ден. Ще обясня защо: на борса човек има право веднъж на 3 години. Ако се запише и получава обезщетение, което е мизерно (около 20 лв. беше), ще го получава 4 месеца само. После 3 години, каквото и да става, няма да има право. А какво може да се случи? Може да започне работа някъде, договорът му да бъде прекратен от работодателя и тогава да има право да се възползва от доста по-високо обезщетение за  по-дълъг период. Та, струва ли си заради 20-ина лв. на ден за загубите право на обезщетение, което да Ви позволи известно време да живеете спокойно и да си избирате внимателно работа, която да Ви устройва?

Подкрепям горното. За минималното на ден не си струва. После губиш право, както е написала краси и за 3 години може много неща да се случат.

# 668
  • София
Понеже пак наближават някакви поводи и се повдигна темата мимоходом преди време, искам да си обобщя.
Според вас колко са приемливите средства за събиране средно за:
1)рожден ден
2)пенсиониране
3)напускане
4)бебе
5)друг повод, ако се сещате

Ние за рождени дни не събираме, никога не съм получила нещо.

# 669
1,2,4,5 по 10 лева от цялата фирма за общ подарък и отделно от отдела още по 10, за отделен подарък. Шефа доплаща, ако не стигнат за избраното. За пенсиониране се купува нещо златно, обикновено синджир, за напускане нищо не се подарява, не се и черпи.

# 670
Според мен е много разтегливо това за приемливото. Най-вече би зависило от доходите и съответно стандарта на живот на съответния колектив. Ако хората работят за хиляда лева дадена сума може да изглежда голяма, а ако работат за по 5к същата може да изглежда сякаш не сте уважили човека особено. Това случай че изобщо има значение колко е, но от това което си споделяла за как е при теб предполагам че ще има, а не само жеста че сте се сетили.

# 671
  • София
Фирмата е 1000 човека, по- скоро за екип питам.

Ще кажа и според мен как е - до 20-30лв, независимо от повода. Аз не съм окей да спонсорирам хора с по 5 бона заплата. Нито е редно да се определя фиксирана сума, всеки може да прецени горе- долу колко да остави.

# 672
  • Somewhere far away
Зависи според това какво се прави и какви са традициите във фирмата. в някои фирми се събират пари за РД, за бебе, в други не.

# 673
При нас се черпи за всичко- рожден, имен ден, бебе, абитуриент, покупка на кола, на жилище, прохождане на дете и съответно се купуват подаръци, фирмата е малка 150 човека.

# 674
  • София
Да, и при нас се черпи - малко солети и пуканки.

Общи условия

Активация на акаунт