Пролетта ще дойде с цветове и с вест за чакано дете. ~бебеправене 618~

• 30 696
  • 817
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, момичета! Не знам дали мога да опиша колко много ми олеква като пиша тук и някак знам, че макар и да не се познаваме има с кого да споделя... Много е странно как нямам задръжки да напиша тук във форума пред вас, а в същото време не смея да кажа на най-близките ми хора... Благодаря на всяка една за милите думи и пожелания! Да ви се връща!
Syringa, не все още нищо нямам като симптоми, ама то според мен е и прекалеееено рано. Имам леки стягания долу, но ги имам и когато ще ми идва така, че това не го броя за нищо. Както и гърдите много леко наболяват, но и това го свързвам с ПМС. Така, че нищо по-различно.

Аз обаче имам въпрос - сега трябва да спра с добавките нали? Т.е. само фолиева, вит. Д, вит. В12, вит С и Омега 3. Но спирам Инозитол, Л Аргинин и NAC нали?

# 226
Доколкото знам някои лекари препоръчват и по време на бременност да се пие инозитол за да няма гестационен диабет. Но не знам за кои жени се изисква. Според мен, консултирай се с доктора ти

# 227
  • На изток от Ада
Инозитол може по време на Б..

Селсера кофти месец!

А вие какво пози правите и оказват ли влияние позите ?

# 228
Инозитол може по време на Б..

Селсера кофти месец!

А вие какво пози правите и оказват ли влияние позите ?

Ааа, то ако ставаше с пози щях да измисля 100, хаха. При нас си има и мъжки и женски фактор, така че каквото и да правим си е Божа работа, трябва и овулация от ляво, защото само там е проходимо, а бе мани, мани. На чудо се надявам. То чудеса се случват, ама обикновено на другите хора, не на нас

# 229
Ти си попитай, но гинеколога ми каза при положителен тест да спра инозитола Simple Smile В Словения добавката спрямо България има повече от активните съставки ,също така и по голяма гама допълнителни витамини .

Благодаря, момичета! Не знам дали мога да опиша колко много ми олеква като пиша тук и някак знам, че макар и да не се познаваме има с кого да споделя... Много е странно как нямам задръжки да напиша тук във форума пред вас, а в същото време не смея да кажа на най-близките ми хора... Благодаря на всяка една за милите думи и пожелания! Да ви се връща!
Syringa, не все още нищо нямам като симптоми, ама то според мен е и прекалеееено рано. Имам леки стягания долу, но ги имам и когато ще ми идва така, че това не го броя за нищо. Както и гърдите много леко наболяват, но и това го свързвам с ПМС. Така, че нищо по-различно.

Аз обаче имам въпрос - сега трябва да спра с добавките нали? Т.е. само фолиева, вит. Д, вит. В12, вит С и Омега 3. Но спирам Инозитол, Л Аргинин и NAC нали?

# 230
  • На изток от Ада
Селсера аз всъщност питах всички за позите. Понеже ние сме с една главно. Прави...

# 231
Малко ъпдейт и от мен. Бях на лекар днес, и очакваме след 10тина дена макс според цикъла да започнем процедурата. Видяха се десетина антрални, което лекарката каза, че е добре и нямало да е много силна стимулация. Пуснала съм необходимите изследвания преди процедурата. За мое учудване, за първи път ми казаха, че О не съм имала, а фоликулите е задържан и вероятно ще се изчисти с цикъла. Имах позитивен тест за О, два дена подред точно деня на теста и следващия типичните болки, също съответната ЦС, опити също имахме, ама уви. Та това е от мен. Беше ми много трудно да се примиря, че ще стигна до инвитро без някакви кой знае какви установени проблеми, но вече близо две години няма никакво забременяване. Няма какво да го бавим вече. Сега пък съм се настроила позитивно за стимулацията, казвам си - е какво пък толкова, няколко дена са, толкова жени минават през това, наред ще е всичко. Мислите ми спират до пункцията. После вече ще видим дали ще изкарат зрели яйцеклетки, дали ще има оплодени, дали ще се развият… трансфер ми се вижда нещо адски далечно. За сравнение нагласата на кандидат-таткото, който не спира да мрънка как трябвало да свършва в чашка, днес и вчера цял ден гледа коли, защото след няколко месеца като сме били с бебе щяла да ни трябва по-надеждна кола. Та така за разликите между мъжете и жените.

# 232
При нас излезе резултата от SDI теста за ДНК фрагментации на ММ и резултата е под 15%, с което ние “официално” приключваме с излседванията, прегледите, рисърчите и прочие. Каквото има да става, ще стане. Вече съм спокойна, че сме проверили всичко, за което сме имали някакви съмнения, а проблем, за хубаво или лошо, не успяхме да открием при нито един от двама ни.

Сега ще си сипем вино, ще правим секс и ще се наслаждаме на живота. Cheers, дами 😁❤

# 233
  • Be realistic - plan for a miracle.
Браво за положителния тест, Беър!
Радвам се и за положителните резултати от изследвания 😇
Файърбърд, кажи му че с разните му стъпки там на инвитрото и после до раждането има поне година, та да се успокои малко 😁
Есен, за теб просто прегръдка 😕
На останалите успех…

# 234
Здравейте. Не знам въпросът ми тук дали е на място, но - в Кауфланд дали се продават тестове за бременност?

# 235
Firebird, понеже нали докторите " много знаят" ще ти кажа от опит. Овулация може да е имало, ако е имало ДВА фоликула. Съответно единия като се спука, другия се задържа и остава киста или регресира, ако не е бил прекалено голям. Същия филм го играх преди Турция. На следенето тук в БГ имах 2 фоликула ( един в десен и един в ляв Я), след седмица се спука, имах овулация, течност в матката и всичко както си трябва, но на прегледа в Турция преди да ми дойде доктора видя ЗФ. Питах го дали това е проблем, каза че като ми дойде Ц ще се изчисти. Та, щом е имало болки, овулация е имало. Тя е именно от разкъсването и пукането на ДФ. Но понякога се случва да растат 2 или дори повече Ф и може тези, които не са се пукнали да станат кисти. В повечето случаи става след стимулации, но може и в ест цикъл да се случи.
Елеонора, аз досега не съм виждала тестове по такива хипермаркети, не знам и дали е позволено да ги продават. По-скоро аптеки , дрогерии или онлайн.

# 236
  • София
аз и по дрогерии не съм виждала, основно в апеките се продават.

# 237
Салсера, интересно е каквото казваш. На мен днес ми е 15 ден, не съм била този цикъл по-рано на лекар, за да знам дали е имало два по-големички. Този, задържаният, е от лявата страна. Отдясно си бяха само малки антрални (дори аз си ги различавам, не се виждаше жълто тяло). За свободна течност не беше споменато да има. Не съм сигурна ако в един яйчник има жълто тяло и задържан фоликул дали би се видяло.

За съжаление, каквото и да е, тъжната статистика си остава. Лятото стават две години без нито една бременност, инвитрото си ни е нужно. Поне да видим оплождат ли се тези яйцеклетки изобщо…

Прего, като кажа, че една бременност все пак е 9 месеца, започва да ми се чете лекция как времето минавало бързо, вятър ме веел на бял кон, това моето било съвсем несериозно, как сме щели да се местим, щяла съм да поискам да ми се купува къща (????????), той трябвало да измисли къде да я купува тая къща, да купуваме кола (имаме две, но моята понеже не е високопроходима и не я броим), как съм щяла да ходя от къщата си на село всеки ден за адаптирано мляко (иди обяснявай, че не свършва за ден), на какво училище ще го пращаме това дете, той не искал детето му да учи с циганчетата и разни подобни неща. Ей такива ги мисли човекът. Ще си кажете, че живеем под моста и не можем да си позволим да гледаме бебе, толкова драматично звучи той като го разказва, което е абсолютно безумно. А на мен най-невъзможното нещо на света ми се вижда да забременея. Само да забременея и да имам живо и здраво дете, после нямам никакви съмнения, че ще се справя. Колата пък е точно никакъв проблем, апартаменти (на семействата ни, не на наше име) стоят празни, ако сме толкова на зор заради сегашното лошо разпределение, защото апартаментът иначе не е малък. Все пак и всички останали се справят някак, включително поне в моето обкръжение доста по-неоправни от мен… та изобщо не го мисля това и въобще не ми се и разсъждава, историята е малко да вадим тигана докато рибата е още в морето.

# 238
  • На изток от Ада
Firebird, той и ММ говореше такива, да чакаме ремонта на апартамента ни в в града , тук не искал опити...
Е да де но от октомври го навих, Б няма. АП още е в ремонт, поне още месец два ще се прави... После мебели...

# 239
Мама Беър, колко хубаво! Честито и да се похвалиш с удвоено ЧХГ!

Наси, ако живеете с родителите му в момента може и това да е някакъв фактор на психологическо ниво. Знае ли човек, може пък след като се преместите в апартамента да се успокои, че това е постигнал и да е готов и да има желание да го напълни. Ако и родителите му няма да ги има на главата ви още по-добре - може съвсем да се отпусне, знам ли...

По темата с позите 🔴

За позите нямам много достоверно инфо, но при един от прегледите ми при АГ ми каза, че матката ми била не знам как си "килната" и след бебеправене да съм легнела на дясната си страна и да съм стояла известно време така, та пробвах и не знам дали е помогнало или не, но си го правих.

Иначе едва ли има голямо значение и научно обяснение, но нали се препоръчва все пак и гравитацията да помага - та в този ред на мисли не знам дали ако сте все прави това помага.

Общи условия

Активация на акаунт