Стани богат - тема 27

• 19 755
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Пост травматичният стрес е друго, различно от GWS.Имам спомен, че войниците били поразени от химическо оръжие.

# 706
А, то е ясно, че има нещо друго освен обикновения посттравматичен стрес. Иначе няма логика засегнатите да са повече в сравнение с участниците в другите войни.

# 707
  • София
Дамата
Румъния, много лесен въпрос ; още един лесен въпрос, кромид лука ; хехе пътния бегач е култов. И тук лесен въпрос ; и аз бих заложил на лъв с корона, най-много логика има ; НЛО?! :о Не го знаех ; не знаех и за Операта
Добри 5000 лв.

Мъжът
Очите ; Баща и син бе човек, тц тц тц ; не знаех за Малага ; войната в залива е тук
Слаба игра.

Ники след тази седмица, 77 от 79

# 708
Камикадзе буквално означава божествен вятър и затова предполагам, че е тайфун. Става дума за вълни.
Терминът не е от Втората световна.

Михаил - просто съм фен на Лост.

# 709
Хубави въпроси днес - и за водопада на летището, и за камикадзе.
Хубави, защото знам отговорите Wink
Камикадзе - божественият вятър, потопил флота на нашествениците.
Тоест - тайфун.

П.П.
И за леката атлетика беше лесно, направо подарък. Рядко се случва за високите суми да има такива хубави въпроси. Вече този за 20 000 ме заби тотално.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 18:38 от Черна станция

# 710
Това беше много лесен въпрос за 20 000.

# 711
Този участник на магия се придвижва... На Бакунин му "тича" да е анархист...

# 712
Кънчев как се прави. Не може да знае за подобрените рекорди, а пък да не знае, че Флорънс-Грифит Джойнър е починала. Спомням си новините за някой от рекордите. Съобщаваха, че е подобрен след еди колко си години и колко години след смъртта ѝ. Аз тогава много се изненадах, че е починала, тогава не съм разбрала, и то толкова млада.

# 713
Тези феноменални рекорди си имат цена. Не един и двама шампиони са си отишли млади. А па културисти колко... Те най-много се зобят.

# 714
Аз ѝ помня ноктите на Флоранс Грифит-Джойнър и колко ме бяха впечатлили навремето Simple Smile

# 715
Успях да гледам днес епизода и играта на първия участник ми хареса. От въпросите му знаех следните:

- Този че Андора е в Пиринеите, очевидно Laughing.

- Този за портретите на комунистическия лидер. В първите 1-2 минути бях за Чаушеску, но докато мислеше, се сетих че съм виждал снимки на такива на Мао и от там се насочих правилно.

- За Фло-Джо и рекордите и също го знаех. За нея и постиженията и от 1988 година и до днес, доста след смъртта и, има спорове, дали е вземала забранени субстанции, като даже са и правели аутопсия с тази цел, макар и уж нищо да не е установено. Другите три ги помня, макар и в края на кариерите им.

Въпросите, за които имах идея и се колебаех:

- За Иларион Макариополски, малко срамно, но не бях сигурен. Предположих, че е Елена, но може би не бих рискувал сам.

- За летището бях между ОАЕ и Сингапур. ОАЕ даже изглеждаше прекалено очевидно, понеже там имат всякакви подобни проекти, но Сингапур също имат икономическата мощ да построят подобно съоражение.

Последните два въпроса не ги знаех, но и на двата познах с логика, която особено за единия не беше вярна Laughing. За камикадзе идеята беше да е нещо свързано с вода, понеже така беше най-логично да са били нападнати по онова време. Това остави земетресение и тайфун, но от двете бих избрал по-специфичното бедствие, ако трябваше да маркирам. За героя от Изгубени, идеята ми беше, че имаше герой на име Майкъл, който помня от малкото, което съм гледал и предположих, че той е кръстен на Михаил Бакунин. Въобще не знаех, че героя си носи пълното му име, така че с тотално грешна логика, го познах.

Хубаво все пак е, че се отказа, понеже заключи рано и щеше да е глупаво да загуби тази сума, в случай на грешка.

# 716
Аз ѝ помня ноктите на Флоранс Грифит-Джойнър и колко ме бяха впечатлили навремето Simple Smile

Мисля, че другата беше по-известна с ноктите.

Мисълта ми беше, че явно му спуснаха верния отговор на Кънчев, защото изръси, импровизирайки, че и четирите били живи. Е, как ще е чувал за счупването на рекордите, а пък ще е пропуснал, че рекордьорката е починала.

Много така ги уцелваше участникът, без обосновка. За летището не го знаех, да отпадаха двата отговора, ама се колебаех между другите два
За камикадзето беше лесно, защото нали е божествен вятър, ама той не го знаеше, а улучи и си позволи да рискува.

# 717
  • Пловдив
И аз понякога пропускам кога е починал някой известен. Но да, в комбинация с много високата познаваемост на НК - подозрително.

Фло Джо наистина с ноктите и целия си елегантно-екатравагантен вид също правеше впечатление. Сигурно е имало и други с нокти, но и аз нея съм запомнила с това, друга - не съм. Тя беше снаха (на брат жена) на Джеки Джойнър-Кърси, която се състезаваше в седмобоя и също имаше много успехи, но беше в елита от години, докато ФДж излетя някак изведнъж в рекордите и породи приказките и съмненията за основна роля на забранените вещества, които не са никак невероятни, де.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 21:53 от Магдена

# 718
Да, и Флорънс имаше нокти, но май на Гейл Дивърс бяха по-дълги.

Сега погледнах, те рекордите на Флорънс Грифит-Джойнър още си стоят, не са са счупени, а пък ми се върти нещо, че имаше някаква новина, ама може да било почти да са ги подобрили или във връзка с украинката и Стефка.

# 719
  • София
05.05
Дамата
Вчера е филма, браво! ; е, много бързо заключи и то след бърз верен отговор ; и аз мисля, че е розовото фламинго, браво на Ники ; браво на Къци, страхотен телефонен жокер, аз не го знаех за Шоу ; Бианка Панова е тук, ехх, каква греда, тц тц. Аз го знаех. Бинака ги уби тогава.
Добри 1500 лв.

Момичето
Тц тц, как може да иска жокер за Византион? пффф ; Ангкор Ват е тук
Това момиче нищо не знае, много зле е положението. Но взе 2000 лв. с три жокера и късмет при 50 на 50.

06.05
Момчето
Лесен въпрос за Пиренеите ; после го закопаха обаче. Откъде да знам къде е роден. що за въпрос? Няма късмет момчето. Два жокеря пропиля. Мао Дзедун е тук ; за мен много лесен въпрос - Флорънс Грифит-Джойнър ; не знам къде е това летище, но се колебая между ОАЕ и Сингапур, като бих заложил на Сингапур. Браво на момчето за тайфуна. Съобрази със самия въпрос. Много умно го разгада. Браво. Топ игра. Еее, въпрос за 20 000 лв. от любимия ми Лост, хехе. Михаил Бакунин!!!
Отлични 10 000 лв. Браво на Илия.

Мъжът
Агора, лесно е. Защо жокер. Няма да стигне далеч.

Ники след вчерашния епизод: 80 от 82

Общи условия

Активация на акаунт