Нашите цветя - тема 27

• 23 727
  • 771
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
ДамаТрефа

Това алое да го бучна ли в пръст, да го хвърлям ли...?

Може и от снимката да е но според мен няма да живне.

# 16
  • Пловдив
Една голяма бях закупила от Кауфланд, умря за под година, от преполиване, а не я поливах повече от една друга, която имам от към 6 години близо.

# 17
  • Пловдив
Деси, според мен е за хвърляне.

Втора драцена ми загина. не знам вече, кофти цветя ли продават по магазините или аз нещо бъркам?

То няма какво да ѝ объркаш, чак се учудвам...

# 18
  • Somewhere far away
Именно. 

# 19
  • На морето!
Скрит текст:
ДамаТрефа

Това алое да го бучна ли в пръст, да го хвърлям ли...?

Може и от снимката да е но според мен няма да живне.
Бучкай, нищо не губиш. В най-лошия случай ще стане на тор в почвата Wink

Да ви попитам така и така сме се разписали по темата.... дали случайно не искате да оживим една стара тема/стартираме нова за размяна на цветя?

Искам, искам.

# 20
Здравейте! И аз от драцена идвам да се оплача. Две еднакви си имам, всичко си им беше наред. Но една сутрин едната я заварих с изпопадали всички листа, на другата й нямаше нищо. Помислих си, че е време да се подреже и затова. Но сега се чудя дали е така. Отрязаните коронки сложих във вода, но там направо се разпаднаха.

# 21
  • Пловдив
Да ви попитам така и така сме се разписали по темата.... дали случайно не искате да оживим една стара тема/стартираме нова за размяна на цветя?

Искам, искам.
Успешно разменяме цветя и в тази тема Simple Smile.

# 22
Аз пък да се оплача от каланхое.
Не мога да го гледам и това е.
Уморих много през годините.
Имам едно в офиса, подарено преди година. След като прецъфтя цяла година е само  листа и то с издължени стебла.
Как се гледа каланхое?!

# 23
  • Пловдив
И аз имам едно такова, закупих го с цвят, и за една година само листа и височина.

# 24
Каланхоето се пензира редовно за да се разклонява. Харесва светло място и пестеливо поливане. Цъфти веднъж годишно ако не се стимулира изкуствено и предизвиква повторен цъфтеж. За мен не е интересно цвете, и не обичам да ми го подаряват. Евтин сукулент от супермаркетите за еднократна употреба.

# 25
Тъкмо на време наснимах одеве градинката ми. Флоксче, мерси! 💐

С това ми е красивата полянка:

Розмаринът, който ми окосиха мин. година:

Не знам защо предварително ги отписвате зюмбюлите. Този ми е подарък от мин. година и сега пак си цъфна. Старите още ги няма.

Магнолията:

А това ми цъфна под стълбите на офиса, не го знам какво е, но е мнооого дребно и сладко:

# 26
Здравейте, роза от букет как може да се подведе? Дали има нещо специфично? Слушала съм за сполучливи опити и мисля да пробвам.
Иначе съм хвърлила око на Алпийски флокс и мисля да взема да засдя в двора.

# 27
Мама реже стеблото , забива го в земята и отгоре го захлюпва с подходящо пластмасово шише на което е отрязала гърлото. След време избиват листенца и ако прогнозата е подходяща отстранява шишето.

# 28
Интересно, преди това не го ли слага във вода, за да пусне коренчета?

Мама реже стеблото , забива го в земята и отгоре го захлюпва с подходящо пластмасово шише на което е отрязала гърлото. След време избиват листенца и ако прогнозата е подходяща отстранява шишето.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт